• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri İhtiyaç sahibi birini gelinlik sahibi yapalım mı?

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Arkadaşlar,

İnternetteki amerikan sitelerinde çok uygun fiyatlara çok güzel görünen gelinliklerden bahsettiğim bir konum var, yine bu bölümde bulabilirsiniz. Link veremiyorum :(

Orda, bu sitelere karşı olan güvensizliğimizi fark ettim. Bunun için bir teklifte bulundum, ama yeni bir konu açmaya değer olduğunu düşündüğüm için de buraya taşıyorum.

Diyorum ki, hem bu sitedeki (milanoo.com adresine girin, soldan wedding apparel / wedding dress seçin) gelinliklerin fotoğrafta görülenlere ne kadar benzer olup olmadığını görmek, hem de kendi imkanlarıyla hiç gelinlik giyemeyecek bir kızımızı güzel bir gelinlik sahibi yapmak mümkün olabilir.
Neyse, teklifim şu:

"Maddi durumu olmayan bir kızımızı gelinlik sahibi yapalım mı? Umarım site yönetimince ters bir teklif değildir.

Ben derim ki, gelin bu siteden sizin göstereceğiniz bir yetkili, (adminle irtibata geçtim, Kazen arkadaşımızı önerdi) güvendiğiniz biri -ben yeniyim öneremiyorum- bir paypal hesabı açsın kendine. Güvenlikli bir internet ödeme yöntemi. Bu hesaba, kampanyaya katılmak isteyen her kişi 10 dolar göndersin. Göndermek için yapılacak şey bir kredi kartınıza paypal hesabı bağlamak, onlar 10 doların karşılığı yaklaşık 15 lira olan parayı o ay kredi kartı borcunuza eklerler. Hiçbir riski olmayan bir yöntem, yıllardır kullanıyorum, bilen herkes de teyit edecektir.

20 kişinin 10 dolar göndermesiyle olur mu 200 dolar. Gönderen her kişi de bu başlıkta gönderdim desin ki biriken para miktarını herkes bilsin. Sonra gidelim, bu 200 dolarla o sitelerden ihtiyacı olan bir arkadaşa gelinlik alalım. O kişinin ölçülerine göre ısmarlayalım, gelsin. Ben şahsen ihtiyacı olan birinin beğenmeyeceği kadar kötü, onu üzecek, kıracak bir gelinlik olacağını hiç zannetmiyorum. Aksine çok mutlu olacaktır.

Gelinlik gelsin, isterseniz buluşup o sitenin kalitesini merak eden hepimiz bakalım, gözlerimizle görelim. Gerçekten iyi mi fotoğraflardan göründüğü kadar.

Eğer değilse, dediğim gibi yine de bedava bir gelinlik için bir fakirin gönlünü mutlaka alacak kadar iyi olacağını düşünüyorum.

Ama eğer ki göründüğü gibiyse, ne kadar çok dar gelirli kişiye güzel bir gelinlik sağlama fırsatı verdiğimizi düşünebiliyor musunuz?

Evet kızlar, buyrun teklifim. Ben varım, kaldı 190 dolar."

Niye sen kendine almıyorsun da denemiyorsun diyebilirsiniz, riskten kaçtığıma değil, evlenmeme 2 sene gibi bir süre var ve bu sürede zevkim değişebilir, ayrıca kapalı gelin olcam herhalde o yüzden bana göre model henüz yok.

başka şeylere ihtiyacı olan o kadar insan varken,ihtiyaç sahibine gelinlik almak ne alaka...

gelinlik giyecek insanın,düğün salonudur orkestradır ikramdır bir sürü masrafı olur,ki böyle masraflara girecek insanında gelinlik alacak parası vardır.

hayır zaten gelinlik bir ihtiyaç değildirki..yani ayakkabı kıyafet deseniz anlarımda..cidden çok saçma geldi.kusura bakmayın hiç güvenilir bulmadım topiğinizi

Birincisi, gelinlik giyinmek için illa ki düğün ve onun masraflarına katlanmak gerekmez, nikahta da gelinlik giyilir. nitekim benim iki arkadaşım maddi durumları olmadığı için düğün yapmadılar ama genç kızlık rüyası olan gelinliklerini giydiler.

