İğneli epilasyonda kıl köküne elektrik akımını verebilmek amacıyla paslanmaz çelikten imal edilmiş çok ince iğneler kullanılır. Epilasyon iğneleri kalınlıklarına göre numaralı üretilir. İğne kalınlığı kıl kalınlığı ile orantılı olmalıdır. İğne kıldan kalın olduğunda kıl kılıfına zorlanarak girer ve deride hasar meydana gelir. Bunun için epilasyon uzmanı kıl kalınlığına uygun numarada iğne seçmelidir. İğnelerin uçları kıl kılıfının (folikül) delinme ihtimalini azaltmak için yuvarlaklaştırılmıştır. İğneler çok ince olduklarından çok çabuk eğilirler. Bu nedenle çok dikkatli kullanılmalıdır. Epilasyon iğnesi prop ucuna gevşek olmayacak şekilde takılarak hazırlanır. Epilasyon iğneleri 45-60 dakika kullanıldığında özelliklerini kaybettiklerinden değiştirilmeleri gerekmektedir.
Her epilasyon müşterisine ayrı ve steril iğneler kullanılması gerekir. İğnenin elektrik akımıyla sterilize olacağını ileri sürmek hatalıdır. İğnede oluşan ısı, tüm mikroplardan arınmaya yetecek kadar yüksek değildir. Günümüzde tek kullanımlık epilasyon iğnelerinin kullanılması, sterilizasyon sorununa köklü çözüm getirmiştir. Bulaşıcı hastalıkların bulaşma riski neredeyse tamamen ortadan kalkmıştır. Epilasyon iğneleri uzunlukları, çapları, uçları bakımından değişiklikler gösterir.
Tek parçalı iğneler: Çelikten yapılmışlardır. İğne ucuna doğru giderek incelirler. Genellikle iki parçalılara göre daha az esnektirler.
İki parçalı iğneler: Bu iğneler düz veya silindirik iğneler olarak da adlandırılır. İğneli epilasyon uygulayıcıları tarafından daha fazla tercih edilen iğnelerdir. Bu iğnelerin proba takılan kısmı kalındır. Kıl köküne giren uç kısmı ise daha incedir. Altın veya çelikten yapılan iğnelerin kıl kılıfı (folikülü) içine giren uç kısmı yalıtımlı (izolasyon) veya yalıtımsız (izolasyonsuz) olabilir.
İki parçalı eğik iğneler: Bu iğnelerin proba takılan kısmı silindirik ve kalındır. Uç kısmı ise eğiktir. Eğik iğneler çene altı, kasık gibi düz iğnenin girmesi zor bölgelerde çalışma kolaylığı sağlar.
Yalıtımlı (izolasyonlu) iğneler: Kıl kılıfının alt kısmı tam olarak yakılmalı üst kısmı ise korunmalıdır. Aksi takdirde üstderi zarar görür. yalıtımlı iğnelerin 2/3’lük üst kısmında koruyucu teflon- seramik tabakası ile kaplıdır ve elektriği iletmez. Böylece kıl kılıfının alt kısmı tahrip edilmiş olur. Termoliz yöntemi kullanıldığında oldukça etkin iğnelerdir.
Oluşan ısı kıl kılıfı tabanına etki ettiğinden istenilen bölgede hasarlaşma gerçekleştirilmiş olur. Yalıtımlı iğnelerin uç kısmında oluşan ısı yalıtımsız iğnelere göre daha fazladır. Termoliz yöntemde deriye zarar vermeden başarılı bir epilasyon uygulaması için mutlaka yalıtımlı iğneler kullanılmalıdır. Yalıtımlı iğnelerin kullanımı yan etkilerin en az olmasını sağlamaktadır.
Yalıtımsız (izolasyonsuz) iğneler: Bu iğnelerde elektrik akımı iğnenin tamamında etkilidir. Bu iğneler elektroliz yöntemine daha uygundur. Akım etkisi ise iğnelerin tek parçalı veya iki parçalı olma durumuna göre değişiklik gösterir. Tek parçalı iğneler kıl kılıfının deriye açıldığı noktada güçlü sodyum hidroksit oluştururlar. Bu durum uygulama etkinliğini düşürür. İki parçalı iğneler ise kıl kılıfı boyunca eşit sodyum hidroksit oluşturdukları için galvanik akımla kullanımında tercih edilirler. Yalıtımsız iğnelerde yan etki riski daha yüksektir.