Bence birsekilde ikisinin öğle uyku saatlerini denk getir başka türlü 3 yaşındaki çocuğa sessiz olmasını ogretemezsiniyi akşamlar,
benim derdim de şöyle. birisi 10 aylık (kız), diğeri 3 yaşında (erkek) çocuğum var. oğlum maşallah bıcır bıcır konuşuyor, sesi de epey gür, herkesi epey şaşırtıyor. kızım da sese karşı çok hassas, neredeyse doğduğundan beri odada ayak sesine uyanıyor. gündüz oğlum iki saate yakın uyuyor ama genelde kızımı bu saatte uyutamiyorum. oğlum uyanikken de kızımın uyuması neredeyse imkansız, çok yorgun düşüp uyusa bile 10 dakika sonra uyanıyor. uykusuz olduğu için de keyfi pek yerinde olmuyor. oğlumu daha uzak odada veya balkonda oynatiyorum uyanmamasi için ama tuvalete giderken ya da su içerken yine uyandırıyor. bu durumdan bir hayli yoruldum. bir iki kez kızım biraz uyuyabilsin diye oğluma çizgi film açtım 1 saate yakın ama bunu yapmak istemiyorum, ekransiz olmaya dikkat ediyorum mümkün olduğunca. ne yapmalı, bu minik kızın uyuması nasıl sağlanmalı? abisinin uyanik olduğu süre boyunca o da uyanık, abisi uyurken de uyanık. günde yaklaşık 12 saatlik uyku ile duruyor
Ömürden ömür gidiyor vallaiyi akşamlar,
benim derdim de şöyle. birisi 10 aylık (kız), diğeri 3 yaşında (erkek) çocuğum var. oğlum maşallah bıcır bıcır konuşuyor, sesi de epey gür, herkesi epey şaşırtıyor. kızım da sese karşı çok hassas, neredeyse doğduğundan beri odada ayak sesine uyanıyor. gündüz oğlum iki saate yakın uyuyor ama genelde kızımı bu saatte uyutamiyorum. oğlum uyanikken de kızımın uyuması neredeyse imkansız, çok yorgun düşüp uyusa bile 10 dakika sonra uyanıyor. uykusuz olduğu için de keyfi pek yerinde olmuyor. oğlumu daha uzak odada veya balkonda oynatiyorum uyanmamasi için ama tuvalete giderken ya da su içerken yine uyandırıyor. bu durumdan bir hayli yoruldum. bir iki kez kızım biraz uyuyabilsin diye oğluma çizgi film açtım 1 saate yakın ama bunu yapmak istemiyorum, ekransiz olmaya dikkat ediyorum mümkün olduğunca. ne yapmalı, bu minik kızın uyuması nasıl sağlanmalı? abisinin uyanik olduğu süre boyunca o da uyanık, abisi uyurken de uyanık. günde yaklaşık 12 saatlik uyku ile duruyor
6.45-7.30 arası değişiyor uyanma saatleri, kahvaltı sonrasi küçük mızmızlanmaya başlıyor, uyutuyorum 9 buçuk gibi ama 15 dakika sonra uyanıyor. oğlum da 10 buçukta uyuyor öğlen, 12 buçukta uyanıyor. günden güne degisebiliyor tabi. sonrasında kızım 10 dakikalık sekerlemeler yapıyor iki üç kezUyku düzenleri nasıl?
Olmuyor demişsiniz ama en güzeli uyku saatlerini biraraya getirmek, siz de dinlenmiş olursunuz o sırada.
Küçüğün uyku saatleriyle oynayabilirsiniz belki artık.
bunu deneyeyim, haklı olabilir. oğlum kolik bebekti, beyaz gürültü ve ninnilerle uyurdu hep, şimdi dediğiniz gibi top atilsa duymuyor.Büyüğü susturamazsınız küçüğü sese alıstırın odasında müzik oturma odasında uyutma gibi ilk etapta direnç gosterir fakat sonrasında top atılsa duymaz
bizzat biliyorum sessiz kalamayacağını :c ne yazık ki abisinin uyku saatine kadar dayanamıyor, aşırı huysuzlaninca biraz uyuyor ve onu tam uykuya sayıyorBence birsekilde ikisinin öğle uyku saatlerini denk getir başka türlü 3 yaşındaki çocuğa sessiz olmasını ogretemezsin
ben de henüz deneyemedim, dediğiniz haklı gibi.Sese alistirma diye bisey bence yok. 50 yasinda hala tikirtida uyanan kisiler var sonucta. Bence kizinizin ayında uyku çok önemli oglunuzj o saatlerde parka yada asagi indirecek biri olur mu? Yada kızınızı evde bekleyecek biri? Olursa sizde evin asagisina iner oglunuzla top vs oynarsiniz yada park varsa onsaatkerde gidersiniz benim aklıma bu geldi.
Birde 3 yas icin kres cok uygun bir yaş bence yarım gün kres hic olmadi oyun grubuna da gondermeniz lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?