• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu ikea ya alternatif..

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları
Ben de özellikle son gidişimde mobilyaları inceledim canım acaba hangi mobilya firması 10 yıl garanti veriyor? Kullanılan malzemeler hafifi çünkü evin içinde taşınması kolay özellikle temizlik yaparken hangi türk kadını böyle iri yarı dev gibi koltukları kaldırabiliyor ben şahsen minyon biriyim ve ağır filan kaldıramam öyle. Bir de kaç kere dayanıklılık testinden geçiyor. İlla ağır hantal mobilyalar kaliteli olacak diye bir kural yok ama biz alışmışız böyle heybeti gösterişli şeylere haff olunca dandik geliyor. :9: Ve bir çok koltuk takımı da acatip rahat yumuşacık oturunca kalkasın gelmiyor. Taş gibi koltukta oturmaktansa işten geldiğimde böyle rahat koltuklara oturmayı tercih ederim .

evet canınn ektorp serisi cok guzel zaten sözlüm onlara oturunca fikrini değiştirdi.. cok rahat yaa diye :1:

bide manstad var uzanma koltugu gibi bi kenarı acılıyo yatak oluyo onu begendik sanırım ektorpları salona manstad ı da calısma-oturma odası olarak duzenleyecegimiz odaya alıcaz

benim agır hantal koyu renk yada herkesin evinde gormeye alıstıgımız birbirinin aynı mobilyalı evler içinde ruhum daralıyo artık

ama ikeada aynı mobilyayla herkes kendi tarzını yaratsın.. hersey cıvıl cıvıl zaten tarzı country agırlıklı ve asla modası gecmicek bi tarz.. sıkıldıkca renklerini yenileyip kullanabilirsin

forumda bi arkadas garanti surecinin işleyişinden şikayetçiydi sorun cıkarıyolarmıs esyaları cok cabuk kırılmıs bozulmus vs

ben bu olayın urunden urune değiştigini gozlemliyorum orda... bazı koltuklar esyalar cidden kalitesiz duruyo tamam ama bazılarınında kaliteli ve saglam oldugu goruluyo

zaten bu baska yerlerdede bole heryerin hem iyi hem kötü ürünü var birazda sans meselesi...

Ben de ikeanın tasarımlarını çok beğeniyorum, dediğiniz gibi değişken kalitede ürünleri var ama fiyatları da ona göre. Sanırım her bütçeye hitap edebilmek için bu şekilde üretim yapıyorlar. Ben ilk evlendiğimde ikea henüz Türkiye'ye gelmemişti, gerekli eşyalarımı tepe home'dan almıştım. Ikea açıldıktan sonra oturma grubumu değiştirdim ilk, sonra da kocaman bir kütüphane aldım. Yaklaşık 6 senedir kullanıyorum, gayet memnunum. Ben kolaylık olsun diye koltuklarımı deri aldım, aynı şekilde poang berjerlerimi de deri tercih ettim. Sonra oğlum oldu, bütün odasını ikeadan döşedim, mobilyalar koyu renk ama aksesuarlarla renklendirince oldukça neşeli bir oda oldu. Ben şu ana kadar ikea ürünlerinde hiçbir sorun yaşamadım, ama zamana bağlı yıpranmalar oluyor elbette. Tabii bu her mobilya markası için geçerli. Mesela yemek takımım tepe home, ama sandalyeleri artık çok oturmaktan çökme yapmaya başladı, doldurulması gerekiyor. Bu da çok doğal, 10 senedir kullanılıyorlar.

canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama ikea dan benceden sakın almayın çok pahalı olmayan orta fiyatta hem şık hemde güzel ürünler üreten veya satan bir çok yer bulabilirsin...Eğer Ankaradan sorsaydın ben sana detaylıca yardımcı olurdum...Ama Bellona ve İstikbal her yerde var nasıl olsa evet buralarda biraz pahalı ama en azından şık ve kaliteli ürünleri var

