ıkea koltuk-kanepe kullanan varmı varsa memnun mu (resimli)

beril78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
294
1
96
İzmir
merhaba arkadaşlar
bende koltuklarımı yenilemek istiyorum ve ıkea nın ektorp modelleri çoooooooooook hoşuma gidiyor ama kullananlardan tavsiye almadan pek alasım gelmiyor çünkü çok kullanışsız olduğunu söyleyen bir kaç yorum okudum da çekindim açıkçası almaya.

birde ben farklı şehirde olduğum için siparişi internet üzerinden vereceğiz.

bu durumda kurulumu kendimiz yapmamız gerekiyor ama becerebilirmiyiz bilmiyorum.
ilk teslimatı nasıl yapıyorlar?

bir arkadaş kurulu geldi sadece kılıfları geçirdik yazmıştıda.
kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var 1 ay içerisinde değiştirmem lazım evdekileri.

Eklentiler

• $PE107227[1].webp
    $PE107227[1].webp
    1 KB · Görüntüleme: 11.371
ben başka modeli kullanıyorum ama kurulu gelmemişti biz kurduk çok zor değildi eşinle halledebilirsiniz bence..memnuniyet durumuna gelince oturumu rahat bi arkadaşımdada bu modelin aynısı var kılıfıda beyaz yıkanınca çıkıyomuş lekeleride o da memnun..umarım yardımcı olabilmişimdir

ben başka modeli kullanıyorum ama kurulu gelmemişti biz kurduk çok zor değildi eşinle halledebilirsiniz bence..memnuniyet durumuna gelince oturumu rahat bi arkadaşımdada bu modelin aynısı var kılıfıda beyaz yıkanınca çıkıyomuş lekeleride o da memnun..umarım yardımcı olabilmişimdir

çok teşekkür ederim
inan bu koltuklar helede çiçekli modeli ilk gördüğüm günden beri aklımda o kadar hoşuma gidiyoki.
her yerde aynı mobilyaları gördükten sonra bu modelleri ilk kez izmirde gördüğümde işte bu demiştim.
aradığım bunlardı ama almadan önce bi bakim dedim nete kullananlar ne ddiyorlar bu mobilya durumlarında kullananların fikirlerine çok önem veririm.
görsellikten ziyade kullanımıda önemli çünkü.

merhaba canim,evimin nerdeyse tamami ikeadan o yuzden birinci elden tecrubelerimi paylasabilirim.ektorp koltuklar kesinlikle bulabilecegin en rahat ve kullanisli koltuklardan.Evime gelen herkes rahatligina cok sasiriyor,tas gibi koltuklarda oturmaya alismisiz konforu bulunca sasiriyoruz :) kurulumunu kendimiz yaptik,ama kaynim yardim etti ve eli bu islere cok yatkindir,esim yalniz altindan kalkabilir miydi emin degilim ama her detay cok ayrintili anlatilmis gelen kilavuzda o yuzden sabriniz varsa kesinlikle yapablirsiniz.iki cicekli ve kirmizi tekli koltuk fikri renk uyumu acisindan cok iyi.ben de bir adet uclu-cicekli,bir adet uclu -beyaz ve bir adet tekli beyaz kullaniyorum.ciceklinin desenine bayiliyorum fakat bir sorun var ve sanirim ikeanin butun renkli kiliflariyla ilgili.cok cabuk soldular ve yikamaktan degil solmalari kullanilmaktan,mesela kiliflarin altta kalan kumaslai hala taze renginde fakat ustte oturdugumuz kisimda cok soldu.beyazlarda tabii ki boyle bir sorun yok,yikasanda yipransa da hic bir sey belli olmuyor,kesinlikle dusunulenin tam aksine en kullanisli renk beyaz.sik sik yikayabilirsin ve degisik kirlentlerle ve koltuk battaniyeleri ile yine de renk katabilirsin mesela.Ama ben de o cecekli deseni cok begeniyorum ve belki bir yedek kilif daha almayi dusnuyorum,sirf ara ara hevesimi alayim diye,ama genel olarak komple beyaza donucem en kisa zamanda,cunku o solgun goruntu hosh durmuyor.Saglamligi konusunda cok bir sey diyemem sonucta bir yili biraz askin bir suredir kullaniyoruz ama 10 yil kullanim garantisi veriyor ve aslinda gorundugunden daha da saglam oldugunu dusunyorum.10 yil kullandiktan sonra hemen her koltuk az yada cok deforme oluyor sonucta.insallah sende memnun kalirsin,sagicakla.

merhaba arkadaşlar
bende koltuklarımı yenilemek istiyorum ve ıkea nın ektorp modelleri çoooooooooook hoşuma gidiyor ama kullananlardan tavsiye almadan pek alasım gelmiyor çünkü çok kullanışsız olduğunu söyleyen bir kaç yorum okudum da çekindim açıkçası almaya.

