Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu ikea ya alternatif..

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

Cookie_Dough

♥jelibonkokanev.blog spot♥
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
8.788
16
106
İstanbul
ikea mobilyalarının tasarımlarını cok seviyorum

özellikle kılıfları degişebilen koltuk takımlarını

ama sevgilim ikeanın mobilyalarını cok kalitesiz buldugu icin almak istemiyor...

buaraya alternatif sheerwood, mudo concept, tepe home gibi markalar var ama fiyatları ikea ya gore cok cok ucuk ayrıca agır ahsap hantal mobilyalar... aslında yıllarca kullanabilme acısından gercek ahsap olması iyi ama goruntu olarak cok hantal duruyorlar...

Türkiye de boyle ikea tarzı (iskandinav country) mobilyalar satan ve fiyatları cok da ucuk olmayan yerler varsa gezerken bakarken denk geldiyseniz, paylasırsanız sevinirim :26:

canım sevgilin haklı,ikeanın tarzı çok hoş ama çokta sağlam değil.bizde nişanlımla öle düşünüyoruz bir tek orta sehpası ve belki tv ünitesi alacağız ordan,bir de ev aksesuarları güsel. daha sağlam tarzda mobilyalar alıp,aksesuarlarla belki istediğin tarzı yaratabilirsin...

tesekkur ederim canımm

son care artık oyle yapıcam
ama alana kadar arastırmaya devam belki baska yerlerde aynı tasarımın daha kalitesini bulabilirim :44:

Son düzenleme:
eğer evliliğinizin ilk yıllarında kirada oturacaksanız,şehirdışında tayin sebebiyle oradan oraya gezecekseniz ikeadan alabilirsiniz.zaten 5-10 yıl sonra insanlar sıkılıp değiştirmek istiyor mobilyalarını,eğer bi de böyle bahsettiğim gezici durumları varsa pahalı mobilya alıp da haşat etmeye gerek yok.kendi eviniz olunca istediğiniz kalitede alıp döşersiniz evinizi

eğer evliliğinizin ilk yıllarında kirada oturacaksanız,şehirdışında tayin sebebiyle oradan oraya gezecekseniz ikeadan alabilirsiniz.zaten 5-10 yıl sonra insanlar sıkılıp değiştirmek istiyor mobilyalarını,eğer bi de böyle bahsettiğim gezici durumları varsa pahalı mobilya alıp da haşat etmeye gerek yok.kendi eviniz olunca istediğiniz kalitede alıp döşersiniz evinizi

yok canımm kirada oturmıcaz kendi evimiz olucak
benimki o yuzden ince eleyip sık dokuyo
tayin olayı olsa bile ordan oraya ev tasımayı dusunmuyoruz, o gelcek ben gitcem gibi olucak zaten o sekilde tayinle cok gezmiyo gorevi bakımından gemiyle geziyo benimki, gemiyede ben gidemicegim için mecburen ev sabit bi yerde olmak zorunda.. :44:

ikeanın country tarzı esyalarının yıllarca modası gecmiyo.. sıkılcamı sanmam
bu yuzden dayanıklı olması gerekli :61:

ben ikeayı seviyorum hem uçuk fiyatlar yok , olanlar var ama ilgimi çekmiyor onlar zaten :)
hem de hantal ağır mobilya sevmiyorum ömürlük olmasını istemem zaten mobilyanın çünkü çabuk sıkılıyorum 5-6 yılda bir değiştirilebilir bence tabi maddi durum varsa, ama yoksa zaten öyle ağır mobilyalara verilecek para da yoktur
inanılmaz gereksiz pahalı geliyor bana öyle şeyler

ben ikeayı seviyorum hem uçuk fiyatlar yok , olanlar var ama ilgimi çekmiyor onlar zaten :)
hem de hantal ağır mobilya sevmiyorum ömürlük olmasını istemem zaten mobilyanın çünkü çabuk sıkılıyorum 5-6 yılda bir değiştirilebilir bence tabi maddi durum varsa, ama yoksa zaten öyle ağır mobilyalara verilecek para da yoktur
inanılmaz gereksiz pahalı geliyor bana öyle şeyler

