- 18 Nisan 2018
- 3
- 4
- 1
- 26
- Konu Sahibi mutsuzgirl
20 yaşında genç bir kızım. 16 yaşımdan beri çalışıyorum. Şuan okuduğum okulun ücretini kendim ödüyorum kalan parayı da harçlık yapıyorum. Ailemden tek kuruş almadan hayatta nasıl kalacağımı düşünürken çalıştığım yere gelen çoğu insan ailesinden gelen zenginlikle bizleri köle gibi görüyor. Veya okuduğum okuldaki insanlar okula son model arabalarıyla gelirken ben bazen metrobüse binicek para bulamıyorum. Onların ordan nasıl göründüğümü bilmiyorum. Hiç yaşamadım öyle bir duygu. Bizim gibiler maaşını alıp cebine koyduklarında borçları, faturaları düşünmeden 1-2 saniyeliğine yaşar o mutluluğu. Onlar benim bir aylık maaşımı tek bir kıyafete yatırırken ben alt tarafı bilgisayar alabilmek icin bile 3 ay çalıştım yemeden içmeden biriktirdim öyle aldım. Bunu yazıyorum çünkü artık hazıra konulmuş zenginliğiniz ve rahatlığınızı kendi içinizde yaşayın istiyorum. Hayatla mücadele veren insanları küçümsemeyin. Siz şu an benim anlattığım kadarını biliyorsunuz anlatamadıklarım, anlatmak istediklerim de var. Benim gibi bir sürü insan var. Gittiğiniz cafelerde belki garson, belki gittiğiniz mağazalarda part time çalışan bir personel, belki gittiğiniz markette bir tezgahtar.. Biz her yerdeyiz. Lütfen rica ediyorum "insan olun." Bizim sizin topuğunuzun neden kırıldığından, ıphone 8inizden sıkılıp 9u istemenizden, saçma sapan aşk acılarınız, reddediliş egolarınızdan daha önemli sıkıntılarımız var. Kimse kimsenin ne yaşadığımı bilemez herkes kendi hayatına baksın.