Bizim okulda Uygulamalı Girişimcilik dersini 2 dönem alınca sertifikasını veriyorlardı belki okulunuzda öyle bir imkan vardır. Dil mutlaka olmalı ama öyle hav ar yu ne var yu tarzında değil, iş ingilizcesi :) Bununla alakalı internet kaynak dolu, kursları gereksiz görüyorum ben eğer yurtdışına yollamıyorsa yani. Gitmek istediğiniz sertifika kurslarına gidin ama özel sektörde ilk baktıkları şey tecrübe var mı yok mu oluyor ve her yer tecrübeli istiyor. O yüzden staj ayarlamaya çalışın, isterseniz part time bir işte çalışabilirsiniz para kazanmaktan ziyade insan ilişkileri için. Benim bir arkadaşım iş hayatı işte öğrenilir öyle kursla bilmem neyle öğrenilmez, tecrübe kazandıkça öğreniyorsun, demişti.
Bir de siz işletme okuyorsunuz ama neye yöneleceksiniz ona karar verdiniz mi? Yani muhasebe üzerine gidecekseniz SMMM sınavları zordur, şimdiden başlayabilirsiniz. İnsan kaynakları falan düşünüyorsanız psikolojiye falan ağırlık verin hem genel kültür olur. Hukuk bilmek iyidir, lazım olur. Dış Ticaret tarzı düşünüyorsanız Fransızca, Rusça veya Arapça öğrenmeye çalışın İngilizcenin yanı sıra. Devlet düşünüyorsanız mezuniyete kısa süre kala KPSS'ye başlayın, 3. sınıf olabilir. Akademik kariyer düşünüyorsanız not ortalamanız yüksek olsun. Öyle bir piyasadayız ki kendinize ne katarsanız katın yetersiz hissediyorsunuz.
Yazılım olayının üstüne gidin mutlaka, fark yaratırsınız ve bu ciddi birşey. Bir kadın için gerçekten fark yaratıcı.