ikincisi, dediğim gibi evet bir gelinlik hayati ihtiyaç değildir ama bazı insanlar için hayattaki çok çok önemli bir semboldür, vazgeçilmezdir. onsuz gelin olmak kimileri, hatta çoğu için kırıcıdır, üzücüdür ve insanın içinde "bir gelinlik dahi giyemedim" diye ukde kalır.

ayrıca, yardım sadece en temel ihtiyaç meselelerinde mi yapılır? sünnet düğünlerinde ihtiyaç sahibi çocuklar sevinsin diye onlara sünnet kıyafeti, oyuncak alınmaz mı? bu önerimin ondan ne farkı var?

en sonuncusu da, bu olayın güvenlikle ne alakası olduğu. para bende birikmeyecek, admin bu iş için forumun en eskilerinden bir insanı önerdi bana, para gönderenler burada bildirecek ki tüm olay şeffaf olsun, herkes ne birikti ne alındı bilsin. benim böyle bir organizasyonda parayı nasıl kendi cebime atacağımı açıklayabilir misiniz?

Son düzenleme:
ben de varım..
zaten ben gelinliğimi satın aldım daha sonra ihtiyacı olan birine vermeyi düşünüyorum..
ayrıca bence gelinlik de önemli bir ihtiyaçtır bir gençkızlık rüyasıdır..
nasıl ki küçük bir çocuğu sevindirmek için bir kilo pirinç 5litre yağ değil de ufak bir oyuncak alınır, gelinlik çağda ihtiyacı olan bir genç kızın da bir gelinliği, üzerindeki kıyafeti bir süre daha giymeye tercih edeceğine eminim.

başka şeylere ihtiyacı olan o kadar insan varken,ihtiyaç sahibine gelinlik almak ne alaka...

gelinlik giyecek insanın,düğün salonudur orkestradır ikramdır bir sürü masrafı olur,ki böyle masraflara girecek insanında gelinlik alacak parası vardır.

hayır zaten gelinlik bir ihtiyaç değildirki..yani ayakkabı kıyafet deseniz anlarımda..cidden çok saçma geldi.kusura bakmayın hiç güvenilir bulmadım topiğinizi

kusura bakmayında ne kadar at gözlüğüyle bakıosunuz dünyaya...dahada bişey sölemek istemyrm..

Destek veren arkadaşlara amacımı yanlış anlamadıkları için teşekkür ediyorum.

Diğer başlıkta hem kalite hem de gümrük, vergi masrafları dahil bu gelinliğin kaça geleceği konuşuldu, burada da onları bildirmek ve masraf çok olur diye kaçınabilecek arkadaşları bilgilendirmek istiyorum.

Bir kere, bu siteler Çin menşeili, bilirsiniz ki orada özellikle işçi ücretleri çok düşük, ayrıca bu siteler çok fazla satış yapıyor, zaten kendilerini "gelinlik toptancısı" diye adlandırıyor, fiyatları kalitesizlikten değil, bu yüzden düşük. bunu bizzat Çin'e giderek gelinlikçileri görmüş ve kendine internetten gelinlik almış bir arkadaşımız da teyit etti diğer başlıkta.

Gümrük meselesine gelince. Türkiye'ye sokmak istediğimiz bir ürünün kargo dahil son satış fiyatı 150 euronun altında olduğunda, gümrükten muaf tutuluyor.

"MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır."

Yani şu anki kurla 183 dolarlık bir limit var.

Bu gelinlikçilerde, en azından benim en kaliteli ve güvenilir gördüğümde, kargo ve onların vergisi de ürün fiyatlarına dahil.

Ayrıca, bu site (milanoo.com) sıkça sorulan sorularında, onlara ülkenizin gümrük şartlarını belirttiğinizde, çok abartılı ve inandırıcılığı kalmayacak derecede olmadığı sürece, ürünlerini düşük fiyattan faturalayacağını söylüyor.

