• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki arada bir derede kaldım

Kardeşimin devam eden bir boşanma davası vardı. Üçüncü celsede nihayet karara bağlandı .Taraflar boşandılar .Dosyada tanıklık yapan baldızı olacak kişi verdiği ifadede anneme iftira atmış .Şöyle ki eniştem içerdi annesi de alkol kullanırdı geceleri eve geç gelirdi diye bir ifade kullanmış tanıklığında.Annem 74 yaşına gelmiş Anadolu kadını tarzında giyinen ve öyle yaşayan bir kadındır .Klasik ,başı bağlı ,gelenek ve göreneklere göre yaşamış ,evcimen ,kendini sadece çocuklarına adamış bir kadındır .Babamı zaten 1,5 yıl önce kaybettik .Yaşı da epey var .Biz bu baldıza dava açsak üzülür ,daha çok yıpranır diye düşünüyorum .Bir taraftan da herkesin yanına hak mı kalacak diye düşünüyorum ama ilk düşüncem ağır basıyor .Siz olsanız nasıl davranırdınız ?
Genelde ifadeler yazıya dökülür.Mahkeme tutanağının bir örneğini avukattan alıp,hem yalan ifade,hem de kişinin ahlaki değerlerine ve yaşantısına imalı yoldan saldırı ile ilgili dava açabilirsiniz.Annenden sadece avukata vekalet için imza alıp,avukat aracılığı ile dava açabilirsiniz.Zaten sonuca bağlnamdan,orta yol bulmak için anlamaya çalışırlar.

Bu kadar kurtulmak istiyorsanız, hiç bulaşma derim. Yüz göz olursunuz iyice.
aslında hiç yüzgöz olmadık .İleride çocuklar okuyup üzülmesin diye bütün kardeşler en makul şekilde ifade verdik.Hiç onları aramadık .İçimizden küfür etmek gelmedi mi geldi ama metanetli davrandık .O kadar kışkırtıcı şeye rağmen .Hele abim o laflara nasıl üzüldü .Başka erkeklerle alem yapmak ne demek ya karısının olduğu yerde .NE kadar alçaltıcı dimi ?

Çok iyi niyetlisiniz, o iftira atarken sizin ne kadar üzüleceğinizi düşünmüyor ama siz onun yıpranacağını düşünüyorsunuz gerçekten imrendim size, iyi niyetinize.

Çok iyi niyetlisiniz, o iftira atarken sizin ne kadar üzüleceğinizi düşünmüyor ama siz onun yıpranacağını düşünüyorsunuz gerçekten imrendim size, iyi niyetinize.
yok onun yıpranacağı umurumda değil annem üzülür diye

aslında hiç yüzgöz olmadık .İleride çocuklar okuyup üzülmesin diye bütün kardeşler en makul şekilde ifade verdik.Hiç onları aramadık .İçimizden küfür etmek gelmedi mi geldi ama metanetli davrandık .O kadar kışkırtıcı şeye rağmen .Hele abim o laflara nasıl üzüldü .Başka erkeklerle alem yapmak ne demek ya karısının olduğu yerde .NE kadar alçaltıcı dimi ?
Siz olmamışsınız ama baksana karşı tarafa. 74 yaşındaki annen için alkol kullanırdı diyebilecek türdenmiş. Şimdi şikayet etsen, tanığın olacak dava açılır annenin mutlaka ifadesinin alınması gerekecek. Hakim karşısına çıkacak, belki orada daha abuk subuk konuşacaklar üzecekler kadını.. ve evet haklısın. Gerçekten alçaltıcı.. Utanmıyor insanlar. Boşanma davasında herkesin karakteri ortaya çıkar zaten. Bir boşanma, iki muris muvazaası davaları. Aile fertleri nasıl birbirine düşman kesiliyor görüyor insan.

