İhtiyacı olan birine....

ALariSS

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2008
109
0
116
İstanbul
bulunduğum yerde DURUMU ÇOK İYİ OLMAYAN ... ASGARİ ÜCRETLE Bİ TEKSİTİL FİRMASINDA ÇALIŞAN BİRİ VAR...AĞUSTOSUN SONLARINA DOĞRU DÜĞÜNÜ OLACAK... SADECE NİKAH.. AKŞAM KONUŞTUK EPEY SÜRE... AİLESİ 7 KARDEŞ.. HEPSİDE KÜÇÜK VE KIT KANAAT OKUMAYA ÇALIŞIYOR.. AÇIKCASI KIZIN HİÇ BİR EŞYASI YOK.. KENDİNCE OYASI-DANTELİ VAR AMA.. EŞYA OLARAK HİÇ BİR ŞEYİ YOK... EĞER YARDIMCI OLMAK İSTEYEN ARKADAŞ OLURSA... ESKİ EŞYALARINI VERMEK İSTEYEN.. YADA BİR GÜN OLSUN SİGARA İÇENLER BİR PAKET SİGARA PARASINI VERSE.. YADA BİŞEYLERDEN KISSALAR.. BURADAN ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YARDIMCI OLSAK...

herkes sadece bakmakla yetiniyor anlaşılan...

canım aynı senin gibi bir arkadaşımız sayesinde kimsesiz bir kıza çeyiz düzdük.Allah yüzümüzü kara çıkartmadı:sm_cool: onlarca kişi elinden geleni hatta fazlasını yapmaya çalıştı ama bu öle hemen olmaz.başlığı açıp aradan bir saat geçince sanki herkesin yardım etme zorunluluğu varmış gibi bakmakla yetiniyor demen benim açımdan sana puan kaybettirdi.durumu olan zaten yazar bende katkıda bulunmak istiyorum diye.olmayan napsın:sm_confused:.başlığı açmasınmı :çok üzgünüm:hayırlı bir şeye vesile olmaya çalışıyorsun çok güzel ama bu şekilde olmaz yerimseniben

Prenses Peri... ben herkes yardım amacı ile birşey yapsın diye sitem etmedim... yanlış anlaşıldım ise özür.. ama en azından bir iki kelime... destek amaçlı bekledim.. yanlış anlaşıldım ise özür...

canım kimsesiz bir kıza çeyiz düzüyoruz başlığı var hemen senin topiğin üzerinde 9,758 kere ziyaret edilmiş 809 cevap yazılmış.toplamda sayıyı bilmiyorum 30-40 kişinin yardımı ile başarıya ulaşmak üzere.yani acele etme.senin topiğinede ilgi gösteren yardım etmek isteyen mutlaka çıkacaktır.şimdiden kolay gelsin.Allah yardımcın olsun.

Kolay gelsin arkadaşım..yerimseniben
Bence bu yardım işlerini ayarlayan arkadaşla görüş..
O neler yapman gerektiğini söyler..
Yönetimden izin mi alnıyor,eşya listesi,ulaşacak adres nasıl hazırlanıyor,evlenecek olan arkadaş ve ailesi hakkında bilgi nasıl veriliyor? Ve daha bir sürü bilgi vermen gerek. Bunları inan ben hiç bilmiyorum. :uhm:
Bu işlere koşturan arkadaşla görüşürsen yardımcı olur,topiğini daha güzel açarsın,Allahın izni ile elinden gelen yardımcı olur elbet..yerimseniben

özgürdü arkadaşımız vasıtasıyla kimsesiz bir kıza çeyiz düzüyoruz başlığı altında bi kızcağıza yardım edildi canım herkes elinden geldiğince yardım etti ve maşallah kızın pek bir ihtiyacı kalmadı sen de bulunduğun yer neresi nasıl ulaşılabilir bu tarz şeyleri yazarsan daha iyi olur.

istanbul- çatalcanın- bir köyü
valla arkadaşın internete girebilme gibi bir lüksü yok.evindede iş yerindede internet yok..zaten tekstil atölyesinde kalite kontrolde çalışıyor.. benimde buraya yazmak açıkcası bugün aklıma geldi.. boşuna umutlanmasın diye hiç bir şeyde söylemedim... umarım bir yararı dokunur ... ufakta olsa.. ben elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.. çeyiz düzdüğünüz arkadaş için benim ceyizimde fazla olan şeyleri bende vermek istedim mesaj yazdım ama benden önce başka arkadaşlar zaten aynı teklifi yapmış.. bende zeynebe verdim onları... dediğim gibi benimde düğünüme bir buçuk ay kaldı.. benimde sıkıntım çok fazla ,ondanpek birşey yapamıyorum... ama hissettiklerini anlayabiliyorum.. çünkü herkes en azından kendine ait bir şeyler istiyor.. imkanı el verdiğince... arkadaşıma dediğim gibi internetten ulaşmak gibi bir imkan en azından hafta içi yok.. hafta sonu anca pazar günü internetcafeye getirebilirim,onun haricinde cebini verebilirim sadece...

