İhsanoğlu'ndan Erdoğan'a 'monşer' yanıtı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Erdoğan'ın 'Monşer' sözlerine yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Kadıköy Salı Pazarı'nı ziyaretinin ardından Üsküdar'a geçerek Marmaray'a bindi. Atatürk Havalimanına gitmek için Marmaray'a kullanan İhsanoğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan'ın kendisine yönelik "Monşer" eleştirisine yanıt veren İhsanoğlu, "Monşer kelimesini bilmeyenlere bir ufak dipnot vereyim. Monşer demek 'Azizim' demek. Bana 'Azizim' dedilerse çok teşekkür ederim" dedi.

MARMARAY'A EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Anadolu yakasından Avrupa yakasına Marmaray'la geçen İhsanoğlu, Marmaray'ın Türkiye'nin rüyalarından birisi olduğunu belirterek, "Bu rüya gerçekleşmiştir. Bu projeye katkısı olan, devlet adamları, bürokratlar, teknokratlar, bunu yapan Türk işçileri ve Türk mühendislerini tebrik ediyorum" dedi.

ECEVİT DÖNEMİNDE BAŞLADI

Marmaray'ın hikayesini 1999'dan itibaren yakından takip ettiğini söyleyen İhsanoğlu,"Sayın Demirel'in Cumhurbaşkanlığı zamanında rahmetli Bülent Ecevit'in Başbakanlığı zamanında, sayın Devlet Bahçeli'nin Başbakan Yardımcılığı zamanında proje başlamıştı. 2001 senesinde benim yakın dostum, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ün de Ulaştırma Bakanlığı zamanında çalışmalar başlamıştı. Geçtiğimiz 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramında sayın Başbakanımız tarafından açılmıştır. Bu projeye katkısı olan herkese minnettarız. Türkiye'nin bunun gibi büyük projelere ihtiyaç vardır.Arka arkaya gelen hükümetlerin katkılarıyla Türkiye daha iyi bir noktaya gelecek. Demokrasimizin en güzel örneklerinden bir tanesi. Demokrasi olursa, biz huzur içerisinde olacağız, refah içerisinde olacağız" diye konuştu.

ANAYASA GÖRE İCRA MAKAMI HÜKÜMETTİR

Cumhurbaşkanlığı' nın icra makamı mı temsil makamı mı olduğu şeklindeki tartışmaları hatırlatan bir haberciye yanıt veren İhsanoğlu şunları söyledi:

Anayasa'yı açın okuyun. Basit yurttaşlık bilgisi. Anayasa' nın 104. Maddesi Cumhurbaşkanı' nın görev ve yetkilerini sayar. Bu Anayasa'ya göre seçim yapılacağına göre, Cumhurbaşkanı andını bu Anayasa'ya göre içeceğine göre, Anayasa'nın 104. Maddesi der ki; T. C bütünlüğünü temsil eder, Mevcut Anayasanın uygulanmasını gözetler, devlet kurumlarının ahenk içinde çalışmasını sağlar. Demek ki Cumhurbaşkanı' nın bu konularda yetkileri vardır. Daha sonra kanunlardaki detaylar vardır. Bunlar Cumhurbaşkanı' nın görevlerini sayar. İcra yetkisi Başbakan' a aittir. Bakanlar Kuruluna aittir. Fakat Bakanlar Kurulu'nun ve Başbakan' ın üstünde bir Cumhurbaşkanı vardır. O Cumhurbaşkanı' nın Başbakan' ın rolünü alma yetkisi var mı Anayasa'da? Bunu soruyorum. Varsa bilmediğimiz bir maddesi ben onu öğrenmeye hazırım.

ELİ SOPALI DEVLETİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ..

Kürt sorunun çözümüne ilişkin İran modeli önerdiği şeklindeki haberleri yalanlayan İhsanoğlu, "Ben dedim ki. Biz barıştan yanayız. Savaştan yana değiliz. Bu millet barıştan yana. Biz barışı seven milletiz. Biz huzur içerisinde yaşamak isteyen bir milletiz. Biz 1000 senedir bu coğrafyada beraber yaşadık. Bu bir arada yaşamanın sırrı bizim genlerimize işlemiştir. Aramızdaki farklar nedir ? Dilin ötesinde siz bana bir fark gösterebilir misiniz ? Biz 2014 senesinde daha çok insan hakları, daha çok hürriyetler sağlamamız lazım. Avrupa'nın normlarına ulaşmamız lazım. Biz devletin artık sopalı elini görmek istemiyoruz. Göstermek istemiyoruz. Devletin baba gibi herkesi kucaklaması lazım. Etnik farklı yapıya sahip tek ülke biz değiliz. Önümüzde İspanya var, İngiltere var. Başka ülkeler var. Başarılan örnekler var. Başarılı olmayan örnekler var. Biz bu 3 kaynaktan bu çözümün kodlarını bulacağız. Bunu başaracağız. Böylesine hassas bir konunun çözümünün meclis çatısı altında olması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/91933/ihsanoglu_ndan_Erdogan_a__monser__yaniti.html

Erdoğan bilmeden İhsanoğlu'na iltifat etmiş. Bir şey söylerken o sözcüğün anlamını iyi bilmek gerekir kendisi halktan biri gibi gösterip onu üst tabaka monşer olmakla yargılamak istemiş ama bunda da başarılı olamamış. Sevabına bir Türkçe sözlük armağan etsek bari kendisine.

ihsanoğlu kibar adam vesselam

ne kibar adam..çok saygılı,takdir ettim efendiliğini.