Kaldı ki, girip bakarsanız göreceksiniz ki çok güzel gelinliklerin fiyatı 160 dolar civarında, yani kurlarda inanılmaz bir değişim olmadığı sürece zaten limiti kargo da fiyata dahil olduğu için geçemiyoruz.

Sonuç olarak, kızımızın beğeneceğine göre, bu ürün 180 dolardan pahalıya elimize geçmeyecek.

Tekrar toparlıyorum, gelinlikler 160-180 dolar civarı, kargo ve vergi fiyata dahil ve ürününüz 183 dolardan ucuz faturalandığı sürece gümrüğe takılmadan elinize ulaşıyor.
Garanti olsun diye euro cinsinden fatura kesmelerini de isteyebiliriz, dolayısıyla gümrükte kur değişimden kalma riskini yok ederiz.

Bu arada, isterseniz eklerdeki gelinliğe bakın ve 250 lira civarında bir parayla alabileceğimiz modellerin güzelliğini siz de görün. Bir kızımıza Türkiye'deki en ucuz gelinlikçiden nasıl bir gelinlik alabileceğimizi, bir de bunları düşünün.

Son düzenleme:
yalnız o gelinlik sadece 200 dolara gelmicek gümrük var harcı kargosu var yurt dısındaki sitelerden bişi almak öyle kolay değil sayısını azaltırız ucuz gösteririz diyorlar ama yapmıyorlar iyice araştırın derim
mesela gelinligini alıp sonradan pişman olanlr var onlarla bişiler düzenleyebilirsiniz daha mantıklı

hayır okudum eğer yasal bir prosdr varsa yaparız deniliyor ama yapılmıyor bunu söylemeye çalıştım

Merhaba,
Fıkir güzel ama bir hesapta para toplanması maelsef her ne kadar iyi niyetle yola çıksanızda suç. Hemde ciddi bir suç. Malesef durum budur : (

Merhaba,
Fİkir güzel ama bir hesapta para toplanması maelsef her ne kadar iyi niyetle yola çıksanızda suç. Hemde ciddi bir suç. Malesef durum budur : (

Hımm, bunu hiç duymamıştım. Ben ürün satışlarımın ücretini Paypal ile alıyorum müşteriden, sonra bu hesabımdan başkalarının Paypal hesaplarına gönderi yaparak alışveriş yapıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ne için söylediniz bunu, biraz açar mısınız? Merak ettim.

Hımm, bunu hiç duymamıştım. Ben ürün satışlarımın ücretini Paypal ile alıyorum müşteriden, sonra bu hesabımdan başkalarının Paypal hesaplarına gönderi yaparak alışveriş yapıyorum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ne için söylediniz bunu, biraz açar mısınız? Merak ettim.

Yardım amaçlı para toplamak....

hayır okudum eğer yasal bir prosdr varsa yaparız deniliyor ama yapılmıyor bunu söylemeye çalıştım

Zaten çok çok çok büyük bir ihtimal, hatta kızımıza öyle seçmesini söyleriz, gelinliğin herşey dahil fiyatı 180 doların altında yani 150 euronun altında ve gümrükten muaf kalacak. Paket boyutlarından doğan bir yaptırım var mı onu araştırıyorum.

Yardım amaçlı para toplamak....

Paypalda hem ticari hem kişisel ödeme seçenekleri var, kişisel ödemede örneğin, "borçlu olunan ödeme" diye bir şık var. yani insanlar birbirine ticari münasebet dışında da para gönderiyor bu sistemde, yasaksa neden böyle bir şey koymuşlar anlamadım, onu düşünerek önermiştim size zaten paypalı.

başka bir şekilde nasıl yapılır bir düşüneyim.

"yardım " da kime yardım

o yardımların sonunun nereye gittiği pek bilinmiyor . hiç güvenilir değil

"yardım " da kime yardım

o yardımların sonunun nereye gittiği pek bilinmiyor . hiç güvenilir değil

Bu, yardımın yapılış şekline göre değişir. Haklısınız, kimi zamanlarda paralar toplanıyor ve sonucunu göremiyoruz. Özellikle büyük meblağlardan bahsedersek durum daha da şaibeli oluyor.

