İğneli Epilasyon İğneli Epilasyona Başladım..

Gazerock

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
169
24
IMG_1335[1].JPG Merhabalar,bir Lazer epilasyon mağduru olarak yüzüm için iğneli epilasyona başladım.Bu konuda büyük tereddütlerim vardı.Çünkü hassas cilt yapısına sahibim ve lazer epilasyon sonrası problemler yaşadım.Ayva tüylerim kalınlaşıp çoğaldı ve tüm yüzüm kısaltılmaktan uçları kütleşen tüylerle doldu.
İğneli epilasyonda 3.turumu yaptırdım.İğne çelik uçlu,K3 yazıyor dış paketinde.Eski bi cihasanırım uzman ayak pedalıyla çalısıyor.
İlk turda çene hattımda ve cok az faul kısmında 20 dk çalışıldı.
2.Turda boyu bölgesi,faul bölesi çalışıldı 30 dk.ve boyun bölgemde kabartılar mevcut 12 gün oldu hala kabartılar geçmedi.Uzmanım cildimin hassas olduğunu,zamanla geçeceğini söyledi ama tedirginim.
Bugünse 3.turuma gittim boyun,çene,faul,yanak,üst elmacıklar çalışıldı.
Yine aynı şekilde kabardı cildim.Uzmanım krem önerdi .Kabuklanırsa eğer pudralamamı söyledi ama ilk aşamada irritasyonu önleyici krem aldım uzmanımdan.
Bu sefer yanaklarıma da çalışıldığu için korkuyorum pütür pütür kabarık kalır diye.Diğer seanslarda kabuklanmam olmamıştı.Ama dediğim gibi kabarıklar geçmedi
1 gün su değmiyorum en az.
Sizce bu normal mi? Bakım için ne tavsiye edersiniz?

Eklentiler

• IMG_1339[1].JPG
    IMG_1339[1].JPG
    35,1 KB · Görüntüleme: 1.317
  • IMG_1340[1].JPG
    IMG_1340[1].JPG
    29,5 KB · Görüntüleme: 1.585
Arkadaşlar yüzümdekiler azaldı kabarıklar,fakat boynumdakiler hala pütür pütür ve seanslar su an ayda 2 defa.Cildim iyileşmeden gidiyorum çünkü çıkıyor tüyler o kabarıklardan.
Ne yapmalıyım?

Yapmanız gereken sadece sabretmek. Tedirgin olmayın. Kızarıklıklar, kabarcıklar, kabuklar normal reaksiyonlar. K3 dediğinize göre starex iğne kullanılıyor uygulamada. " Eski bi cihasanırım uzman ayak pedalıyla çalısıyor." ifadeniz dikkatimi çekti. İğneli epilasyon makinelerinde genelde pedal kullanılır , eldeki probta bulunan tuşa basarak yapanlarda var ama elin titrememesi için pedal daha doğrudur. Seans aralarınız kısa olduğu için kabarcıklar yüzünüzün tam toparlanması 20 günü bulur. Eğer yara veya kılı çekme gibi durumlar yaşamadıysanız uzmanınıza güvenin.

Uzmanım uzun yıllar bu işlemi uygulamış biri çene bölgesi için giden arkadaşlarım vardı ve memnunlardı.Benim tüm yüz boyun olduğu için tedirginim 2 hafta olmadan kökler çıkmaya başladı boynumda hala aynı kabartılar var yüzümdekiler de çıkmaya başladı.peki erken mi çıkmarı için bu kadar zaman?

Eklentiler

• IMG_1493[1].JPG
    IMG_1493[1].JPG
    32,4 KB · Görüntüleme: 1.011
  • IMG_1495[1].JPG
    IMG_1495[1].JPG
    32,4 KB · Görüntüleme: 1.211
Bende igneliye gidiyorum yüzüm aynen senin ki gibi kizariyor ama bir hafta sonra geçiyor 2.hafta tuylerim cikmaya başlıyor

Bende igneliye gidiyorum yüzüm aynen senin ki gibi kizariyor ama bir hafta sonra geçiyor 2.hafta tuylerim cikmaya başlıyor
Işıkta inceledim baya baya çıkmış benimde 2.hafta olmadı daha,daha yaralar kabarıklar geçmeden içinden tüyler cıkmıs deforme olmaz mı bu şekilde?

uzmanımın verdiği kremi bu kez cok kullanmadım yaktı biraz ve losyon cok yağlı.Madecassol fito hametan var elimde onunla.Birini seçip aloe vera jeliyle karıştırıp sürüyorum yüzüme

Ben sadece madecassol kullanıyorum ilk üç gün 5 yada 6 defa sürüyorum sonraki günlerde 1 yada 2 defa

Uzmanım uzun yıllar bu işlemi uygulamış biri çene bölgesi için giden arkadaşlarım vardı ve memnunlardı.Benim tüm yüz boyun olduğu için tedirginim 2 hafta olmadan kökler çıkmaya başladı boynumda hala aynı kabartılar var yüzümdekiler de çıkmaya başladı.peki erken mi çıkmarı için bu kadar zaman?

Çıkan kıllarınızın aynı kıllar olduğuna emin misiniz ? Çünkü en az 2 ay bekletildiği takdirde cilt yüzeyine tüm kıllar çıkabilir. Genelde uygulamadan sonra daha önce cilt yüzeyine çıkmamış kıllar büyüme evresine girer ve çıkarlar. Yani aynı kıl olmayabilir. Uzmanınız düşük akımla veya kılı çekerek yapmadıysa alınan kılın bir hafta içinde çıkması da mümkün değil. Fotoğraflarda da anormal bir durum görünmüyor. Uygulama sonrası beklenen normal reaksiyonlar. Sabırlı olun. Cildinizi rahat bırakın. İlk üç gün su temas ettirilmemeli. Kabuk tuttuktan sonra da pudralamaya başlamalısınız. Kabuklar dökülene kadar krem vs yok ama su kabukları yerinden kaldırmayacak kadar değebilir. Kabuklar döküldükten sonra madecassol hametan vs kullanabilirsiniz. Sonrası bebek gibi bir cilt.

