• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkamet değişikliği sorunu

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.167
798
Merhaba,
Biz bir kaç aylığına ikametimizi babamların eve taşıdık. Nüfustan aldığımız kağıdı muhtarlığa vermemiz gerekiyormuş, ancak çok önemsemedik ve unuttuk.
O arada eşim yurtdışına geldi, ancak belgeleri hazır olmadığı için ikametini değiştirmedi.

21 aralıkta bulunduğumuz yerde ikamet değişikliğine başvurduk. 1 aralıkta babamlara gidip ya da muhtarlığa bilemiyorum bizim orada yaşamadığımızı öğrenmişler. Bugün eşimin annesine tebligat gelmiş. 1000 tl para cezası + 7 gün içinde de savunmamız isteniyor.

Bu durumda ne tarz bir savunma yazmalıyız? Başına böyle bir şey gelen var mı?

Savunma mı istemişler

Kağıdı bana atsana özelden

Biz kirada idik kendi evinize geçtik ama ikametgahı almaya üşendik

Sonuçta yeni kiracı taşınınca bizi oradan atmışlar Zaman'ında ikametgahı almadık diye idari para cezası verdiler 3 yıl önce 400 küsurlu

Bir de yalan beyan vs de nüfus kanununa muhalefet vs dava açılıyordu özellikle okul kayıt döneminde yapılan hileli taşınmalara

Orada yasamadiginizi nasil ogrenmisler hayret
Canlari isteyince her seyi kurallarina uygun istiyorlar masallah.
Bilmiyordum pardon yanlislik olmus deyin. Bir daha geri donmeyecegiz zaten de deyin. Olmayan insandan parayi alamazlar sonucta. Bir de sizinki hileli tasinma degildi ki o surecte ceza yazsinlar. Sen zaten doguma kadar babanlarda kalmistin. Gelip bulamamak hikaye bence.

Orada yasamadiginizi nasil ogrenmisler hayret
Canlari isteyince her seyi kurallarina uygun istiyorlar masallah.
Bilmiyordum pardon yanlislik olmus deyin. Bir daha geri donmeyecegiz zaten de deyin. Olmayan insandan parayi alamazlar sonucta. Bir de sizinki hileli tasinma degildi ki o surecte ceza yazsinlar. Sen zaten doguma kadar babanlarda kalmistin. Gelip bulamamak hikaye bence.

He ya, ben de dedim bizim peşimize mi düşmüşler, hiç de başıma gelmedi önceden böyle bir kontrol, kaç keZ taşındım

He ya, ben de dedim bizim peşimize mi düşmüşler, hiç de başıma gelmedi önceden böyle bir kontrol, kaç keZ taşındım
Hayir yani iki evi olanlar napiyor? Ikametgah bir yerde olur ve orada yasamayip diger evinde yasayabilirsin sonucta. Kafalar bin bes yuz.

Hayir yani iki evi olanlar napiyor? Ikametgah bir yerde olur ve orada yasamayip diger evinde yasayabilirsin sonucta. Kafalar bin bes yuz.

Benim aklıma şu geldi, direk muhtara gitmişlerdir, muhtar da bana kimse söylemedi demiştir. Çünkü ona bildirmedik.

Inanmıyorum nufustan verilen kağıdı biz de vermedik muhtara :KK14:

ama internetten bakmistik ikametimiz dogru gozukuyordu. Siz baktiniz mi?

Açılın ben nüfus memuruyum. Özellikle okul kayıt dönemlerinde iyi okullara kayıt olmak için genelde babamın annemin vs yanına taşındım diye yalan beyan verilir. Bu nedenle birilerinin yanına adres beyanı varsa bu mutlaka kontrol edilir. Konu komşuya vs sorulur. Savunma falan yok. Nüfusa gidip ben bilmiyordum deyip cezayı ödeyeceksiniz. İsterseniz 4 taksit yapıyorlar. Bir de ben son kalktı diye duydum adres cezası ama sizinki yalan beyana giriyor sanırım?