Siz olmamışsınız ama baksana karşı tarafa. 74 yaşındaki annen için alkol kullanırdı diyebilecek türdenmiş. Şimdi şikayet etsen, tanığın olacak dava açılır annenin mutlaka ifadesinin alınması gerekecek. Hakim karşısına çıkacak, belki orada daha abuk subuk konuşacaklar üzecekler kadını.. ve evet haklısın. Gerçekten alçaltıcı.. Utanmıyor insanlar. Boşanma davasında herkesin karakteri ortaya çıkar zaten. Bir boşanma, iki muris muvazaası davaları. Aile fertleri nasıl birbirine düşman kesiliyor görüyor insan.
bakın hani kadın hakları filan diyoruz ya ben aile mahkemelerinde çıkan kararları hiç olumlu görmüyorum.
işsiz olan erkeklere bile tazminat ve nafaka bağlıyorlar
yani diyorlar ki gerekirse hırsızlık yap öde ya da git kadını öldür öyle kurtul .

boşanmak isteyen hanımlar ,sebep anlaşamıyorum,
Alkol yok dayak yok aldatma yok tehdit yok ve ortada çocuk da yok.
Hakim bağlıyor nafakayı ve tazminatı
Erkek ne yapsın ?(benim konumdan bağımsız genel bir muhakeme yaptım)

bakın hani kadın hakları filan diyoruz ya ben aile mahkemelerinde çıkan kararları hiç olumlu görmüyorum.
yani diyorlar ki gerekirse hırsızlık yap öde ya da git kadını öldür öyle kurtul .
Kadın hakları yerine, insan hakları diyebildiğimiz gün bir şeyler değişmeye başlayacak diye umut ediyorum.

boşanmak isteyen hanımlar ,sebep anlaşamıyorum,
Alkol yok dayak yok aldatma yok tehdit yok ve ortada çocuk da yok.
Hakim bağlıyor nafakayı ve tazminatı
Erkek ne yapsın ?(benim konumdan bağımsız genel bir muhakeme yaptım)
Evlenmeden önce 40 kere düşünmek gerek. Erkekler sanki kadına bakmak zorundaymış mantığı var. Gıcık oluyorum cidden :KK12:

Kadın hakları yerine, insan hakları diyebildiğimiz gün bir şeyler değişmeye başlayacak diye umut ediyorum.
aynen öyle .
Kadına pozitif ayrımcılık yaparken aslında eve kapatıyorlar .
Yeterki sen evde otur çocuk yap ben sana bir şekilde maaş veririm dedirtiyor.
Ben mesela istifa etsem kocamdan ayrılsam babadan maaş alamayacağım ama ablam alır .Neden o ev hanımı .
Bir gün bile devlet memurluğu yapan bayan babadan maaş alamıyor kocadan boşanınca .

1-aile mahkemesinde erkek tarafı olmayacaksın
2- iş mahkemesinde işveren tarafı olmayacaksın. :KK12:

Evlenmeden önce 40 kere düşünmek gerek. Erkekler sanki kadına bakmak zorundaymış mantığı var. Gıcık oluyorum cidden :KK12:
erkek ve kadın özellikle de evlilikte eşit olmalı .Lohusalık yeni doğum gibi özel zamanlar hariç hayatı ortak paylaşabilmeliler .Kadını üretimden uzaklaştıran çok yasa var .

abim içkici imiş ve eve alkollü gelip yapancı erkeklerle alem yaparmış ki abim ben şehir dışındayken eve tamirci filan alma diyecek kadar hassas bir insan (kıskançlıktan değil zarar verir diye).Tazminatı artırmak için filan sanırım yalan beyanda bulundular .Annem zaten Kayseri'de .Onlar İstanbul'da .Kararı veren merci hiç mantık da yürütmemiş .Bu kadın zaten beraber yaşamadı geliniyle . neden alkol alsın nerden biliyorsun alkol aldığını .Baştan sona mantık hatası ile dolu bir dosya .
abin erkeklerle alem mi yapıyormuş? bu ne tür bi iftira böyle?

Back
X