birde ben farklı şehirde olduğum için siparişi internet üzerinden vereceğiz.

bu durumda kurulumu kendimiz yapmamız gerekiyor ama becerebilirmiyiz bilmiyorum.
ilk teslimatı nasıl yapıyorlar?

bir arkadaş kurulu geldi sadece kılıfları geçirdik yazmıştıda.
kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var 1 ay içerisinde değiştirmem lazım evdekileri.

aynısından bnde aldım süper çok kullanişı tavsiye edrim

kuzenim köşe yaptırdı 2 milyar verdi ama yapan adam istediği ğibi yapamadı hep rezil oldu koltuğu parasıda bşa ğitti.

merhaba canim,evimin nerdeyse tamami ikeadan o yuzden birinci elden tecrubelerimi paylasabilirim.ektorp koltuklar kesinlikle bulabilecegin en rahat ve kullanisli koltuklardan.Evime gelen herkes rahatligina cok sasiriyor,tas gibi koltuklarda oturmaya alismisiz konforu bulunca sasiriyoruz :) kurulumunu kendimiz yaptik,ama kaynim yardim etti ve eli bu islere cok yatkindir,esim yalniz altindan kalkabilir miydi emin degilim ama her detay cok ayrintili anlatilmis gelen kilavuzda o yuzden sabriniz varsa kesinlikle yapablirsiniz.iki cicekli ve kirmizi tekli koltuk fikri renk uyumu acisindan cok iyi.ben de bir adet uclu-cicekli,bir adet uclu -beyaz ve bir adet tekli beyaz kullaniyorum.ciceklinin desenine bayiliyorum fakat bir sorun var ve sanirim ikeanin butun renkli kiliflariyla ilgili.cok cabuk soldular ve yikamaktan degil solmalari kullanilmaktan,mesela kiliflarin altta kalan kumaslai hala taze renginde fakat ustte oturdugumuz kisimda cok soldu.beyazlarda tabii ki boyle bir sorun yok,yikasanda yipransa da hic bir sey belli olmuyor,kesinlikle dusunulenin tam aksine en kullanisli renk beyaz.sik sik yikayabilirsin ve degisik kirlentlerle ve koltuk battaniyeleri ile yine de renk katabilirsin mesela.Ama ben de o cecekli deseni cok begeniyorum ve belki bir yedek kilif daha almayi dusnuyorum,sirf ara ara hevesimi alayim diye,ama genel olarak komple beyaza donucem en kisa zamanda,cunku o solgun goruntu hosh durmuyor.Saglamligi konusunda cok bir sey diyemem sonucta bir yili biraz askin bir suredir kullaniyoruz ama 10 yil kullanim garantisi veriyor ve aslinda gorundugunden daha da saglam oldugunu dusunyorum.10 yil kullandiktan sonra hemen her koltuk az yada cok deforme oluyor sonucta.insallah sende memnun kalirsin,sagicakla.

çok teşekkür ederm cevabın için
aslında çok doğru söylüyorsun beyazdan hep kaçılır ama en mantıklısı.
üzerine her türlü örtü yada yastık gider hemde solma rengi atma derdide yok.
bende beyaz düşünmeye başladım valla hatta büyükleri krem teklileride lacivert yada gri ile kombinleyebilirim.
10 yıl garanti veren bir firma zaten ürününe güveniyor demektir.
inşallah alırım en kısa zamanda burdan paylaşırım sizlerle
sevgilerimle :9:

kuzenim köşe yaptırdı 2 milyar verdi ama yapan adam istediği ğibi yapamadı hep rezil oldu koltuğu parasıda bşa ğitti.

işte bende bundan korktuğumdan yaptıramadım
bi yanda görmediğin ve sonuçta beğenmediğin bir ürüne ödediğin para diğer yanda en azından hali hazırda görüp denediğin bir koltuk
bende istediğim gibi olmazsa diye son anda vazgeçmiştim

Bir 3'lü bir 2'li ektorp'um var.Kimbilir kaç yıl oldu,hala sapasağlamlar.
Yastıklarını arada dövüyorum :) Kabarıyor,yepyeni oluyorlar.
Jean olan lacivert kumaştan alıp oturma odasında kullanmıştım.Güneş gören kısımlarında biraz solma oldu.

Salonu değiştireceğim zaman beyaz kılıflardan alıp ektorp ları bir müddet salonda kullandım.
Beyaz kılıflar gerçekten çok kullanışlı.Yıka yıka kullan.