Ama bu organizasyonda herşeyi açık yapabiliriz. Bir kere, gelinliğin kime dikileceği zaten sipariş vermeden, yani para ödenmeden önce kararlaştırılmalı. Böyle bir ihtiyacı olan birini bulamazsak, o internetteki modelleri beğenmezse zaten bir anlamı olmaz. Bu kişiyi, siz de önerebilirsiniz mesela. Benim aklımda veya tanıdığım biri yok. Ya da hiçbirimizin tanıdığı olmazsa, devletin belediyelerinde, yardım kuruluşlarında soruştururuz, onlar fakir ailelerden haberdar oluyor, onların vereceği bir isim olabilir. O kişi bulunur, katılmak isteyen kişiler olarak bir buluşma düzenleriz o kişiyle, oturur tanışırız. Böylece yardımın kime gideceği belli olur.

Zaten nakit para vermekten bahsetmiyoruz. Ortada ortak alınacak bir mal var. Bu malın da ticari bir değeri yok, çünkü ancak üstüne dikilene uyar. Hani aldım verdim sonra o sattı bundan para kazandı, hani milyonda bir gibi geliyor bana mesele gelinlik olunca.

Bu arada arkadaşlar,

Eğer katılma niyetiniz var da yöntemle ilgili bir çekinceniz varsa söyleyin, bu olayın başlatıcısı olarak herşeye açığım, herşeyi cevaplayabilirim çünkü alnım ak, bu bir kandırma operasyonu değil. Katılmaya niyetiniz varsa, şu şekilde bile yapılabilir, 18 kişi toplanırız bir kafede, hem katılmak isteyenler hem de gelin adayımız, ben bilgisayarımı ve modemimi getiririm, herkes gözleriyle görür kızımızı, akıllarına yatarsa, o an internetten birimizin paypal hesabına herkes çayını yudumlarken para toplanır, sonra herkesin gözü önünde, kızımızın istediği gelinliğin siparişi verilir, fatura numarası, kargo izi sürme numarası, ne bileyim işte ne görülmesi gerekiliyorsa herşey görülerek o anda yapılır ve bu iş 2 saatlik bir buluşmanın yarım saatini bile almaz.

Şunu da söyleyeyim, aslında ben bu teklifi yaparken böylesine dil dökmek durumunda bırakılacağımı düşünmemiştim. Şimdi olayı çok savunuyor durumuna düştüm, bu da organizasyonu güzel göstermiyor, biliyorum. Ben de bayılmıyorum sürekli bir şeyi savunmaya.

Açıkçası ben bu teklifi yaparken sizleri de kendim gibi düşündüm. Ben 2 sene filan sonra evleneceğim, bu süreçte gelinliğimi internetten almayı düşünebilirim, ancak ürünü ve bu süreci gözlerimle görüp ikna olmam lazımdı, bu kampanya da bana 15 tl ödeyip hem bunu yaşama şansı verecekti, hem de hayır yapılmış ve bir genç kız çok mutlu edilecekti, hem de şirket kendini kanıtlasın diye alınan gelinlik çöpe gitmemiş olacaktı. Benim gibi düşünen çok genç kız olacağını, ve onların da 15 tl verip ürünü görüp ilerde internetten çok daha ucuza gelinlik almayı isteyeceklerini varsaydım. Yani aslında isteyen değil veren, fırsat veren konumunda olduğumu düşünmüştüm teklifi yaparken.

ancak meseleler çok farklı işledi, henüz insanların düşüncesini çok anlamamışım, ben kendim internetten ürün alan ve satan, çok farklı ülkelerden yabancı müşterileriyle yazışan bir insan olduğum ve benden ürün alan çok çeşitli ülkeden insanlar için internetten alışveriş çok kolay algılandığı için bizlerin de öyle olacağımızı düşündüm. açıkçası internetten gelinlik almanın bu kadar riskli algılanacağını ve hiçbir kızın benim gibi ürünü görmek dahi istemeyeceğini hesaba katmamıştım.

hani en azından ürünü görmek isteyenler, hem de bu arada hayır işlemek isteyenler, meblağ da çok düşük olduğu için katılmak isterler demiştim...

Son düzenleme:
Back