• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki dakikanızı ayırıp okur musunuz lütfen. İnsanların beni, benim gibileri küçük görmesinden bıktım!

mutsuzgirl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2018
3
4
1
26
20 yaşında genç bir kızım. 16 yaşımdan beri çalışıyorum. Şuan okuduğum okulun ücretini kendim ödüyorum kalan parayı da harçlık yapıyorum. Ailemden tek kuruş almadan hayatta nasıl kalacağımı düşünürken çalıştığım yere gelen çoğu insan ailesinden gelen zenginlikle bizleri köle gibi görüyor. Veya okuduğum okuldaki insanlar okula son model arabalarıyla gelirken ben bazen metrobüse binicek para bulamıyorum. Onların ordan nasıl göründüğümü bilmiyorum. Hiç yaşamadım öyle bir duygu. Bizim gibiler maaşını alıp cebine koyduklarında borçları, faturaları düşünmeden 1-2 saniyeliğine yaşar o mutluluğu. Onlar benim bir aylık maaşımı tek bir kıyafete yatırırken ben alt tarafı bilgisayar alabilmek icin bile 3 ay çalıştım yemeden içmeden biriktirdim öyle aldım. Bunu yazıyorum çünkü artık hazıra konulmuş zenginliğiniz ve rahatlığınızı kendi içinizde yaşayın istiyorum. Hayatla mücadele veren insanları küçümsemeyin. Siz şu an benim anlattığım kadarını biliyorsunuz anlatamadıklarım, anlatmak istediklerim de var. Benim gibi bir sürü insan var. Gittiğiniz cafelerde belki garson, belki gittiğiniz mağazalarda part time çalışan bir personel, belki gittiğiniz markette bir tezgahtar.. Biz her yerdeyiz. Lütfen rica ediyorum "insan olun." Bizim sizin topuğunuzun neden kırıldığından, ıphone 8inizden sıkılıp 9u istemenizden, saçma sapan aşk acılarınız, reddediliş egolarınızdan daha önemli sıkıntılarımız var. Kimse kimsenin ne yaşadığımı bilemez herkes kendi hayatına baksın.

merhaba canım öncelikle kendinle gurur duymalısın kendi hayat mücadeleni kendin veriyorsun ailen bile olsa kimseye yaslanmıyorsun, ayakta kalmayı, hayatı öğreniyorsun.. güvendiğin kendinse yıkılmazsın... umarım hayatta her şey istediğin gibi olur bi gün burda hakim, savcı, dr oldum kendim emeğimle okudum diye konu açarsın..

Sevgili üye ,
Ailen de olsa , birine sırtını yaslamadan yaşamanın gururunu ilerde dibine kadar hissedeceksin. Şimdi yaşının da verdiği toylukla arabesk düşünüyorsun ..senin olmayan hicbirsey gözüne batmasın . Benim elimdeki bu ,deyip mutlu olmayı öğreneceksin .okula lüks araçla gelen , üstündeki kıyafeti bir maaşın olan , kırılan ayakkabı topuğu bir aylık mutfak masrafın olan , Iphone bilmem kaçını canı sıkıldığı için değiştiren kimse seni ilgilendirmez . Sen sana bak ..bırak kendini asagilamayi. .genel de konuşma ..burda kimi gördün ekonomik durumu iyi olmayanları küçümseyen? Biz kk olarak genelde yol gösterir , dert paylaşırız .bize niye patladın ?!

Sen kendini aşağıda gördükçe yukarı çıkamazsın . Emeklemeden koşmaya çalışıyorsun .hayatın bir alanında muhakkak sıkıntı çekiyor insan .emek olmadan yemek olmuyor ,ter dökmen gerek ..demek ki senin sıkıntı yasin da 20 .. ne yapalım yani ,bunları yaşayan milyonlarca insan var . Kimseye gökten para yağmıyor .o zengin arkadaşlarının babasına da,tv karşısında göbeğini kasirken büyük ikramiye çıkmamıştır emin ol ..yıllarca ter döküp ,hayatlarının bir alanında muhakkak büyük darbeler yemislerdir . E şimdi de bunun gereği olan hayatı yaşıyorlar .illa birine kizacaksan ailene kız ..ekonomik durumu senden daha yukarıda olanlara değil ..azıcık hasede giriyor böylesi ..

Sevgili üye ,
Ailen de olsa , birine sırtını yaslamadan yaşamanın gururunu ilerde dibine kadar hissedeceksin. Şimdi yaşının da verdiği toylukla arabesk düşünüyorsun ..senin olmayan hicbirsey gözüne batmasın . Benim elimdeki bu ,deyip mutlu olmayı öğreneceksin .okula lüks araçla gelen , üstündeki kıyafeti bir maaşın olan , kırılan ayakkabı topuğu bir aylık mutfak masrafın olan , Iphone bilmem kaçını canı sıkıldığı için değiştiren kimse seni ilgilendirmez . Sen sana bak ..bırak kendini asagilamayi. .genel de konuşma ..burda kimi gördün ekonomik durumu iyi olmayanları küçümseyen? Biz kk olarak genelde yol gösterir , dert paylaşırız .bize niye patladın ?!

