3 cocugum var araları 3 yaş
Hep beraber oynuyorlar benim için zor oldu tabi ki ama pişman değilim çocuk faslı bitti bundan sonra onları seyredeceğiz
Kızım 8 yasında
Oğlum 5 yaşında
Küçük kızım da 20 aylık
Aslında benim de vermek istediğim ara 4 maximum 5 seneydi ama nasip olmadı o dönemlerim başka hastalıklar ile geçince bebek düşüncesini ertelemek zorunda kaldım. Sizinki de güzel olmuş üç kardeş birlikte büyürler beraber oynarlar başka çocuklara ihtiyaç duymazlar.
Benim en büyük kızım 16 yaşında diğer kızım 13. Biz de birlikte büyüsünler diye üç yaş bırakmıştık arada. En küçük kızım da bir yaşında. O yüzden hiçbir pişmanlığım yok. Bence aradan zaman geçtikten sonra çocuk sahibi olmak inanılmaz bir duygu. O hissi yeniden tatmak güzel.
Sizinde aralık epey açılmış ilk ikisi yakınken yaş farkı olarak üçüncü de epey bi ara olmuş. Her iki durumu bilen biri olarak sizce yaş farkı az ya da çok olması nasıl bir etki bırakıyor hem çocuk hem anne baba açısından avantaj ya da dezavantajları neler?
Hikayenizden çok etkilendim ne güzel anneniz kaybı gibi zor bir süreci kardeşler nirbine destek olarak atlatabilmiş. Kardeşliği sevinci ve acıyı paylaşmayı ne güzel yürütmüşsünüz. Aslında bende sırf bu sebeplerden ötürü kızımın yalnız kalmasını istemediğim için bir kardeş sevgisi tatsın istiyorum. Bu süreçte çoğu kişiden fikir aldım pedagog la bile görüştüm ve kardeşi olmasının gerektiğini artık kesinlikle düşünüyorum inşallah hayırlısı ile nasip olur ve ilerdede böyle sizinki gibi güzel ilişkileri olur...
Hayat kolay değil kimse için, herkes farklı sınavlar veriyor. Eminim çok güzel anlaşacaklarına, kardeşler arasındaki fark çocukken fazla gibi görünüyor ama şimdi hepimiz yetişkiniz. Kardeşler arasındaki yaş farkı, bakış açılarımızı geliştirdi. Paylaşım alanımızı arttırdı. Bu sayede birbirimize hayatta en büyük desteği biz veriyoruz. Yaşamlarımız karakterlerimiz bambaşka olsa bile. İnşallah yakın zamanda kucağınıza alırsınız
Sizinde aralık epey açılmış ilk ikisi yakınken yaş farkı olarak üçüncü de epey bi ara olmuş. Her iki durumu bilen biri olarak sizce yaş farkı az ya da çok olması nasıl bir etki bırakıyor hem çocuk hem anne baba açısından avantaj ya da dezavantajları neler?
Yaş farkı az olunca beraber büyümeleri çok daha iyi oluyor tabi ki. Acılarını, sevinçlerini birlikte yaşıyorlar. Evde birlikte daha çok zaman geçiriyorlar. Kızlarım üniversiteye gidince bebeğim evde yalnız olacak. Bu açıdan yaş farkının çok olması olumsuz diyebiliriz.
Açıkçası anne baba olarak yaş farkı az olduğunda daha çok zorlandık. Bakmamız gereken iki bebek vardı çünkü.
Şimdi kızlarım çok yardımcı oluyor.
Ayrıca aradan uzun bir süre geçtikten sonra tekrar bir çocuğun evde olması inanılmaz güzel. Bütün olumsuz yanlarını silip süpürüyor.
Biz de ebeveynler olarak inanın hiç zorlanmıyoruz.
Hem ablaları ona ileriki zamanlarda kol kanat gerecekler. Bu açıdan da çok güzel.