İki çocuk arası kaç yaş veya ne kadar olmali?

serenaysero

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2020
758
595
27
25 yaşındayım, 1 oğlum var 21 aylık .Annem 2. bir çocuk için erken olduğunu söylüyor, araya 4-5 sene koy diyor.fakat çocuğum tek başına sosyallesemiyo utangaç büyüyor ortamlarda etkin olamıyor.Babasida 1 gün izni var 12 saat calisiyo, Arkadas çevresi hiç yok kimseyede guvenipte bırakamıyorum da kendimde ev işlerinden zaman bulamıyorum.ve de çocuğum uysal hayır demekten anliyo bana çok şükür ne uyku konusunda ne dis gaz hiçbir problem yaşatmadi,ben ikisi biarada büyüsün istiyorum ve sonradan banada zor olur diye düşünüyorum, ilerde biri okula gidicekken biri daha küçük ilgiye muhtaç olcak en azından yaş farkı az olursa okul dönemleri yakın olur diye düşünüyorum ama herkes birşey söylüyor kafam çok karışık tecrübeli anneler veya yakınlarından bilenler varsa yorum yaparsa çok mutlu olurum

Annen haklı. Oğlumun biri 4 biri 2 yaşında kıskançlıklar kavgalar büyük oğlum daha uysaldı huyu değişti. Ev işinden ilgilenemiyorum demişsin 2 çocukla nasıl ilgileneceksin? İnan günüm nasıl bitiyor anlamıyorum psikolojim berbat zaten. Tek çocuk tavsiye ediyorum herkese ben ikinci olacaksa da arada 4-5 yaş olmalı kesinlikle

Bu ancak eşinizle birlikte verebileceğiniz bir karar. Aralarında 1.5 yaş olup mükemmel iki arkadaş olan tanıdıklarım da var, 5-6 yaş olup kanlı bıçaklı düşman gibi olan da..
Maddi manevi kendinizi yeterli görüyor musunuz? Kardeşler arasında bir anlaşmazlık çıktığında her defasında konuşarak, sakince ve asla birini diğerine ezdirmeden (sen abisin alttan al tavrı cidden yanlış) sorunları çözebilecek misiniz? Ev işleri dahil tüm sorumluluklarınız iki katına çıkacak buna hazır mısınız?
Kardeş, bir sosyalleşme aracı değil bana kalırsa. Yani şuan hamile kalsanız doğumu vs derken aralarında neredeyse 3 yaş olacak. Ee bebeğiniz büyüyüp birlikte oyun oynayacakları yaşa geldiğinde zaten oğlunuz okula başlayacak ve ister istemez arkadaşları olacak ve sosyalleşecek

Çocuğunuz çok küçük size çok ihtiyacı olduğu bir dönemde kardeş sosyalleşmesi için bir çözüm değil çünkü sizin ikinci çocukla da ilgilenmeniz lazım.İki çocuk yorucu olacak ,ikinci büyüyüp oynayacak yaşa gelmeleri için süreç uzun.Sosyalleşmesi için kendi yaş grubu ile zaman geçirmesi gerekiyor.Bulunduğunuz yerde oyun grupları var mı araştırın.Hafta da 3 gün 2 şer saat bu şekilde gruplara katılması faydalı olacaktır.Çocuğunuz içerde yaşıtları ile zaman geçirirken sizde alın yanınıza kitabınızı yudumlayın kahvenizi.Çocuk mutlu siz mutlu

Benim oğlumun çevresinde hiç küçük çocuk yok içine kapanık olcak diye korkuyorum, ilgilenemiyorum derken yemesi içmesi ihtiyaçlarını yapıyorum oyun vaktine zaman ayiramiyorum, birde oğlumun kıskançlık huyu yok o konuda rahat olacağımı düşünüyorum, doğrudur eminim zorlukları vardır ama gençken anne olup ilerde rahat etmek istiyorum, ve araya çok zaman koydugumda biri okula giderken biri bebek olucak kışın almaya filan giderken çok zorlanirim diye dusundum

Çünkü kıskanma döneminde değil ayrıca kendin diyorsun kimse yok çocuk kimi kıskanacak? Sen yap hepsi olur

Eşimde bnde buna hazır olduğumuzu hissediyoruz evet maddi açıdanda yeterli görüyoruz.ve eşimde çocukları seven ilgili bir baba sadece ben değil eşim bile bilinçli şekilde yönlendirebilir pozisyonda, ev işleri konusunda sıkıntım yok gerektiğinde eşimde yapıyor.
Önceden sosyallesmeyen çocuklar okulda çok pisirik oluyor, birkaç örneğini gördüm çevremde, tabiki çocuğumu sosyallesme aracı olarak düşünmüyorum fakat ikisinin doğru yaş araligini tavsiyelerde bulmak dinlemek istiyorum,ve 30-31 yaşımda küçük çocukla ilgilenmek istemiyorum o yüzden bu yaşlarda yapmayı dusundum

Bunlar kişiye gore değişir bence.
Ben olaya tamamen anne acısından bakıyorum. O yüzden arada bana gore 6-7 yas olmalı ki anne kafayı yemesın

Siz istiyorsanız kime ne ? İsterseniz hic boş durmadan cocuk yapın bakacak olan siz siniz

Yani henüz sadece hamileyim ama etrafımda onlarca çocuk birini bile sosyalleştiremiyorken vakit ayıramıyorken 2. Çocuk düşünmeniz korkunç . Arkadaş olmak zorunda değiller o zaman napacaksınız

Kendiniz için uygun gördüğünüz bir zamansa kimseyi dinlemeyin. Günün sonunda kapınızı kapattığınızda iyi ya da kötü her şeyi çekirdek aileniz ile yaşıyor olacaksınız. Ancak dediğim gibi kardeşiyle bir şeyler paylaşacak yaşa gelene kadar zaten okul dönemi başlamış olacak ister istemez. Sosyalleşmesi için oyun grupları, parklar, kurslar çok daha işinizi kolaylaştıracaktır. Kardeşi olsun ya da olmasın akranlarıyla vakit geçirmesi çok iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…