İstanbul avrupa yakasında yaptırıyorum.Şu ana kadar hiç kabuk oluşmadı bende.Ama kabarıyor pütür pütür doku.Yapılanlardan çıkanlar var baya ama bakalım.Bu hafta tekrar gideceğim gelişmeleri yazarım.3 gün su değmeyip kremliyorum

Eki Görüntüle 1940966 Merhabalar,bir Lazer epilasyon mağduru olarak yüzüm için iğneli epilasyona başladım.Bu konuda büyük tereddütlerim vardı.Çünkü hassas cilt yapısına sahibim ve lazer epilasyon sonrası problemler yaşadım.Ayva tüylerim kalınlaşıp çoğaldı ve tüm yüzüm kısaltılmaktan uçları kütleşen tüylerle doldu.
İğneli epilasyonda 3.turumu yaptırdım.İğne çelik uçlu,K3 yazıyor dış paketinde.Eski bi cihasanırım uzman ayak pedalıyla çalısıyor.
İlk turda çene hattımda ve cok az faul kısmında 20 dk çalışıldı.
2.Turda boyu bölgesi,faul bölesi çalışıldı 30 dk.ve boyun bölgemde kabartılar mevcut 12 gün oldu hala kabartılar geçmedi.Uzmanım cildimin hassas olduğunu,zamanla geçeceğini söyledi ama tedirginim.
Bugünse 3.turuma gittim boyun,çene,faul,yanak,üst elmacıklar çalışıldı.
Yine aynı şekilde kabardı cildim.Uzmanım krem önerdi .Kabuklanırsa eğer pudralamamı söyledi ama ilk aşamada irritasyonu önleyici krem aldım uzmanımdan.
Bu sefer yanaklarıma da çalışıldığu için korkuyorum pütür pütür kabarık kalır diye.Diğer seanslarda kabuklanmam olmamıştı.Ama dediğim gibi kabarıklar geçmedi
1 gün su değmiyorum en az.
Sizce bu normal mi? Bakım için ne tavsiye edersiniz?
Geçmiş olsun canım. İnşallah güzel sonuçlar alırsın.
Ben de kaş ve dudak üstüne yaptırmak istiyorum. Vücuduma alex lazer yaptırdım üç sene önce gayet memnunum. Ama yüz olunca işte tereddüt ediyorum.

Ben vücuduma daha önceden özel bir hastanede alexandrite lazer yaptırdım %3o döküldü malesef.Sonra bir güzellik merkezinde ütüleme diod cihazıyla yüz dahil 12 seans aldım.Malesef yüzümü mahvettiler.Sözde bu sistem asla tüyleri tetiklemezdi,en acık tüyleri bile görebilirdi.Trimmerle kısalttıktan sonra zaten git gide sertleştiler ve yayıldılar.
İğneliye başladım son çare olarak.Lazer ışını cildin nemini çekip kurutuyormuş,benim cildim de matlaştı pürüzler oldu ,ergenliğimde cıkarmadığım sivilceleri cıkardım.Lazer mağduruyum kısaca.yüz için lazer asla.Sadece bıyık bölgem alexle incelmişti o kadar.Ama iğneli de bıyık bölgesini sona bırakacağım riski daha fazla olduğu için.

Ben vücuduma daha önceden özel bir hastanede alexandrite lazer yaptırdım %3o döküldü malesef.Sonra bir güzellik merkezinde ütüleme diod cihazıyla yüz dahil 12 seans aldım.Malesef yüzümü mahvettiler.Sözde bu sistem asla tüyleri tetiklemezdi,en acık tüyleri bile görebilirdi.Trimmerle kısalttıktan sonra zaten git gide sertleştiler ve yayıldılar.
İğneliye başladım son çare olarak.Lazer ışını cildin nemini çekip kurutuyormuş,benim cildim de matlaştı pürüzler oldu ,ergenliğimde cıkarmadığım sivilceleri cıkardım.Lazer mağduruyum kısaca.yüz için lazer asla.Sadece bıyık bölgem alexle incelmişti o kadar.Ama iğneli de bıyık bölgesini sona bırakacağım riski daha fazla olduğu için.
Alex le biyik bolgenizi yaptirmak buyuk hata zaten

Alex le biyik bolgenizi yaptirmak buyuk hata zaten
Sebep?
Ben hergün cımbızla alıyordum tek tek bıyık bölgesini hayli kalınlaşmıştı ve alex cihazı baya baya inceltmişti .Dökülmeler vardı.
Ütüleme diod sisteminde ise kısalan tüyler uzuyor ama bir tüylü dökülmüyordu.

Sebep?
Ben hergün cımbızla alıyordum tek tek bıyık bölgesini hayli kalınlaşmıştı ve alex cihazı baya baya inceltmişti .Dökülmeler vardı.
Alex aradaki inceleride kalinlastiriyor cogaltiyor. Diod sisteminde size dusuk joule uygulanmistir. Dokulme o yuzden olmaz olsada az dokulur.

Sebep?
Bende cimbiz yapmadan disari cikamayan biriydim ve benim sakaktan boynuma kadar vardi. 2 seans 1 kontrol oldu. 2.nci seansta 5.nci gun nerdeyse hepsi dokuldu. Artik aynaya bakmadan disari cikabiliyorum.

X