ben 5-6 yılda değiştirsem de gider yine aynı esyaları alırım heralde canımm :1:
cunku kafamdaki tarz hep oydu yıllarca.. hatta ikea buraya acıldııgında nekadar sevinmiştim

acıkcası degiştirecek bile olsam bikaç yılda bana sorun cıkartıcak bir esya istemiyorum.. şuan durum iyi gorunebilir suanki durumumla degiştiririm sorun yok diyebilirim ama hayat bu ilerde 5-6 yıl sonra olacakları bilemem ki

bu yuzden bile bile de kalitesiz urun almak istemiyoruz canım koltuklar falan bildigin sunta
tv uniteleri ve dolaplarında boyaları kalkmıstı hep :44:

sorun çıkarsın anlamında demedim canım, ikeada kalitesiz olanlar var gerçekten ama fabrikasyon markaların çoğu da kalitesiz,en güzeli sanırım bulunduğunuz şehirdeki mobilyacılar sitesine gidip binbir çeşit içinden hem göze hem gönle hem cebe hitap edeni bulmak

sorun çıkarsın anlamında demedim canım, ikeada kalitesiz olanlar var gerçekten ama fabrikasyon markaların çoğu da kalitesiz,en güzeli sanırım bulunduğunuz şehirdeki mobilyacılar sitesine gidip binbir çeşit içinden hem göze hem gönle hem cebe hitap edeni bulmak

ama bu şekilde de yaptıkları ürün birebir aynısı olmayabiliyor,biz koltuk yaptırdık ist.modokodan adam iç malzemesini farklı kullanmış ve aşırı derecede koltuğa gömülüyorsun.durumu söyleyince de siz bunu seçmiştiniz diyor...bir de marka değil de esnaf gibi oldukları için garantisi var gibi bişey de söyleyemiyosun adama

öyle tabi canım
biz birkaç yer gezdik ama kaliteli olanların da tarzı hosumuza gitmedi
donup dolasıp ikeadaki mobilyaları begeniyorm

o yuzden aynı tarzın daha kalitelisini satan bir yer arayısındayım işte :44:

ama bu şekilde de yaptıkları ürün birebir aynısı olmayabiliyor,biz koltuk yaptırdık ist.modokodan adam iç malzemesini farklı kullanmış ve aşırı derecede koltuğa gömülüyorsun.durumu söyleyince de siz bunu seçmiştiniz diyor...bir de marka değil de esnaf gibi oldukları için garantisi var gibi bişey de söyleyemiyosun adama

zaten yaptırmak her turlu buyuk risk...
ikeadaki mobilyalara bircok mobilyacı burun kıvırıyor buna bu kadar para verilirmi diye

ama aynısı yap desen beceremiyorlar :37:

zaten yaptırmak her turlu buyuk risk...
ikeadaki mobilyalara bircok mobilyacı burun kıvırıyor buna bu kadar para verilirmi diye

ama aynısı yap desen beceremiyorlar :37:

Ben geçenlerde İkea'nın fabrikasını ve kuruluşunu anlatan bir belgesel izlemiştim canım orda gördüm ki ürünlerin hafif kolay taşınabilir ve yassı kutulurda mutlaka nakliye edilebilir olmasına özen gösterilmiş zaten kurucusu da her şeyde buna önem vermiş. Mesela 20 liralık mı ne bir tane küçük sehbaları var kırmızı siyah ve beyaz onun yapılışını ve dayanıklılık testini izledim evet ortasındaki şey bildiğin mukavva idi tablası yani ama o mukavva içeriden altıgen şeklinde minik minik kutucuklardan oluştuğu için üzerine 130 kiloluk bir adam çıktı ve biri bile bükülmedi birbirini desteklediği için. Bir çok ürün de böyle suntadan mukavvadan filan bu da bize dandik sağlam olmaz imajını veriyor ama bir sürü testten geçiyor hepsi bir ürünün hafif olması onun dandik olması anlamına da gelmiyor ayrıca koltuk takımlarına filan 10-15 yıl garanti veriyorlar.

