- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Ayrica monşerin diğer anlamlari...
monşerler diyerek hedef gösterilen kişilerden biri. cahilliği öven ve ve her fırsatta bunu ön plana çıkaran, iyi eğitimli insanları aşağılayan, çapulculuğu, sadaka kültürünü, dilenciliği erdem olarak gösteren kişinin son yumurtası.
2.
monşer türk dilkurumu sözlüğü'ne göre davranışlarında batı özentisi içinde bulunanlar anlamını taşımaktadır.
3.
"monşer" aslında fransızca bir deyim, "aziz dostum&" anlamına kullanılır.
4.
güçlünün yanında olup saygın olduğunu zanneden, ağır başlı tavırlarıyla puan topladığını sanan ama faaliyetlerinin boyun eğmek, razı olmak olduğundan habersiz insan tipi.
Ayni saygiyi ve itinayi karşi tarafada bekleriz. Zira sevsenizde sevmesenizde bu ulkenin basbakani duygulariniza gore degil de mantiginizla nirazda yaklaşin ben bu sözü onayladiğim için degil her kim olursa olsun karsisindakini rencide etmeden saygisini yitirmeden olaylara bakmali.."monşer" kelimesi zaten Fransızca bir kelimedir ve Fransızca anlamına bakmak gerekir. Kaldı ki diğer anlamlara geliyorsa ve o anlamda kullandıysa başbakan daha fena çünkü karşısındaki insanda bir cumhurbaşkanı adayı ve başbakanın bir insana hakaret etme ve bilmediği kişiliği hakkında fikir yürütme gibi bir hakkı yok. O bu ülkeyi yönetemez, o monşer gibi yürütür halkın içinde değil. Farkında mısınız bilmiyorum genel seçimlerde değiliz halkı değil ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanı ve ne görevi varsa elbette yerine getirecek. Bu insan daha önce hiçbir siyasi parti altında çalışmamış bu nedenle nasıl yöneteceği hakkında fikri olmadan nasıl atıp tutabiliyor meydanlarda neden hep karşısındakine sataşıyor laf atıyor bu biz cumhurbaşkanı adayına yakışıyorsa yakışıyor deyin ama bence gerçekten hoş değil orası kapışma yeri değil birbirini halt etme çabası içine girme yeri hiç değil sen kendini icraatlarını anlatır geçersin her sözünde bir saldırı bir de karşı tarafa bakın Erdoğan'ın dediği sözleri kötü yanıyla algılayıp o tarafına bakıp o da o şekilde karşılık verebilecekken azizim manasından yola çıkmış teşekkür ederim demiş. Bu takdir edilecek bir durum değil mi. O da gayet vay efendim kendini bilmez bana neler diyor diye çıkışabilirdi ama o makam böyle sataşmalardan saldırılardan uzak olmalı adaylara saygı göstermek lazım ama saygının yanından bile geçemiyor maalesef hele de karşıma saksı koymuşlar diyerek. Biraz üslup bilmek diyoruz ya hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?