Ben de ikeanın tasarımlarını çok beğeniyorum, dediğiniz gibi değişken kalitede ürünleri var ama fiyatları da ona göre. Sanırım her bütçeye hitap edebilmek için bu şekilde üretim yapıyorlar. Ben ilk evlendiğimde ikea henüz Türkiye'ye gelmemişti, gerekli eşyalarımı tepe home'dan almıştım. Ikea açıldıktan sonra oturma grubumu değiştirdim ilk, sonra da kocaman bir kütüphane aldım. Yaklaşık 6 senedir kullanıyorum, gayet memnunum. Ben kolaylık olsun diye koltuklarımı deri aldım, aynı şekilde poang berjerlerimi de deri tercih ettim. Sonra oğlum oldu, bütün odasını ikeadan döşedim, mobilyalar koyu renk ama aksesuarlarla renklendirince oldukça neşeli bir oda oldu. Ben şu ana kadar ikea ürünlerinde hiçbir sorun yaşamadım, ama zamana bağlı yıpranmalar oluyor elbette. Tabii bu her mobilya markası için geçerli. Mesela yemek takımım tepe home, ama sandalyeleri artık çok oturmaktan çökme yapmaya başladı, doldurulması gerekiyor. Bu da çok doğal, 10 senedir kullanılıyorlar.

biberoncum tesekkurler diger konudada cok yardımcı oldu anlattıkların :16:

canım hangi şehirdesin bilmiyorum ama ikea dan benceden sakın almayın çok pahalı olmayan orta fiyatta hem şık hemde güzel ürünler üreten veya satan bir çok yer bulabilirsin...Eğer Ankaradan sorsaydın ben sana detaylıca yardımcı olurdum...Ama Bellona ve İstikbal her yerde var nasıl olsa evet buralarda biraz pahalı ama en azından şık ve kaliteli ürünleri var

teşekkürler canımm ilgin için ama istikbal ya da bellonda tarzı yerlerin ürünleri ne kdr kaliteli de olsa tarz olarak hosuma gitmiyor

daha vakit var... ikeadan da içime sinenleri alıcam artık arastırmaya da devam ederim

aynı dertten muzdaribiz :/ ben de zevkime uygun mobilya bulmakta zorlanıyorum bulduklarım da çok pahalı. tepe home'da romance serisini beğendim mesela 8 binden başlıyor asgari parçalarla. parça arttıkça fiyat da artıyor. laura ashley'den falan bahsetmiyorum bile :)

ikea'nın kalitesinden şikayetçi çok arkadaşım var o yüzden ikea'ya da güvenemiyorum. bellonaymış istikbalmiş hiç ama hiç tarzım olmadığı gibi onların da kaliteli olduğunu düşünmüyorum. yeni evliler pek anlamıyorlar ama 5 seneden fazla kullanan herkesin yatakları dağılmış koltukları çökmüş.

son çare mobilyacıya yaptıracağım sanırım. modellere de karar verdim salonum için. yatak odamsa hala bilinmezliğini koruyor :(

yine de bir mobilyacılar çarşısı tarzı yerleri gez bence yaşadığın yerdeki bi ümit belki bulursun istediğini

Açıkçası ilk gittiğimde ben de beğenmemiştim ikea ürünlerini....Kalitesizmiş gibi gelmişti sanki...Daha sonra tekrar gittiğimdeyse slında kalite kalite ürünlerin değiştiğini gördüm
Yani sen gidiyorsun zevkine ve parana göre beğeniyorsun alıp çıkıyorsun...
Benim kızkardeşim iç mimar ve evini kesinlikle ordan döşeyeceğini söylüyor:34:
Ben de ilk gittiğim zamanki fikrimi değiştirdim hoşuma giden şeyleri alabilirim sanırım:1:

Cookie, ben evimi %80 İKEA, %20 modokodan döşedim. Birazcık da mudo var.

Salonuma stockholm kitaplık, tv sehpası, orta sehpa ve perdeleri aldım. salon koltuklarım modokoda gali mobilya. eşimin öğrenciyken tüm evi ikeadandı, koltuğundan memnun olmadığım ve ikeada tarzını çok sevdiğim bir koltuk olmadığı için, koltukları modokodan aldım. tekli koltuklarım da modoko flash mobilya. yemek masam ve vitrinim, çok beğendiğim ve indirimde yakaladığım için mudo concept. masif ve çok kaliteli ürünleri var ama oldukça pahalı malesef. sandalyeler mesela 450 liraydı, ordan almadım, 150 liraya sandalyeci diye bir markadan nerdeyse aynısını buldum :D

mutfağım perdesine kadar ikea. ev annemlerin evi, mutfağı yenilemeleri gerekiyordu. hiç düşünmeden ikeayı seçtim. beyaz mutfak dolaplarım, ahşap tezgahım var. şimdilik çok memnunum. hem de piyasanın nerdeyse yarı fiyatına oldu, 5500e herşeyiyle yaptılar mutfağı. 25 yıl da garantisi var. masam ikeadan, sandalyelerim de.