Ben geçenlerde İkea'nın fabrikasını ve kuruluşunu anlatan bir belgesel izlemiştim canım orda gördüm ki ürünlerin hafif kolay taşınabilir ve yassı kutulurda mutlaka nakliye edilebilir olmasına özen gösterilmiş zaten kurucusu da her şeyde buna önem vermiş. Mesela 20 liralık mı ne bir tane küçük sehbaları var kırmızı siyah ve beyaz onun yapılışını ve dayanıklılık testini izledim evet ortasındaki şey bildiğin mukavva idi tablası yani ama o mukavva içeriden altıgen şeklinde minik minik kutucuklardan oluştuğu için üzerine 130 kiloluk bir adam çıktı ve biri bile bükülmedi birbirini desteklediği için. Bir çok ürün de böyle suntadan mukavvadan filan bu da bize dandik sağlam olmaz imajını veriyor ama bir sürü testten geçiyor hepsi bir ürünün hafif olması onun dandik olması anlamına da gelmiyor ayrıca koltuk takımlarına filan 10-15 yıl garanti veriyorlar.

evet almorcumm
ikeanın yeni katalogunu inceledim de bundan bahsediyorlardı... birsuru testden geciyormus urunleri..
cok memnun olanlarda var ama sikayetlerde var, cekmece koptu koltuk goctu seklinde..

yalnız heryerde oluyor bu tarz sikayetler, hiç sikayet olmayan bir marka varmıdır bilemiyorum zaten :) sans işi bu işler..

modoko gibi buyuk mobilya merkezlerini gezdikten sonra hala aklımıza yatan seyler bulamazsak ikeadan almaya karar verdik zaten askım garanti meselesini falan duyunca ılımlı yaklasmaya basladı

inşallah hayalimdeki gibi olur evimmm :16:

evet almorcumm
ikeanın yeni katalogunu inceledim de bundan bahsediyorlardı... birsuru testden geciyormus urunleri..
cok memnun olanlarda var ama sikayetlerde var, cekmece koptu koltuk goctu seklinde..

yalnız heryerde oluyor bu tarz sikayetler, hiç sikayet olmayan bir marka varmıdır bilemiyorum zaten :) sans işi bu işler..

modoko gibi buyuk mobilya merkezlerini gezdikten sonra hala aklımıza yatan seyler bulamazsak ikeadan almaya karar verdik zaten askım garanti meselesini falan duyunca ılımlı yaklasmaya basladı

inşallah hayalimdeki gibi olur evimmm :16:

Siz düzgün özenli kullandıktan sonra hiç bir şey olmaz canım bu zamana kadar evimizde ne bir koltuk kırıldı ne çöktü ne herhangi bir eşyamız böyle harap oldu hepsi çok kaliteli miydi elbette içinde normal olanlar hatta kalitesizler bile olduğu oldu . Biraz kullanımla ilgili bence. Ben şaşıyorum zaten öyle eşyalar görünce birini evinde 15 yıllık koltuklarımız var ne bir çökme ne bir kırık var 10-12 yıldır beyaz eşyalarımız hala ilk günkü beyazlığında sararma olmadı ama bakıyorum bizden sonra alnların bile sararmış boyası çıkmış bir şeyler olmuş tamamen kullanımla alakalı tatlım.

