İki çocuk arasında sizce kaç yaş farkı idealdir

benil

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
1.730
471
648
41
Ankara
Hanımlar selamlar 9 yaşında bir kızım var ikinci çocuk hep düşündüm ama bir takım sağlık problemleri yüzünden nasip olmadı. Şimdi çok şükür halloldu herşey ama kızım da çok büyüdü ikinci bir çocuk çok zorlar mı fazla yaş farkı konusunda düşünceleriniz neler?

Gayet yeterli bir ara vermissiniz.Tekrardan hayatinizi bebeginize göre planlayacaksiniz o biraz sizi başlarda sarsabilir

Ben 4 yaş olsun araları dıyorum sonra fazla mı olur acaba 3 buçuk mu olsa diyorum ama sizher bayaa ara vermişsiniz

Kişiye göre değişebilir bence. Benim çocuklarımın yaş aralığı 2. Tekrar sar başa uykusuzluğa alış olmasın ve beraber buyusunler diye böyle istedik.

Yaş farkı 4 sizin için az mıydı mesela ertelediniz
Benim biraz zorunlu sebeplerden dolayı böyle oldu cnm tam kızım 5 yaşa girdi bebek düşünmeye başladım ama bir rahatsızlık geçirdim ameliyat tedavi vs derken nasip olmadı şimdi düşünmeye başladım ama kızım çok büyüdü zor olur diye de korkuyorum Nisan dan beri deniyıruz ama olmadı da

Pedagoglar 4 yaş olmasını öneriyorlar .
Büyüğün küçüğünü kardeşi olarak benimsemesi için .
Yoksa kıskançlık vs olurmuş muhakkak

İdeal olan aralığı biliyorum çoğu pedagog ilk çocuk en az üç yaşında olmalı diyor. Bende zaten o durum artık imkansız 9 yasında artık çocuk. Merak ettiğim konu bu kadar fazla yaş farkı iki çocuk arasında nasıl olur. Birbiri ile anlaşma paylaşım vs gibi konular da nasıl bir manzara ile karşılaşırım onu düşünüyorum

Merhabalar benimde 3,5 yasinda bir kizim var.Cok zor bir hamilelik gecirdim.kizim yarik dudakli dogdu 3 aylikken ameliyat oldu su an cok sukur hersey yolunda ama.Psikolojik olarak zor bir donem atlattik .Esimle hayatimizin sorusu 2.cocugumuz olmali mi olmamali mi.38 e giriorum bu sene.Dunyanin gittigi yer malum kafamizda deli sorular🙈

Benim biraz zorunlu sebeplerden dolayı böyle oldu cnm tam kızım 5 yaşa girdi bebek düşünmeye başladım ama bir rahatsızlık geçirdim ameliyat tedavi vs derken nasip olmadı şimdi düşünmeye başladım ama kızım çok büyüdü zor olur diye de korkuyorum Nisan dan beri deniyıruz ama olmadı da

Abimle 10 kardeşimle aramda 7 yaş var. Hem hepimiz özenle büyüdük hem paylaşarak büyüdük hem tek çocuk gibi büyüdük. Hiç korkmayın.

Merhabalar benimde 3,5 yasinda bir kizim var.Cok zor bir hamilelik gecirdim.kizim yarik dudakli dogdu 3 aylikken ameliyat oldu su an cok sukur hersey yolunda ama.Psikolojik olarak zor bir donem atlattik .Esimle hayatimizin sorusu 2.cocugumuz olmali mi olmamali mi.38 e giriorum bu sene.Dunyanin gittigi yer malum kafamizda deli sorular🙈
Benimde kızım çok zor büyüdü gerçi kolay değil tabii annelik ama doğduğu gibi küvöz vs bir sürü aksilik yaşadık. Açıkcası ben anneliği tattım kendimden ziyade kızıma bir kardeş olsun istiyorum ilerde ailesinden biri olsun hayatında tek çocuk yalnız olmak vs zor çoğu açıdan ama tabii olmuyor Allah hayırlısını versin

Abimle 10 kardeşimle aramda 7 yaş var. Hem hepimiz özenle büyüdük hem paylaşarak büyüdük hem tek çocuk gibi büyüdük. Hiç korkmayın.
Çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Aslında beklediğim yorumlar bu tarzdı. Yaşanmışlıklar ve tecrübeler her zaman daha etkili bence. Arada çok yaş farkı var zor oldu ya da sorun olmadı vs gibi yorumlar daha belirleyici benim için.