monşerin azizim demek olduğunu bilmiyodum öğrendim,eminim Erdoğan'da bilmiyordu öğrenmiş oldu

zaten bir Cem Yılmaz'a bi de Başbakana çok gülüyorum bu ülkede

Son düzenleme:
Monşeri ''karşıma saksı çıkardılar'' dedikten önce mi dedi sonra mı :)) Bu kadar uslüptan yoksun olmak için çaba sarfediyor mu acaba?
Ama cevapta tam cevap olmuş.Ne kibar bir cevap pek alışık değiliz .
İhsanoğlu tam İzmir'de sessiz şehir seçilen Sığacık gibi sakin,dingin..Tam bir ''cittaslow''

Bizim millet ne garip yaww. Adam çalışcam, hizmet edecem farkli bir Cumhurbaşkanı olcam diyo, biz , yok ne çalışması, anayasa da yok oyle bisey calisamazssin diyoz :))))

Monser gondermesinide anlamış ama anlamazliktan geliyo azizim. Nede olsa Yozgat Beyfendisi

Bravo adam guzel konuşmuş bazi seyleride bazilari gibi gormezden grlmeyip takdir etmis
O kadar sey soylemis ama bazilari sadece monşer lafina takmiş cimbizla laf cekiyorlar adeta.

Ayrica monşerin diğer anlamlari...

monşerler diyerek hedef gösterilen kişilerden biri. cahilliği öven ve ve her fırsatta bunu ön plana çıkaran, iyi eğitimli insanları aşağılayan, çapulculuğu, sadaka kültürünü, dilenciliği erdem olarak gösteren kişinin son yumurtası.

2.
monşer türk dilkurumu sözlüğü'ne göre davranışlarında batı özentisi içinde bulunanlar anlamını taşımaktadır.

3.
"monşer" aslında fransızca bir deyim, "aziz dostum&" anlamına kullanılır.

4.
güçlünün yanında olup saygın olduğunu zanneden, ağır başlı tavırlarıyla puan topladığını sanan ama faaliyetlerinin boyun eğmek, razı olmak olduğundan habersiz insan tipi.

Son düzenleme:
Cahilligin sonu; rezil olmak

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Monşer Türk dil kurumu sözlüğü'ne göre davranışlarında batı özentisi içinde bulunanlar anlamını taşımaktadır.

"monşer" aslında fransızca bir deyim, "aziz dostum" anlamına kullanılır.

Türk dil kurumuna göre tam cevabının adamı. batı özentisi ....

Kendi secmeni bile daha tam cozememis,taniyamamisken senin ihsanogluna bati ozentisi yaftasini 2 haftada yapistirman super olmus.Baya etüt etmissin adami pembe :)
Bide ihsanoglu icin bati ozentisi deyip,lugatina fransiz deyimlerini katip kullanan erdogani gormezden gelmen de takdire şayan :))

Ancak bu kadar klas bir cevap verilebilirdi.Bravo valla,beyefendiliğini çok takdir ettim.

Erdoğan gibi kaba saba konuşsaydı daha çok prim yapardı. Olmamış Biz böyle kibarlıklara gelemeyiz, yapımıza ters

"monşer" kelimesi zaten Fransızca bir kelimedir ve Fransızca anlamına bakmak gerekir. Kaldı ki diğer anlamlara geliyorsa ve o anlamda kullandıysa başbakan daha fena çünkü karşısındaki insanda bir cumhurbaşkanı adayı ve başbakanın bir insana hakaret etme ve bilmediği kişiliği hakkında fikir yürütme gibi bir hakkı yok. O bu ülkeyi yönetemez, o monşer gibi yürütür halkın içinde değil. Farkında mısınız bilmiyorum genel seçimlerde değiliz halkı değil ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanı ve ne görevi varsa elbette yerine getirecek. Bu insan daha önce hiçbir siyasi parti altında çalışmamış bu nedenle nasıl yöneteceği hakkında fikri olmadan nasıl atıp tutabiliyor meydanlarda neden hep karşısındakine sataşıyor laf atıyor bu biz cumhurbaşkanı adayına yakışıyorsa yakışıyor deyin ama bence gerçekten hoş değil orası kapışma yeri değil birbirini halt etme çabası içine girme yeri hiç değil sen kendini icraatlarını anlatır geçersin her sözünde bir saldırı bir de karşı tarafa bakın Erdoğan'ın dediği sözleri kötü yanıyla algılayıp o tarafına bakıp o da o şekilde karşılık verebilecekken azizim manasından yola çıkmış teşekkür ederim demiş. Bu takdir edilecek bir durum değil mi. O da gayet vay efendim kendini bilmez bana neler diyor diye çıkışabilirdi ama o makam böyle sataşmalardan saldırılardan uzak olmalı adaylara saygı göstermek lazım ama saygının yanından bile geçemiyor maalesef hele de karşıma saksı koymuşlar diyerek. Biraz üslup bilmek diyoruz ya hep.

Son düzenleme:
Ayni saygiyi ve itinayi karşi tarafada bekleriz. Zira sevsenizde sevmesenizde bu ulkenin basbakani duygulariniza gore degil de mantiginizla nirazda yaklaşin ben bu sözü onayladiğim için degil her kim olursa olsun karsisindakini rencide etmeden saygisini yitirmeden olaylara bakmali..

batı özentisi mi

gerçi hakısınız mahalle kabadayısı tavrı olmayınca,lafını-sözünü bilince adam da beyefendi olunca yapılacak yakıştırma kalmıyor.bizler yıllardır kavga,hakaret siyasetiyle yönetildiğimiz için bünye kabul etmiyor tepki veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…