Son düzenleme:
haklısın almorcum.. ben bizden degilde ilerde hayatımıza gelecek olan kucuk yaramazlardan cekiniyorum :)

cocukla esya korumak biraz zor.. ama yapcak bişey yok artık kırılcagı dokulcegi varsa kırılır napalım

sırf saglam diye icimi karartan beni yansıtmayan esyalar kullanmak istemiorum

haklısın almorcum.. ben bizden degilde ilerde hayatımıza gelecek olan kucuk yaramazlardan cekiniyorum :)

cocukla esya korumak biraz zor.. ama yapcak bişey yok artık kırılcagı dokulcegi varsa kırılır napalım

sırf saglam diye icimi karartan beni yansıtmayan esyalar kullanmak istemiorum

Aman onu çocuk olunca düşünürsün tatlım ona bakarsan şimdi millet bembeyz mobilyalar koltuklar alıyor çocuk olunca onlar ne hale gelecek onu düşünen var mı. :9: Senin içinden nasıl geliyorsa sen nasıl bir ortamda rahat edeceğini düşünüyorsan öyle döşe evini kimseyi de karıştırma sadece sen ve eş adayın karar versin buna millet için ev döeşemiyorsunuz sonuçta. :71:

ah canım yaa sunu anneme bi anlatabilsemmm :95:

ben sole yapıcam sunu alıcam falan diye gosteriyorum aaa misafirin gelince ne olcak diyo :37: hey allahım sanki evi misafire dosuyoruz bazen neden bole misafirperver bi milletiz diyorum yani kendimizden once misafiri dusunuyoruz herseyin en iyisini ona saklıyoruz, misafir takımı ayrı, nevresimi ayrı, ona ayrı oda yapıoruz yada ne bilim biz askımla calısma odamıza kose takımı bakıyoduk mesela acılandan olsun da yatak da olsun misafir yatar diyolar :60::60:

ikeada urun gruplarının garantileri de degişiyo kimiside 8 kimisine 23 yıl garanti veriyolar ona gore secip begenmek lazım.. bire ikea da koltukların yuzunu değiştirebilmek gibi bir sansın var... kirlenince at makinaya yııka yada sıkılınca değiştir kılıfları, odanın rengini al sana bambaşka bir oda oluyor..

cok seviyorum tarzlarını :69:

camlarında pilili farbelalı tüller perdeler, klasik koltuk takımları, üzerine mum gibi duran sanki fotoraf çerçevesine bakıyormuşsunuz gibi bir izlenim veren tek sıra dizili yastıklar, içinde danteller örtüler duran tabak çanakların sadece dekoratif amaçla yerleştirildiği masa ve vitrinler, genelde kire gitsin yada ağır dursun diye krem ve kahve renginde olan salonalrdan öyle çok gına geldi ki, isterse 1 yıl içinde parçalara ayrılsın yine de ikeadan başka yerden almam evimin hiçbirşeyini:)

tarzı çok güzel, hele ektorp denen koltuk serisi gerçekten bir harika, canın mı sıkıldı? bütün koltuklarını bambaşka kılıflarla yeni almış gibi değiştirip dizayn edebiliyorsun.koltukları yaylı değil elyaf ve kaz tüyüyle doldurulmuş olduğundan inanılmaz yumuşak ve rahat, mobilyaların orjinali mum gibi durmadığından dağınık bile olsa gözü rahatsız eden bir tarzı yok. her rengi bir arada kullanabileceğiniz gibi sadece soft lrenklerle de inanılmaz ferah farklı şık spor kullanışlı bir ev dekorasyonu elde edebilirsiniz. üstelik piyasadaki markaların hemen hemen hepsinden daha ucuza sahip oalbilirsiniz. doğtaş ta bir oturma grubu 4 bin 5 bin gibi fiyatlara satılırken ikeadan yemek odası tv ünitesi koltuk takımı halı perde kanvas tablo abajur sehpa vazo halı vs vs vs bir salon için gerekli tüm eşyaları maksimum 10 binliraya toparlayabilirsiniz.

