Saç Rengi ve Saç Boyama igora mix ton 0.55 sarı yoğunlaştırıcı

kiddyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2014
1.708
430
igora mix ton 0.55 sarı yoğunlaştırıcıyı kullanan var mı? dore yansımalı renkleri seviyorum aslında ben ama market boyalarındaki doreler hep bakıra kaçıyor turuncumsu oluyor yani ve kuaförler de bir türlü beceremiyorlar alıp boyanın içine bakır katıyorlar sıcak sarı denildiğinde.. acaba ben bu mix tondan alıp boyamın içine birazcık katsam nasıl olur sizce biraz da turuncu azaltıcı eklerim.. deneyen var mı aramızda bu 0.55 sarı yoğunlaştırıcıyı?

bu renk mesela çok tatlı bir açık kumral tamam aralarda sarı ışıltısı var ama ben kuaföre bunu gösterdiğimde bakırlık var bunda demişti ne alaka ya.. sıcak sarı ya da kumral = bakır+sarı ya da kumral demek değildir arkadaşlar.. ne dersiniz 0.55 ile olur mu bu iş? alta birkaç resim daha ekliyorum sıcak sarıları anlatabilmek için..

Canım, aynen kuaför haklı bakırlık var saçta, üzerine balyajı atınca renk kırılmış. Hele aşağıya eklediğin renkler kesinlikle sıcak sarı falan değil, bunların hepsi bakır yansımalı renkler ve 7 tonlarındalar.

Senin istediğin rengi anladım ama ben. Şu an saçın tam olarak hangi renge boyalı, doğalın ne renk bir de varsa bir fotoğraf lütfen. Sanırım 8.3 içine 0.55 ile olur gibi... Yalnız işin içine turuncu azaltıcıyı katarsan nötrleyebilir.

canım emin misin bakır yansımıyor bunlar ama sarı yansıyor gibi.. benim saçım şu an açık kumral gibi sarıya dönük..bu renklere çok uzak değil ama bakır yansımam var, ben sarı yansıma istiyorum böyle tatlı sıcak bir sarı yani.. kendi saçım kuaföre göre 6 tonları..
bu bir boyama öncesi mesela, güneş ışığında baya turuncu turuncu.. şimdi turuncu azaltıcı ekleyip boyadığım için pek turuncu değil hatta yeşilimsi ama güneş altında yine biraz turuncu.. dengesiz kuaför ben bunu istiyorum diye fotoyu gösterince saçımı orielle açtı tupturuncu oldu zaten sonra bir de bakır katarak boyadı.. hala daha o bakırlığı silmeye uğraşıyorum saçımdan ne lanet birşeymiş..

Kuzucuğum sarı bir renktir, bakır-küllü-altın bunlar yansıma yani pigmenttir. Eklediğin foroğraflar dediğim gibi 7 tonlarında ve bakır yansımalı renkler ve bunlar sarının tonları değil. Zaten 7 tonlarında altın yansıma olmaz ve bunun sebebi boyanın içindeki pigment değil, saçın boya ile okside edilmesi.

Şöyle düşün demir okside olduğunda ne renk olur, pas rengi yani turuncu-bakır arası bir renk. Ama dore olmaz değil mi? Sebebi oksidasyon, saçlar boyanırkende saç telleri okside oluyor. Eğer saçları ara bir renge boyarsan doğal olarak saç bakır-kızıl tonlarında açılır. Zaten bu yüzden saçlar orialle pigmentsiz hale getirilene kadar açılıp boyanır, aksi halde saçtan istenmeyen pigmentler silinemediği için illaki alttan bakır-kızıl yansımalar ortaya çıkıyor.

Diyeceğim o ki, 6 tonlarında bir saçı altın yansımalı hale getiremezsin. Ha aradığın renk bu fotoğraftakilerse ve sen kendini bunların altın yansımalı olduğuna ikna ettiysen ve yapmak istiyorsan dediğim gibi işin kolay. Boya silici ile hem bakır-hem üzerine yaptığın küllü pigmentini sil. İlk komple boyamada yarın tüp 7.0+yarım tüp 7.3 +0.55 fındık kadar kullan zaten fotoğraftaki renk olacaktır.

sağol canım yorumun için teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…