yok biz arkadaşının cebini ver ya da nete gelsin falan tarzı şeyler söylemedik zaten diğer topicteki özlemi de hiçbirimiz görmedik birtek özgür resmini çekti teslim ettiğinde o zaman gördük hani yardımlar nasıl ulaşabilir tarzı bir bilgilendirme yapabilirsen daha iyi olur yani bu sanal ortamda olan birşey insanların güvenebilmesi lazım ama tabi itanbulda olup da kızla birebir görüşüp yardımcı olmak isteyen olursa onlara da bilgileri özelden ulaştırabilirsin

Son düzenleme:
Ya Inanin Daha önce Hiç Böyle Bir Girişimim Olmadi.. Dediğim Gibi Kizin Ihtiyaci El Emeği Var.. Zaten Para Ile El Işide Satiyordu.. öyle Mutfak Gereci.. Ne Bileyim Beyaz Eşyasi.. Mobilyasi Yok.. Ben çatal Biçak Takimi Ve Yemek Takimim Vardi Fazla Onlari Verdim.. Benim Burdaki Düşüncem.. Ya Maddi Olarak Bir Destek Olabilir.. çünkü Damlaya Damlaya Göl Olur.. Yada Kimi Arkadaşlar Belli Bir Süre Sonra Eşyalarini Yeniliyor.. Onlardan Gelen Kanepe,ve Bunun Gibi şeyler Olabilir.. Birde Bunlardaki Bir Farkli Faktör.. çocukta Ayni Iş Yerinde Ayni şartlarda çalişiyor... Yani Erkek Tarafindanda Pek Bir şey Yok Anlaşilan...

Yardimlarin Ulaşma şeklide.. Yardima Bağli Buna Göre.. Eğer Dediğim Gibi Istanbul Içi Büyük Eşya Tarzi Bir şey Olursa.. Ben Iş Yerimle Görüşürüm.. şirketin Arabasini Ayarlarim.. Eğer Diğer Ufak Tefekler Içinde Adres Verebilir.. Kargo Olabilir Anca.. Aklima Gelen Tek şey Bu... Eğer Maddi Anlamda Yardimci Olabilecek Arkadaşlar Varsada Hesap Numarasi Verilebilir, Oda Karşiliğinda Dantel Vs Yapabilir.. Tek Düşünebildiğim Bunlar Açikcasi...

Canım bence kargo adresi ver arkadaşlara onlar oraya ulaştırırlar.Benim başlattığım bir çeyiz düzme mevcut olduğu için arkadaşlardan geç cevap alabilirsin ama zamanın var sürekli sabırla güncelle.Benim açtığım topic 15 haziran kapanıcak.Amacına fazlasıyla ulaştı çünkü.Ondan sonra mutlaka dönüş olur.Ama kargo adresi mutlaka ver.Bende katkıda bulunmak isterim.a.s.

özgürdücüm... Senin Açtiğin Topiği Bende Takip Eidyorum.. Bende Göndermek Istedim Ama Başka Arkadaşlar Göndermiş Bende Fazla Olanlari... öyle Bilgi Verildi Mesajima.. Bende Zeynebe Verdim Onlari.. Ama Bizdeki Fark şu Sizinkine Nazaran.. Bizde öyle çeyizdi çimendi Var... Yeterince.. Zaten Kendisi Yapiyor.. Bizde Mobilya,tencere Falan Büyük Parçalar Yok.. O Yüzden Onlarin Kargo Ile Gelmesi çok Külfetli.. Ama Yinede Elinden Geldiğince Birşeyler Yollamak Isteyenlere Adresi Vereyim...

Son düzenleyen: Moderatör:

canım selam çok güzel birşey bu düşüncen çayizide düzdü arkadşlar benden hayır yok:))
ama senin yazını benim burad abulunan aile desdek evi başkanına soyledım nerede oturuyor en azından nelere ıhtıyacı var bir yazabılırsen ne yapılabılır bakarız bence bak hocalrımdan bırı halım var dedi temızlettırırı yollarız olamazsa

Canım tam olarak neye ihtiyacı var bencede bir liste yaparsan insanlar elinden geldiğince birşeyler yollamaya çalışacaktır...Böyle tahmini zor

canım soylede olabılır bır fırmayla gorusursun beyaz esyası ıcın ne kadar tutuyorsa buray aayzarsın herkes katkıda bulunabıldıgı kadar yolalr banka hesabına sende alırsın bu dah ıyı olur buradan toplayıp kargo ucretı odeyene kadar en ıyısı bu

evet halıya ihiyaç olacak... yanlız yeni öğrendiğim kadarı ile... ailesi ile kalacak kız.. sadece bir yatak odası ihtiyacı oalcak.. çünkü aldıkları maaş... kirayı ve geçimi karşılaması zor en azından ilk zamanlar...bu konuda yardımcı oalbilecek arkaşadaşlar var ise çok mutlu oluruz.. eğer küçük meblağdada olsa yardımcı olmak isteyenlere hesap numarası verebilirim... yada yatak odasını yenilemek isteyen arkadaşlardan eskisini vermek isteyen varsa istanbul içi bilgi verirse sevinirim...

Canım tam olarak neye ihtiyacı var bencede bir liste yaparsan insanlar elinden geldiğince birşeyler yollamaya çalışacaktır...Böyle tahmini zor

canımcım şu an için tek ihtiyaç.. yatak odası takımı + birde yatak örtüsü ile halı... gelinliği ben vericem .. benim ağustosun 2sinde düğün onunki. 24 ağustos...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…