• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Bayram arası Nişan ve Düğün yapmak

Eylulll09

Cennet Kokulum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
2.387
2.309
333
Merhaba Kızlar
Öncelikle yanlış yere konu açtıysam özür dilerim..
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi iki bayram arası nişan,düğün..
Bizde eskilerden beri gelen bu batıl inanç hala uygulanıyor maalesef..
Uğursuzluk getirirmiş öyle söyleniyor..
Evlenenlerin evinde huzuru olmazmış ve daha başka şeyler..
O yüzden maalesef düğün tarihimiz kurban bayramından sonraya kalıyor :50:
Sizde de böyle batıl inanç var mı kızlar?

yok ya mantklı düşün diğer şekilde de 2 bayram arası olacak eğer bunu kaynanan söylediyse başka maçtan solemiştir inanma dinde uğursuzluk yoktur

:1: İyi ama ramazan-kurban arası iki bayram arası ise doğal olarak kurban-ramazan arası da iki bayram :1: Yok öyle saçma şeyler canım benim... Oradan kasıt bildiğim kadarı ile bayramın cumaya denk geldiği günler bayram namazı ile cuma namazı arasındaki kısa sürede düğün yapılmaz yetişmez vs. diyorlardı ama ben ona da inanmıyorum:31:

yok ya mantklı düşün diğer şekilde de 2 bayram arası olacak eğer bunu kaynanan söylediyse başka maçtan solemiştir inanma dinde uğursuzluk yoktur

yok canım kayınvalidem söylemedi.. onlar da böyle şeylere inanmıyorlar ama sorun kendi ailemde..

:1: İyi ama ramazan-kurban arası iki bayram arası ise doğal olarak kurban-ramazan arası da iki bayram :1: Yok öyle saçma şeyler canım benim... Oradan kasıt bildiğim kadarı ile bayramın cumaya denk geldiği günler bayram namazı ile cuma namazı arasındaki kısa sürede düğün yapılmaz yetişmez vs. diyorlardı ama ben ona da inanmıyorum:31:

bende senin gibi düşündüm canım sonuçta öyle de böyle de iki bayram arası oluyor..

evet ya bizimde kısmetse 2014 de olucak düğün ama bu mesele yüzünden ya erken yada geç olucak :ssz:
ama kurban bayramıda kasımda bitiyo galıba,havalar yağmurlu olmaya başlıyo..galıba en mantıklısı haziran gibi..
ağustosta istiyodum ama bakalım nasip kısmet
:16:
bende inanmıyorum buna ama işte eskicikten beri doldurdular aklımızı bunlarla şimdi insanın içinde bi acaba oluyo:110:

​
evet ya bizimde kısmetse 2014 de olucak düğün ama bu mesele yüzünden ya erken yada geç olucak :ssz:
ama kurban bayramıda kasımda bitiyo galıba,havalar yağmurlu olmaya başlıyo..galıba en mantıklısı haziran gibi..
ağustosta istiyodum ama bakalım nasip kısmet
:16:
bende inanmıyorum buna ama işte eskicikten beri doldurdular aklımızı bunlarla şimdi insanın içinde bi acaba oluyo:110:

yok canım kasımda bitmiyor.. ekimin 15'inde başlayıp 18 de bitiyor.. 19-20 ekim cumartesi pazara geliyor.. düşüne bilirsin yani :34:
o arada pek yağmur yağacanı sanmıyorum..

dinimizde öyle şeyler olmadıgı için bunlara inanmayın agızdan agıza dolaşan saçma sapan şeyler işte

biz inanmasak ta büyüklerimiz buna mecbur ediyor maalesef.. :50:
onlara ne kadar böyle şeylere inanmak yersiz ,batıl inanç desek de böyle görmüşler buna inandırılmışlar.. :20:

​

yok canım kasımda bitmiyor.. ekimin 15'inde başlayıp 18 de bitiyor.. 19-20 ekim cumartesi pazara geliyor.. düşüne bilirsin yani :34:
o arada pek yağmur yağacanı sanmıyorum..

evet ekim demek istemiştim :17:
gerçi yazın ortasında bile yapsan,Allah büyük,yağmur yağabilir yinede kaderinde varsa ama ekimde çok geç oluyo ya:31:
of bilemedim bilemedim..nezamana nasipse ozaman oLur inşallah(hepimizin):16:

Son düzenleme:
Merhaba Kızlar
Öncelikle yanlış yere konu açtıysam özür dilerim..
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi iki bayram arası nişan,düğün..
Bizde eskilerden beri gelen bu batıl inanç hala uygulanıyor maalesef..
Uğursuzluk getirirmiş öyle söyleniyor..
Evlenenlerin evinde huzuru olmazmış ve daha başka şeyler..
O yüzden maalesef düğün tarihimiz kurban bayramından sonraya kalıyor :50:
Sizde de böyle batıl inanç var mı kızlar?

selam
bendede sorun yaptılar çok zor ikna ettik. telefon trafiğinden illahlah dediğim bir konu.
2 bayramdan kastedilen benim bildiğim; ramazan yada kurban bayramı dini bayramımızya, bide cuma günleri müslümanların bayram günü. diyelim dini bayramımız pazara geliyor. cumarteside arada kalan gün oluyor. yani cuma ve pazar arası düğün olmuyormuş. yeni öğrendim ;)

sen ikna etmişsin çok sevindim canım :34:
herkesin farklı galiba bu konu..

Bu meselenin aslına gelince, hâdise şudur: Bilindiği üzere, Ramazan ve Kurban gibi yıllık iki bayramımızın yanında bir de haftalık bayramımız vardır. O da Cuma günü. Yani Ramazan veya Kurban Bayramı Cuma gününe rast gelir, düğün de bugünlerde yapılırsa; bu arada nikâh kıyma ile meşgul olunur da Cuma namazına yetişememe gibi bir tehlike baş gösterirse o saat içinde nikâh kıymak caiz olmaz.
Çünkü bu saat içinde nikâhla meşgul olmak farz-ı ayn olan bir ibâdetin terkine sebep olmaktadır. Hayır yapalım derken, şerre sebebiyet verilmektedir

İŞİN ASLI BUDUR KIZLAR. İKİ BAYRAM ARASI DÜĞÜN OLMAZ DEMEK CUMA GÜNÜ CUMA NAMAZI ANLAMINDdır. yoksa bütün sene ıkı bayram arasıdır ;)

Back