Sen kendini aşağıda gördükçe yukarı çıkamazsın . Emeklemeden koşmaya çalışıyorsun .hayatın bir alanında muhakkak sıkıntı çekiyor insan .emek olmadan yemek olmuyor ,ter dökmen gerek ..demek ki senin sıkıntı yasin da 20 .. ne yapalım yani ,bunları yaşayan milyonlarca insan var . Kimseye gökten para yağmıyor .o zengin arkadaşlarının babasına da,tv karşısında göbeğini kasirken büyük ikramiye çıkmamıştır emin ol ..yıllarca ter döküp ,hayatlarının bir alanında muhakkak büyük darbeler yemislerdir . E şimdi de bunun gereği olan hayatı yaşıyorlar .illa birine kizacaksan ailene kız ..ekonomik durumu senden daha yukarıda olanlara değil ..azıcık hasede giriyor böylesi ..
Merhaba;
Bence siz benim anlatmak istediğimi anlayamadınız yada ben tam anlatamadım.
Ben "maddi durumu iyi olan insanların elinde ki imkanlardan bende neden yok" gibi bir isyanda bulunmuyorum. Ben "bir bilgisayar almak için bile 3 ay çalışıp kendi paramla alabilecek güce sahipken, çalıştığım yere gelen, parayı çok kolay kazanan insanların, onlardan daha ucuz, basitmişiz veya onların paralarının kölesiymişiz " gibi toplumda yayılan algıdan bahsediyorum. Bulunduğum durumdan bir şikayetim yok Allah kolaylığını veriyor çok şükür. O yüzden konuyu yanlış yerlere çekmeyelim lütfen.
Kadınlar kulübüne yazmamın sebebi sizin tabirinizle "patlamak" ki çok çirkin..
benim tabirimle "öğrencilerin sesini duyurmak"dı tam olarak..

merhaba canım öncelikle kendinle gurur duymalısın kendi hayat mücadeleni kendin veriyorsun ailen bile olsa kimseye yaslanmıyorsun, ayakta kalmayı, hayatı öğreniyorsun.. güvendiğin kendinse yıkılmazsın... umarım hayatta her şey istediğin gibi olur bi gün burda hakim, savcı, dr oldum kendim emeğimle okudum diye konu açarsın..

Mimarlık bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Avukat, savcı olamasam da çok iyi bir Mimar olacağım inşallah. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sizin gibi insanlar var olduğu sürece hayatın temposunda ne kadar yorulsak da enerjiniz bizi dinç tutuyor. İyiki varsınız, keşke herkes sizin gibi düşünceli olabilse..

Merhaba;
Bence siz benim anlatmak istediğimi anlayamadınız yada ben tam anlatamadım.
Ben "maddi durumu iyi olan insanların elinde ki imkanlardan bende neden yok" gibi bir isyanda bulunmuyorum. Ben "bir bilgisayar almak için bile 3 ay çalışıp kendi paramla alabilecek güce sahipken, çalıştığım yere gelen, parayı çok kolay kazanan insanların, onlardan daha ucuz, basitmişiz veya onların paralarının kölesiymişiz " gibi toplumda yayılan algıdan bahsediyorum. Bulunduğum durumdan bir şikayetim yok Allah kolaylığını veriyor çok şükür. O yüzden konuyu yanlış yerlere çekmeyelim lütfen.
Kadınlar kulübüne yazmamın sebebi sizin tabirinizle "patlamak" ki çok çirkin..
benim tabirimle "öğrencilerin sesini duyurmak"dı tam olarak..
Konun pek öyle demiyor . Sen önüne bakarsan mutlu olursun ,başkasının önüne değil .ayrıca çabanı tabi ki takdir ettim ama aktarma şeklin yanlış .. burda tonla üye var ,çoğu senin geçtiğin yollardan geçip , çok güzel bir hayat kurmuş . Yani çok ekstrem bir durum yok .. umarım sen de başarır ve hak ettiğin yerlere gelirsin .

Mimarlık bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Avukat, savcı olamasam da çok iyi bir Mimar olacağım inşallah. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim sizin gibi insanlar var olduğu sürece hayatın temposunda ne kadar yorulsak da enerjiniz bizi dinç tutuyor. İyiki varsınız, keşke herkes sizin gibi düşünceli olabilse..

biliyor musun benim hayalimde mimar olmaktı ama bazı sorunlardan okuyamadım inşaat teknikeriyim şu an güçlü ol az kalmış okulun bitincede belki kısa bi süre zorlanırsın sonra geçer pes etme sakın..

Sen harika bir insansın bende yıllardır kasiyerlik müş.temsilciliği vb işler yaptım anlıyorum ne karakterler geliyor salla onları düşünme bile hiç

Hayatımın uzun bir döneminde ben de part time çalıştım.
Palyacoluk mu dersin düğünlerde yer göstermek mi, Instagram ünlülerine gondermek üzere hediye paketlemek mi, zengin düğünlerinde yer göstermek mi.
Hiç de böyle ezici bakış atıldığını hatırlamıyorum bile.
Aksine ben guleryuzlu olunca hizmet alan insanlar da güler yüzle cevap verdiler genelde. He tam tersi insan çıkmadı mı?
Elbette çıkmıştır. Ama umrumda değillerdi demek ki , farketmemisim bile.
Ayrıca insanın kendi emeği ile aldığı şeyin tadı bambaşka. İnan ki bolluk içinde yaşayanlar o kavuşma hissini bilemezler.
Senin laptopun kimbilir ne kadar kıymetlidir. Şirket bize iş için laptop verdi, evime bile götürmek külfet oluyor, ofiste bırakıyorum.
Aynı sekilde iş için geceliği 150 euro olan otellerde devamlı dolaşan garsonlardan aldığım kaliteli içkiden bile Cadir-kamp tatilinde hemen bitmesin diye yavaş yavaş içtiğim migros sarabindan aldığım tadı alamıyorum :)
İnan ki birşeyleri elde edebilme hissi çok güzel ve çok kıymetli. Ne güzel okuyorsun, bir gün senin de elin bollaşinca, fiyata bakmadan alışveriş yapmaya başlayınca anlayacaksın dar zamanların kendine has tadını. Umarım o günler yakın zamanda gelir:KK49:

Back