Inanmıyorum nufustan verilen kağıdı biz de vermedik muhtara :KK14:

ama internetten bakmistik ikametimiz dogru gozukuyordu. Siz baktiniz mi?
Nüfustan alınan kağıdı muhtara vermeniz şart değil. Sadece muhtar mahallede kim var tanısın diye o işlem. Konu sahibi de kağıdı muhtara vermediği için değil yalan beyandan ceza yemiş.

Açılın ben nüfus memuruyum. Özellikle okul kayıt dönemlerinde iyi okullara kayıt olmak için genelde babamın annemin vs yanına taşındım diye yalan beyan verilir. Bu nedenle birilerinin yanına adres beyanı varsa bu mutlaka kontrol edilir. Konu komşuya vs sorulur. Savunma falan yok. Nüfusa gidip ben bilmiyordum deyip cezayı ödeyeceksiniz. İsterseniz 4 taksit yapıyorlar. Bir de ben son kalktı diye duydum adres cezası ama sizinki yalan beyana giriyor sanırım?

Sağolasın ama yalan beyan mı oluyor?
Ben babamlarda kaldım o dönem, eşim buradaydı ama evrakları hazır değildi, ikametini değiştiremedi. E eski evimizi de hemen kiraladılar, orada da ikameti bırakamadı.

Nüfustan alınan kağıdı muhtara vermeniz şart değil. Sadece muhtar mahallede kim var tanısın diye o işlem. Konu sahibi de kağıdı muhtara vermediği için değil yalan beyandan ceza yemiş.

Tam evde yana yakıla o kağıdı aramaya koyulacaktım ki mesajınızı gördüm. Teşekkürler :KK36:

Sağolasın ama yalan beyan mı oluyor?
Ben babamlarda kaldım o dönem, eşim buradaydı ama evrakları hazır değildi, ikametini değiştiremedi. E eski evimizi de hemen kiraladılar, orada da ikameti bırakamadı.
Eğer orada kalmadıysanız evett yalan beyan oluyor. Eşiniz Türk değil mi ne gibi bir evrakı yoktu anlamadım? Sadece kimlik yeterli adres beyan etmek için?

Aa nüfus memuru hanım, benim bir sorum daha olacaktı ama. Geçenlerde nüfus cüzdanımı kaybettim. Yeni kimlik kartları için de bugün 199u aradım ama hat düşmedi. Ben direkt nüfusa gitsem ilgilenirler mi yoksa randevu mu almam gerekli? Girmem gereken sınavlar var ve elimde evlilik cüzdanı hariç belgem yok. Geçici belge veriyorlarmiş sanırım.

Eğer orada kalmadıysanız evett yalan beyan oluyor. Eşiniz Türk değil mi ne gibi bir evrakı yoktu anlamadım? Sadece kimlik yeterli adres beyan etmek için?

Konsolosluk çalıştığına dair evrakları da istedi.

Benim aklıma şu geldi, direk muhtara gitmişlerdir, muhtar da bana kimse söylemedi demiştir. Çünkü ona bildirmedik.
Muhtara bildirmenin de bir zaman araligi var ,3 ay sonra mi ne ceza geliyordu oyle birsey ama tam bilmiyorum. Cok eskiden basimiza gelmisti belki de degismistir o durum. Ihbarnameyi sizin adiniza alan arkadas muhtara gidip konussun. Yoklar bunlar diye.

Aa nüfus memuru hanım, benim bir sorum daha olacaktı ama. Geçenlerde nüfus cüzdanımı kaybettim. Yeni kimlik kartları için de bugün 199u aradım ama hat düşmedi. Ben direkt nüfusa gitsem ilgilenirler mi yoksa randevu mu almam gerekli? Girmem gereken sınavlar var ve elimde evlilik cüzdanı hariç belgem yok. Geçici belge veriyorlarmiş sanırım.
Ben 2 yıldır ücretsiz izindeyim şu an ne gibi bir belge verdiklerini bilmiyorum. Giderseniz ilgilenirler ama çok sıra beklersiniz.

Konsolosluk çalıştığına dair evrakları da istedi.
Yurtdışındanda çalışıyorsa yurtdışına adres beyanı yapması gerekiyordu o dönem sanırım. Ben de adres kısmına çok hakim değilim. Bir sürü ayrıntısı var.

Back