Bir de aklım keten gibi görünen bej kılıflarda kaldı.Onlar da kullanışlı görünüyor.
10 sene garantisi var ama kesinlikle faturanı saklaman lazım.Alırsan faturanı gözün gibi sakla :)

bizdede ikeadan L koltuk var.. çok memnunum.. evde eşimle birlikte kurduk.. tek tarafı bazalı old için eşyada konuluyor altına.. açınca iki kişilik yatak olduğu için evlileri yatırabiliyorum..dev gibi yatak oluyor :34:

Bir 3'lü bir 2'li ektorp'um var.Kimbilir kaç yıl oldu,hala sapasağlamlar.
Yastıklarını arada dövüyorum :) Kabarıyor,yepyeni oluyorlar.
Jean olan lacivert kumaştan alıp oturma odasında kullanmıştım.Güneş gören kısımlarında biraz solma oldu.

Salonu değiştireceğim zaman beyaz kılıflardan alıp ektorp ları bir müddet salonda kullandım.
Beyaz kılıflar gerçekten çok kullanışlı.Yıka yıka kullan.

Bir de aklım keten gibi görünen bej kılıflarda kaldı.Onlar da kullanışlı görünüyor.
10 sene garantisi var ama kesinlikle faturanı saklaman lazım.Alırsan faturanı gözün gibi sakla :)

yaaa bak iyice ikna oldum ben artık
ilk hedefimiz ikea
iyiki bu zamana kadar sabredemeyip gidip başka yerden almamışım
bi çıkıyosun her yerde aynı tip modeller aynı koltuklar zaten kahve ve tonlarından fenalık geldiydi bana
odanın havasını değiştirecek inşallah
kedinin ciğere baktığı gibi bakıp bakıp vaz geçmiştik şimdiye kadar.e satıcısı zaten kötü demez her gittiğimizde alın pişman olmazsınız derlerdi ıkea dakiler.
bende eşime bi sorayim forumdaki kızlardan kullanan illaki vardır bir kaç kişiden yorum gelse bari demiştim
çok teşekkür ederim hepinize
çok sağılun kızlar yaaa

insallah canim,paylas alinca fikirlerini

bu arada koltuklarin beyaz olursa cicekli desenin kenar yastiklarini da kullanabilirsin boylece hevesin kalmamis olur,aslinda beyaz olunca her turlu kombinleyebilirsin odanda ufak dokunuslarla dramatik degisiklikler yapilabilir rahatlikla

bu arada aklinda bulunsun yikamadan sonra komple utulemeye ugrasma,alt eteklerini utulemen yeterli oluyor,diger kisimlari giydirince oldukca gergin duruyor zaten

Bu tip koltuklar Cook sırın ve çok güzel....bende alıcıma bunlardan.....şimdiden güle güle kullan Canimm....ama yikanabiliyormu acaba....

yeni kılıfların koltuk kadar pahalı olduğunu öğrendim.
şuda geldi aklıma kumaşçılardan istediğim renk ve desende çok solmayacak yedek kılıf diktirip yazlı kışlıda kullanabilirim.
en güzelide zaten söküp yıkanabiliyor olması
öteki türlü kullandığım kanepelerin üzerinden sil sil hiçte temizlenmiyor aslında

yeni kılıfların koltuk kadar pahalı olduğunu öğrendim.
şuda geldi aklıma kumaşçılardan istediğim renk ve desende çok solmayacak yedek kılıf diktirip yazlı kışlıda kullanabilirim.
en güzelide zaten söküp yıkanabiliyor olması
öteki türlü kullandığım kanepelerin üzerinden sil sil hiçte temizlenmiyor aslında

cnm onu bende dusundum,cicek desenli harika kumaslar var disarda da ama orjinalinden cok daha pahaliya geliyor.kilif diken bir terzi asagi yukari 15 metre kumasa ihtiyac duyacagimi soyledi-1 adet uclu icin,begenebilecegim tarzda kumaslarin fiyati 15-20 liradan basliyor ve 60-70 lira civari da dikim parasi olacak ,yani 1 adet uclunun kilifi en az 300 liraya mal olacak :( ikea beyaz kendi kiliflari 139 lirayd biz alirken,simdi ne kadar oldu bilmiyorum .rengine gore fiyati da degisiyordu yanlis hatirlamiyorsam.

bu arada kiliflari cikinca sungerin ustunde yine fermuarli alez tarzi bir sey daha var,o da cikarilip yikanabiliyor...misss gibi

bu koltuklardan cok yakın bi arkadasım kullanıyor zamanında bende cok istemisdimde esim razı olmamısdı.rahatlık ve saglamlık konusunda tek gecerim kumasıda cok kaliteli her bir parcası ayrı ayrı cıkıp yıkanıyor fakat minderleri inanılmaz kayıyor kızcagız illahlah etti minderlerden.bu arada arkadasım kılıfları degistirmek isteyip ikeaya kılıf almaya gittiginde cok ucuk bi rakam gördü 2tane 3 lü koltuk icin 800 lira gibi bi rakamdı.ama deger derseniz hic beklemeden alın koltuklardan cok güzeller.

Back
X