misafir odam komple ikea. hemnes divan, hemnes gardrop, hemnes komodin, perdeler de ikea. zaten 40 yılda bir kullanılıyor. hem şık oldu, hem de divana ve gardropa tonlarca kalabalık sığıyor.

oturma orama manstaddan aldım. bence süper bişi. modokoda aynısından istersen 2500 lira, ikeadan 1000 liraya alıyorsun. bence sağlam duruyor.

yatak odam, modoko address mobilya. laura ashley kopyası, krem rengi sade bir yatak odası aldım. onu beğenmeseydim, pax serisi alabilirdim ikeadan.

demem o ki, bence çekinmeyin, ikeadan alın. çok kritik parçaları sen de başka bir mobilyacıdan alırsın belki ama kitaplık, tv ünitesi, masa, sandalye bence ikeadan gayet de alınır. çok da güzel ev olur.

evimi inşallah fotoğraflayıp bloguma ekleyeceğim. :D

herşey gönlünce olsun canım. gelinlik ne zaman bakacaksın?

aynı dertten muzdaribiz :/ ben de zevkime uygun mobilya bulmakta zorlanıyorum bulduklarım da çok pahalı. tepe home'da romance serisini beğendim mesela 8 binden başlıyor asgari parçalarla. parça arttıkça fiyat da artıyor. laura ashley'den falan bahsetmiyorum bile :)

ikea'nın kalitesinden şikayetçi çok arkadaşım var o yüzden ikea'ya da güvenemiyorum. bellonaymış istikbalmiş hiç ama hiç tarzım olmadığı gibi onların da kaliteli olduğunu düşünmüyorum. yeni evliler pek anlamıyorlar ama 5 seneden fazla kullanan herkesin yatakları dağılmış koltukları çökmüş.

son çare mobilyacıya yaptıracağım sanırım. modellere de karar verdim salonum için. yatak odamsa hala bilinmezliğini koruyor :(

yine de bir mobilyacılar çarşısı tarzı yerleri gez bence yaşadığın yerdeki bi ümit belki bulursun istediğini

inşallah canım... evet sikayet eden cok ama dedigin gibi baska markalardan da sikayet etmeyecegimiz garanti mi? ne biliyim sırf dayanıklıymıs diye bana huzur vermeyen bir evde olmak istemiyorum...

en kötü ihtimal bende iyi bir usta bulup modelleri gosterip yaptırtırım ama gerek olcagını sanmıyorum inşallah :44: merak ettim senin seçimlerini de inşallah herşey istediğin gibi olur :16:

Açıkçası ilk gittiğimde ben de beğenmemiştim ikea ürünlerini....Kalitesizmiş gibi gelmişti sanki...Daha sonra tekrar gittiğimdeyse slında kalite kalite ürünlerin değiştiğini gördüm
Yani sen gidiyorsun zevkine ve parana göre beğeniyorsun alıp çıkıyorsun...
Benim kızkardeşim iç mimar ve evini kesinlikle ordan döşeyeceğini söylüyor:34:
Ben de ilk gittiğim zamanki fikrimi değiştirdim hoşuma giden şeyleri alabilirim sanırım:1:

öyle elbette tatlım... bütçene göre değişiyor, iyi incelemek lazım, bir kere begenince zaten vazgecmek zor cunku baska birşeyi begenmemeye baslıyorsunn yaa :16: inşallah sende gönlündekileri bulursun

bu arada diğer topikteki kızlarda kayboldu hiç görüşemiyoruzzz :44:

Cookie, ben evimi %80 İKEA, %20 modokodan döşedim. Birazcık da mudo var.

