• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi iki ayımızın dolmasına 1 hafta var. Neler yapılacak

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
arkadaşlar 1 hafta sonra yanlış bilmiyorsam 1 i özel 3 ü devletin karşıladığı 3 aşı var değilmi. Hepatit, verem, zatürreye nden olan virüsün aşısı ismini hatırlayamadım pnömökokmuydu ne......... Özel olansa rota virüsü aşısı.
Bunun dışında yaptırılacak aşı varmı, kaçırmayayaım. Bu süreçte başka bakılacak bişeyler varsa aklınıza geliyorsa söylermisiniz. Mesela kalça çıkıklığı varmı yokmu diye nezaman bakılacak... ışitme testi küveze girmiş bebeklere 3 defa uygulanıyormuş 3 aya kadar bu yaptırılacak.
Yani lafın kısası 3. ayına kadar yaptırmamız gereken neler var, doktor falan unutursa ben bileyim.

Son düzenleme:
ne çabuk geçiyor zaman be canım maşallah:nazar:ama daha oğluşun fotosunu göremedik..
12.haftaya kadar kalça çıkılığı testinin yapılması gerekli ama benim doktorum yapmadı mesela.eliyle muayene etti.ultrasona gerek yok dedi.
rotavirüs var.o da 12.haftaya kadar yapılmalı.
bak bizim yapılanlar şu şekilde..
1 günlükken hepatit1
1 aylıkken hepatit 2
2 aylıkken verem,beşli karma,prevenar(pnömokok)1
4 aylıkken prevenar(pnömokok)2,penta2
6 aylıkken hepatit3,prevaner3,opa(oral polia aşısı),beşli karma..
takvim bu şeklde her gittiğimizde bir sonraki veriliyor.

ne çabuk geçiyor zaman be canım maşallah:nazar:ama daha oğluşun fotosunu göremedik..
12.haftaya kadar kalça çıkılığı testinin yapılması gerekli ama benim doktorum yapmadı mesela.eliyle muayene etti.ultrasona gerek yok dedi.
rotavirüs var.o da 12.haftaya kadar yapılmalı.
bak bizim yapılanlar şu şekilde..
1 günlükken hepatit1
1 aylıkken hepatit 2
2 aylıkken verem,beşli karma,prevenar(pnömokok)1
4 aylıkken prevenar(pnömokok)2,penta2
6 aylıkken hepatit3,prevaner3,opa(oral polia aşısı),beşli karma..
takvim bu şeklde her gittiğimizde bir sonraki veriliyor.

Canım benim çok saol, Allah senden ve diğer yardımcı olan arkadaşlardan binlerce kez razı olsun. Eşimle tek başımıza sizin yönlendirmelerinizle bişeyler yaptık. Gerçekten minnettarım..

benim bebeğim ayın 18inde 2 ayını bitirdi ve verem,karma,menenjit(pnömokok) ve ishal(ağızdan) aşıları oldu ultrasonla kalça çıkıklığına baktılar karma akşam biraz ateş yaptı yarım fitil verdik sabaha bişyi kalmadı çok şükür

biz evet aynı gün yaptırdık.rotavirüsünü yaptırmadım ben.
gitmeden bir yarım saat önce 1 çay kaşığı calpol ver canm.
birde sürekli ateşini kontrol etmen gerekli o gece uyumasanız iyi olur.
gideceğiniz zaman bayo yaptır çünkü 3 gün yıkanmaması gerekli verem aşısının yerleşmesi için.

bende aynı gün yaptırdım dr.una sormuştum ağır gelmezmi diye bişey olmaz dedi her bebek aynı olacqak idye bişey yok ama karma aşısı ateş yapıyomuş bizimki hafif atlattı ama arkadaşın bebeği hem ishal olmuş hem ateşlenmiş inş. sizinkide hafif geçer

Back