- Konu Sahibi aysepilasyon
Değerli arkadaşlar bana sıkça sorulan bir diğer soruda iğneli epilasyon uygulaması neticesinde uygulama alanında leke, yanık gibi istenmeyen sonuçların oluşup oluşmadığı. Uygulama yaptırmak istedikleri halde bu konuda ki endişe sebebiyle tereddüt yaşayan birçok kişi olduğunu malesef üzülerek görüyorum. Bu endişelerin oluşmasına neden olan kişilerle aynı mesleğe sahip olduğumdan utandığımı da belirtmek isterim. Arkadaşlar çok net olarak ifade ediyorum ki doğru bir uygulama neticesinde böyle bir risk asla yoktur. Ancak her konuda olduğu gibi bizim mesleğimizde de işinin ehli olmayan kişilerin bu tür neticelere sebebiyet verdikleri de hepimizin malumları. Neden aslında çok basit. Kıl kökünü tahrip etmek maksadıyla verilen akımın doğru zamanda ve doğru yerde verilmeyişi. Mesleğimiz basit gibi gözükebilir ancak kitabi bilgilerle kazandırılamayan tek şey tecrübedir. Kıl köküne ulaşmak hemde seri bir uygulama anında her seferinde bunu başarabilmek gerçekten deneyim ister. Gerçek bir uzman yılların deneyimi ile tüyün cilde çıkış yönüne ve kalınlığına göre kökü bulmakta da yeterli akım şiddetini ayarlamakta da hiçbir zorluk çekmeyen kişidir. Eğer uygulayıcı bunu sağlayamaz ve akımı tam kıl kökünde değilde daha aşağıda daha yukarıda ya da sağda solda iken akım verirse kıl kökünü tahrip edemeyeceği gibi cilde de zarar verir. İstenmeyen sonuçların nedeni özetle budur. Bu sebeple hep söylüyorum mutlaka uzmanına müraacat edin. Bu sayede hem sağlığınızla ilgili riske girmemiş olursunuz hemde bu konuda ehil olmayan insanların prim yapmasını engellemiş olursunuz. Uzmanlığın nasıl tespit edileceği hususuna daha önce yazdığım ACI ile ilgili bilgilendirmemde değinmiştim ama ihtiyaç olması halinde ilerde bu konuya tekrar değinebilirim. Sağlıcakla kalın temennilerimle iyi geceler diliyorum.