zaten bir kaç sene sonra bıkar herkes mobilyasından çok para verip kalitelisini alıp 20 sene aynı mobilyaları kullanmak zorunda olmaktansa çok daha cüzi bir paraya ikeadan evimi kurup bir kaç sene sonra toptan evimi yenilemeyı tercih ederim:)

camlarında pilili farbelalı tüller perdeler, klasik koltuk takımları, üzerine mum gibi duran sanki fotoraf çerçevesine bakıyormuşsunuz gibi bir izlenim veren tek sıra dizili yastıklar, içinde danteller örtüler duran tabak çanakların sadece dekoratif amaçla yerleştirildiği masa ve vitrinler, genelde kire gitsin yada ağır dursun diye krem ve kahve renginde olan salonalrdan öyle çok gına geldi ki, isterse 1 yıl içinde parçalara ayrılsın yine de ikeadan başka yerden almam evimin hiçbirşeyini:)

tarzı çok güzel, hele ektorp denen koltuk serisi gerçekten bir harika, canın mı sıkıldı? bütün koltuklarını bambaşka kılıflarla yeni almış gibi değiştirip dizayn edebiliyorsun.koltukları yaylı değil elyaf ve kaz tüyüyle doldurulmuş olduğundan inanılmaz yumuşak ve rahat, mobilyaların orjinali mum gibi durmadığından dağınık bile olsa gözü rahatsız eden bir tarzı yok. her rengi bir arada kullanabileceğiniz gibi sadece soft lrenklerle de inanılmaz ferah farklı şık spor kullanışlı bir ev dekorasyonu elde edebilirsiniz. üstelik piyasadaki markaların hemen hemen hepsinden daha ucuza sahip oalbilirsiniz. doğtaş ta bir oturma grubu 4 bin 5 bin gibi fiyatlara satılırken ikeadan yemek odası tv ünitesi koltuk takımı halı perde kanvas tablo abajur sehpa vazo halı vs vs vs bir salon için gerekli tüm eşyaları maksimum 10 binliraya toparlayabilirsiniz.

zaten bir kaç sene sonra bıkar herkes mobilyasından çok para verip kalitelisini alıp 20 sene aynı mobilyaları kullanmak zorunda olmaktansa çok daha cüzi bir paraya ikeadan evimi kurup bir kaç sene sonra toptan evimi yenilemeyı tercih ederim:)

kesinlikle katılıyorum...

ikeadaki butun konseptlerin resimlerini cektim.. bize de hala ordan almayın yok çin malı yok soyle yok boyle diyorlar...

banyomdan mutfagıma herseyimi ikeadan begendim.. alıncagı zaman son bir modoko arastırması yapıcam sözlümün gönlü olsun diye ama yine gidip ordan alıcam zaten oda alıstı ordan alcamız fikrine coktan :61:

kesinlikle katılıyorum...

ikeadaki butun konseptlerin resimlerini cektim.. bize de hala ordan almayın yok çin malı yok soyle yok boyle diyorlar...

banyomdan mutfagıma herseyimi ikeadan begendim.. alıncagı zaman son bir modoko arastırması yapıcam sözlümün gönlü olsun diye ama yine gidip ordan alıcam zaten oda alıstı ordan alcamız fikrine coktan :61:

Ben de özellikle son gidişimde mobilyaları inceledim canım acaba hangi mobilya firması 10 yıl garanti veriyor? Kullanılan malzemeler hafifi çünkü evin içinde taşınması kolay özellikle temizlik yaparken hangi türk kadını böyle iri yarı dev gibi koltukları kaldırabiliyor ben şahsen minyon biriyim ve ağır filan kaldıramam öyle. Bir de kaç kere dayanıklılık testinden geçiyor. İlla ağır hantal mobilyalar kaliteli olacak diye bir kural yok ama biz alışmışız böyle heybeti gösterişli şeylere haff olunca dandik geliyor. :9: Ve bir çok koltuk takımı da acatip rahat yumuşacık oturunca kalkasın gelmiyor. Taş gibi koltukta oturmaktansa işten geldiğimde böyle rahat koltuklara oturmayı tercih ederim .

Son düzenleme:
Back
X