Salonuma stockholm kitaplık, tv sehpası, orta sehpa ve perdeleri aldım. salon koltuklarım modokoda gali mobilya. eşimin öğrenciyken tüm evi ikeadandı, koltuğundan memnun olmadığım ve ikeada tarzını çok sevdiğim bir koltuk olmadığı için, koltukları modokodan aldım. tekli koltuklarım da modoko flash mobilya. yemek masam ve vitrinim, çok beğendiğim ve indirimde yakaladığım için mudo concept. masif ve çok kaliteli ürünleri var ama oldukça pahalı malesef. sandalyeler mesela 450 liraydı, ordan almadım, 150 liraya sandalyeci diye bir markadan nerdeyse aynısını buldum :D

mutfağım perdesine kadar ikea. ev annemlerin evi, mutfağı yenilemeleri gerekiyordu. hiç düşünmeden ikeayı seçtim. beyaz mutfak dolaplarım, ahşap tezgahım var. şimdilik çok memnunum. hem de piyasanın nerdeyse yarı fiyatına oldu, 5500e herşeyiyle yaptılar mutfağı. 25 yıl da garantisi var. masam ikeadan, sandalyelerim de.

misafir odam komple ikea. hemnes divan, hemnes gardrop, hemnes komodin, perdeler de ikea. zaten 40 yılda bir kullanılıyor. hem şık oldu, hem de divana ve gardropa tonlarca kalabalık sığıyor.

oturma orama manstaddan aldım. bence süper bişi. modokoda aynısından istersen 2500 lira, ikeadan 1000 liraya alıyorsun. bence sağlam duruyor.

yatak odam, modoko address mobilya. laura ashley kopyası, krem rengi sade bir yatak odası aldım. onu beğenmeseydim, pax serisi alabilirdim ikeadan.

demem o ki, bence çekinmeyin, ikeadan alın. çok kritik parçaları sen de başka bir mobilyacıdan alırsın belki ama kitaplık, tv ünitesi, masa, sandalye bence ikeadan gayet de alınır. çok da güzel ev olur.

evimi inşallah fotoğraflayıp bloguma ekleyeceğim. :D

herşey gönlünce olsun canım. gelinlik ne zaman bakacaksın?

minenescim çok sevindim kullanan birinin yorumlarıyla karşılaştığımaaa.. ben de perdeme kadar ikeadan beğendim çünkü :1: en çok da mutfak işine sevindim çünkü malum ben de mutfağımı ikea dan istiyorum büyük ihtimal benim istediğim mutfaktan yaptırtmışsın, beyaz ve ahşap tezgah :9:

ahşap tezgahtan memnunmusun peki? Islanınca falan sorun oluyor mu? Benim en büyük derdim o şuan... fiyatı da çok çok iyiymiş metrekaresine göre değşiyor sanırım dimi? Toplamda kaç metrekarelik bir dolap yapılmış oldu size?

bir de nişanlımın çok sorun ettiği nokta özellikle beyaz mobilyalardaki boyanın dokulmesi olayı, ikeada baktıgımız esyalarda bazı parcaların boyaları dokulmustu... sen boyle bir durumla karsılastın mı?

modokodaki magazalarıda not ettim bile çok teşekkür ederimmm.. orayada bakıcaz zaten canım çok güzel oldu bu, evini de çok merak ediyorum zaten :16:

gelinliği En geç seneye bu zaman karar vermiş almış ya da diktirmeye başlamış olmak istiyorum... düğünüme 4 ay falan kalmış olcak çünkü hem de kış zamanı düğün mevsimi yaklamışken daha rahat olur diye düşünüyorum, diktirceksem terzim daha rahat çalışır yada fiyatlar daha uygun olabilir diye...

hastası olduğum modeli biliyorsun zaten... onunla alakalı da iyi haberlerini bekliyorum tatlımmm :16::16::16:

Son düzenleme:

kurabıye güzelı senın konunu okurken aşk tanem ankaradan bahsettı o yuzden bole daldım konuya canım mazur gor :)
ankarada nereyı onerebılırsın cancagızım soleyebeılır mısın?

yazılanların hepsini okuyamadım ama gerçeketn ikeaya alternatif biryerler bulmak yok gibi birşeymi o kadar güzelki tasarımları insanın oradan hiç çıkmayası geliyor ben bayılıyorum oraya koltuklar dolaplar giyinme bölümleri yatakodaları yemek masaları bence çok çok çok kullanışlı oraya gidince gözümün önünde kalpcikler uçuşuyo :D

Back
X