Çok teşekkür ederim paylaşımınız için. Aslında beklediğim yorumlar bu tarzdı. Yaşanmışlıklar ve tecrübeler her zaman daha etkili bence. Arada çok yaş farkı var zor oldu ya da sorun olmadı vs gibi yorumlar daha belirleyici benim için.
Benimde canım kardeşimle aramda 7 yaş var öyle güzel ki kardeşlik duygularını iliklerime kadar hissettirdi sonsuz şükürler olsun. İyi ki o kadar yaş farkı olmuş aramızda. Diğer türlü ikimiz içinde annem içinde çok zor olurdu. Hem yaş ilerledikçe o kadar yaş farkı hiç bişey oluyor. Hemde iki çocukta rahatça büyüyor.

Benim en büyük kızım 16 yaşında diğer kızım 13. Biz de birlikte büyüsünler diye üç yaş bırakmıştık arada. En küçük kızım da bir yaşında. O yüzden hiçbir pişmanlığım yok. Bence aradan zaman geçtikten sonra çocuk sahibi olmak inanılmaz bir duygu. O hissi yeniden tatmak güzel.

Pedagoglar 4 yaş olmasını öneriyorlar .
Büyüğün küçüğünü kardeşi olarak benimsemesi için .
Yoksa kıskançlık vs olurmuş muhakkak
Valla benim yaş ile ablam arasında 15 yaş var .bazen beni bı hazmedemez .illa dört yaş mı olacakmış aramız iyi geçinmek için ?

Valla benim yaş ile ablam arasında 15 yaş var .bazen beni bı hazmedemez .illa dört yaş mı olacakmış aramız iyi geçinmek için ?
Yaş aralığı dörtten küçük olduğu zaman abla ya da abi olan çocuk daha bebeklik döneminden yeni yeni çıktığı ve ilgi beklediği dönem olduğu için kabullenmezmiş.Neticede tam geçiş döneminde ilgi bekleyen çocuğun bir kardeşi oluyor....Sizde durum benzerliği olmuş çünkü 15 sene de çok uzun bir süre..ve sizi kabulleniş tam ergenlik dönemine denk gelmiş
Ergenlik dönemi de çok zorlu bi süreçtir ve bi geçiş dönemidir.

3 cocugum var araları 3 yaş
Hep beraber oynuyorlar benim için zor oldu tabi ki ama pişman değilim çocuk faslı bitti bundan sonra onları seyredeceğiz 🤗🤗
Kızım 8 yasında
Oğlum 5 yaşında
Küçük kızım da 20 aylık

Merhaba, abimle aramda 3, kız kardeşimle aramla 9 yaş var, abim ile çocukken pek anlaşamazdık ama kardeşim benim canımdı. Abim içinde öyle oldu. Onların araları 12 yaş çünkü. Annemin hamile olduğunu öğrendiğimizde çok büyük sevinçle karşılamıştım. Abim ise istemiyordu. Şuan o kadar mutluyum ki kardeşimin olmasına, hergün konuşmasak eksiliği hissediyorum. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Abim ise evlenmediği için beraber yaşıyorlar. Bazen itiraf ediyor olmasaydı ne yapardım diye. O bizim biriciğimiz. Hiç endişelenme ailede huzur varsa yaş farkı hiç önemli değil. Annemiz vefat etti, bu süreçte kardeşimizin varlığı hepimizi güçlü tuttu. Dilerim sağlıkla kucağına alırsın bebeğini

Merhaba, abimle aramda 3, kız kardeşimle aramla 9 yaş var, abim ile çocukken pek anlaşamazdık ama kardeşim benim canımdı. Abim içinde öyle oldu. Onların araları 12 yaş çünkü. Annemin hamile olduğunu öğrendiğimizde çok büyük sevinçle karşılamıştım. Abim ise istemiyordu. Şuan o kadar mutluyum ki kardeşimin olmasına, hergün konuşmasak eksiliği hissediyorum. Farklı şehirlerde yaşıyoruz. Abim ise evlenmediği için beraber yaşıyorlar. Bazen itiraf ediyor olmasaydı ne yapardım diye. O bizim biriciğimiz. Hiç endişelenme ailede huzur varsa yaş farkı hiç önemli değil. Annemiz vefat etti, bu süreçte kardeşimizin varlığı hepimizi güçlü tuttu. Dilerim sağlıkla kucağına alırsın bebeğini
Hikayenizden çok etkilendim ne güzel anneniz kaybı gibi zor bir süreci kardeşler nirbine destek olarak atlatabilmiş. Kardeşliği sevinci ve acıyı paylaşmayı ne güzel yürütmüşsünüz. Aslında bende sırf bu sebeplerden ötürü kızımın yalnız kalmasını istemediğim için bir kardeş sevgisi tatsın istiyorum. Bu süreçte çoğu kişiden fikir aldım pedagog la bile görüştüm ve kardeşi olmasının gerektiğini artık kesinlikle düşünüyorum inşallah hayırlısı ile nasip olur ve ilerdede böyle sizinki gibi güzel ilişkileri olur...

Back