İki adet arası kanama sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Obor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Obor

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2016
93
53
38
Adetim normalde 6 gün sürüyor. 7, 8 aydır adetim bittikten sonra kanama görüyorum. İlk başlarda kırmızı renkte oluyordu bu kanama ama şimdilerde kahverengi tonlarında ve akıntı şeklinde ve 6 gün sürüyor. Kahve telvesi, toprak taneleri gibi pıhtılı oluyor. Normal adet sırasındaki kanamam da bu hali almaya başladı ve rengi de kahverengiye dönmeye başladı. Bir ayda 12 gün adet görüyormuş gibi oluyorum. Bu günlerde karnımın sol alt kısmında hareket edince aniden beliren ağrı yaşıyorum. Jinekoloğa gittim ama beni muayene etmeden ve ultrason bakmadan, kan testlerine göre hareket ederek hematolojiye gitmemi söyledi. Ama ben gitmedim. Şu an için bulunduğum konum itibari ile gidebilme imkanım da yok. Sizce bu durum her kadında görülebilen normal bir durum mu? Siz de böyle iki adetarasında kanama görüyor musunuz?

Adetim normalde 6 gün sürüyor. 7, 8 aydır adetim bittikten sonra kanama görüyorum. İlk başlarda kırmızı renkte oluyordu bu kanama ama şimdilerde kahverengi tonlarında ve akıntı şeklinde ve 6 gün sürüyor. Kahve telvesi, toprak taneleri gibi pıhtılı oluyor. Normal adet sırasındaki kanamam da bu hali almaya başladı ve rengi de kahverengiye dönmeye başladı. Bir ayda 12 gün adet görüyormuş gibi oluyorum. Bu günlerde karnımın sol alt kısmında hareket edince aniden beliren ağrı yaşıyorum. Jinekoloğa gittim ama beni muayene etmeden ve ultrason bakmadan, kan testlerine göre hareket ederek hematolojiye gitmemi söyledi. Ama ben gitmedim. Şu an için bulunduğum konum itibari ile gidebilme imkanım da yok. Sizce bu durum her kadında görülebilen normal bir durum mu? Siz de böyle iki adetarasında kanama görüyor musunuz?
bende görürdüm üç gün falan olurdu doktor yumurtlama kanaması olduğunu söyledi. ama imkan yarat ve doktora git. başka doktora git. bende ağrı olmazdı

Hic bir yere gidemiyorsan bile aile hekimine git bir hormon testi yaptir belki hormonlarda bir sıkıntı var yasadigin normal degil ve cok kotu birsey 12gun boyunca adet olmak..
Benim öncesinde kahverengi akintim olurdu sonra kanama baslardi d.kontrol hapi kullandim bir ay duzene girdi..

her kadında görülür mü bilemiyorum ama hemotolog denince ciddi şeyler düşünmek gerekiyor. imkan falanı yok bu işin gideceksiniz..
ha olmadı mı iyi bir jinekoloğa testlerinizi de alıp gidin. en azından güzel bir açıklama yapar size.
şu an ben de aynı durumdayım ama ilk defa oldu sağ kasığımda ağrı var hafif kanamam var ve 2 hafta var adet günüme.
acaba düşük mü diyorum spiral var. sanırım ben de doktora görünücem.

her kadında görülür mü bilemiyorum ama hemotolog denince ciddi şeyler düşünmek gerekiyor. imkan falanı yok bu işin gideceksiniz..
ha olmadı mı iyi bir jinekoloğa testlerinizi de alıp gidin. en azından güzel bir açıklama yapar size.
şu an ben de aynı durumdayım ama ilk defa oldu sağ kasığımda ağrı var hafif kanamam var ve 2 hafta var adet günüme.
acaba düşük mü diyorum spiral var. sanırım ben de doktora görünücem.

dusuk yapmaniz imkansiz,daha 2 hafta varken adete,henuz bebek dahi olamaz ortada.
yumurtlama kanamasi sizin yasadiginiz.
hormonlarinizin ani inis cikisi yuzunden bazen gorulebiliyor bu sekilde kanamalar.

konu sahibi buna benzer bir durumu düşük yaptıktan sonra yaşadım, 3-4 ay kadar sürdü.

onun dışında hiç yaşamadım, çevremde de duymadım.

yumurtlama kanamasını duydum, ama onun da bu kadar uzun süre devam etmemesi gerekir.

Ama jinekolojik muayene yapmadan hematolojiye göndermemeliydi. Ben yaşadım geçen sene aynılarını muayenede polip olduğu ortaya çıktı ufak bir operasyonla aldılar. İçeride ara kanamaya yol açacak bir parça olup olmadığını kesin saptamadan hematoloji ne yapacak ki. Kanamanın kaynağını bulacak olan taraf jinekolog. Bence iyi bir jinekoloğa gidin tekrar ve yada başka doktora gidemiyorsanız aynı jinekoloğa gidip muayene olmadan hematolojiye gönderme nedenlerini sorun kendi tedaviniz hakkında soru sormak en doğan hakkınız. Kan değerleriniz düşük çıkmış olabilir bu normal. Ama o değerlerin düşük olmasının sebebi ara kanamalar.

Bende regl dönemi içinde olurdu kahverengi vs .Sancı ağrı olmaz süreyi uzatmazdı.Üşütme kaynaklı demişti doktor.
Sen de bir an önce doktora gitsen iyi olur,erken teşhis iyidir.

Smear testi,ultrason,kan, idrar tahlili yapılmalı jinekoloğa gidildiğinde.başka hastahaneye, doktora görünün derim.

Pıhtılaşma değerlerim düşükmüş halbuki o kadar düşük değil aslında sınırda. Kanın çok cıvık dedi. Ama ben de oluk oluk kan görmüyorum ki. En azından ultrason baksaydı doktorun sözünü dinlerdim. Ama kan testine bakar bakmaz hematolojiye git demesi yüzünden güven duymadım. Doktora gitme isteğim de kalmadı.

Back