İğneli Epilasyon İğneli epilasyon lekeleri

Ben bundan yaklaşık 2,5 sene önce bir dermotoloji kliniğinde lazere başladım. Başta her şey güzeldi, 1-1,5 senede bi kaç tane kalacak kadar bitme noktasına gelmişti, o kalanları da iğneliyle bitirelim dedim. Sonra iğneliye başladım ve acı gerçek yüzünü gösterdi. 1,5 sene lazere verdiğim paraların havaya uçuşunu izlemeye başladım. Uyuyan tüyler durup durup canlanıp tekrar çıkıyor ve bu yüzden iğneli tedavim de uzuyor. Ama şunu söyleyebilirim iğneli ile işlem gören tüylerde tekrar çıkma oranı çok düşük. Yaklaşık %70 oranında tüy kökü tamamen ölüyor ve kesin çözüm. Ayrıca köklerden tamamen kurtulduğun için ciltteki o gözenek gözenek görüntü kaybolmaya ve aknelerden, siyah noktalardan kurtuldukça daha pürüzsüz görünmeye başlıyor.
İğneli sonrası ciltte oluşan yaralara gelince; bana gittiğim yerden Beeuty'nin arı sütlü epilasyon sonrası kremini önerdiler. Benim cildimde de normalde olduk olmadık her şeyin izi kalır ve çok hassastır. Ancak ben iğneli ile birlikte cildimde güzelleşmeden başka bir şey gözlemlemedim. Ama epilasyon sonrası en az bir iki gün kesinlikle su değdirmemelisiniz, hijyen tereddütünüz varsa muhakkak batikonla vs temizlemelisiniz işlem gören bölgeyi. Bir hafta kadar da sabah akşam bepantholü eksik etmemelisiniz. Standard nemlendiriciler cildin iyileşmesini sağlamaz sadece nemlendirir, iğneli ile cildinizde de ufak çapta bir yaralanma olduğundan iyileştirici merhemler kullanmalısınız.

Merhaba, yüz için iğneliye başlayacağım geçen sene göğüs ucum için gitmiştim, yaralarım çok geç iyileşti son yaralar ekimde falan geçti. Yani gerçi kedi tırmalamıştı 4 ay önce hala beyaz çizgiler ile tırmık izlerim var :) Cildim geç toparlanıyor. Hep pudraladım, krem kullanmak daha zararlı diye düşündüm, yapan bayan da talk pudra ile sürekli kuru tutmamı söylemişti. Pişik kremi Penaten i düşündüm ama emin olamadım, yorumlarınızı rica ederim.

Yüz için ne yapacağımı bilmiyorum, hiç kabuklama yaşamayan da varmış, iğne çeşidi diyen var ???

Merhabalar, iğnede altın en iyisi iletkenliği açısından ama kabuk tutup tutmaması cilt yapınızla alakalı. Aslında kimseye bu konuda soru sormamak gerekiyor, kafanız karışır.
Çünkü herkesin cilt yapısı ve kıl kökü farklı. Mesela kolumda kahverengi minik iz kalmıştı, doktora bile gittim geçmez dedi. 6 ay sonra yok oldu izler. İğne izleri vardı yüzümde 2 ay içinde geçmezse kalıcı dedi burdan bi bayan, oysa 1 yıl oluyo yeni yeni geçmek üzere. :)
Mesela farklılığı şöyle anlatiyim, yüzüm ve kollarımda kabuk olmaz çok fazla ama boyun ve göbekte hep kabuk oldu. Aynı kişiye yaptırıyorum, nasıl bi değişiklik olabilir :)
İğneli epilasyon biraz da kendi serüveniniz gibi. Cilt yapınızı tanımaya başlıyosunuz.
Ben cilt yapımın bu kadar hassas olduğunu iğneliden sonra öğrendim, sizinde öyleyse tek tavsiyem seans aralıkları başta kısadır fakat hep bu kısalığa alıştırmayın. 3-4 seans sonra ayda bir yapın. Ben çok geç bu sürece geçtim, tabi düğünüm fln vardı bitiricem diye kastım. Düğünden sonra ayda 1 yaptırıyorum. Sizde öyle yaptırınki cilt dinlensin- kendini toparlasın.
Kolay gelsin ve sabır diliyorum. :)

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, bu hafta başlayacağım yüzüme kısmet olursa. Bir soru daha sorabilir miyim?
Hematen sürdüm kabuk bağlamış kollarıma nemlendiği için sanırım daha iyi gibi geldi gözüme. Talk pudra ve hematenin sürme zamanları var mı ? Örneğin kabuk bağlayana kadar talk pudra , kabuk sonrası hematen ??

Hametan kremin etkisini hiç bilmiyorum ben madecassol kullanıyorum.
Talk pudra içinse şöyle diyebilirim gittiğim yer de ve buradaki bayanlarda kullanıp iyi etki ettiğinden bahsetmiş.
Bazısı da kabukları erken düşürdüğü için leke kalabilir, cildin kendi kabukları düşürme süresine etki edip gittiğiniz bölgede başka sorunlara yol açıcağını yazmış.
Yani herkesin kullanımı farklı. :) ben aldım ilk olarak, kullandım bi süre. İz kalmadı lakin cildin kendi iyileşme süresine karışmamak için sadece nemlendirmeyi tercih ettim ve bıraktım.
Sizde kendi cildinize göre iyi gelip gelmediğini gözlemleyin. :)

Çok mantıklı, terleme olursa kullanayım sadece. Kendi kendine düşürsün kabuklarını bakalım.
Tekrar teşekkür ederim, tavsiyeleriniz doğrultusunda ilerleyeceğim. Ayrıca cildimi daha iyi tanıyacağım bu sayede.

Ben de yüzümde dağınık dağınık yaptırmıştım deneme gibi cok cok küçük kabuklar oluştu cok memnundum ama büyük konuşmuşum. Bugün maalesef elim kolum rahat durmadığı için biraz bakarken filan yanlışlıkla kopardım kabuğu. Kaş arasında iki kabuk yan yana kopmuş oldu böyle sivilce sıkmış da kan pıhtısı olmuş gibi bir görünümü var küçük ama yan yana olduğu için kötü gözüküyor. Çok korkuyorum iz kalacak diye o kadar sakın koparmayın deniyor. En korktuğum sey başıma geldi ya tekrar kabuk bağlayıp gecer mi normal digerleri gibi. Digerleri cok sorunsuzdu belli bile olmuyordu ama iste kendimden nefret ediyorum ya hicbir sey yokken kendim ettim kendim buldum offff

Hametan ve utalk pudra cok iyi dir önce batticon sonra hametan sonra utalk pudra siralamasi bu sekilde bende bu sekilde kullaniyorum

Ben de göğüs arama yaptırdım ve nokta nokta kırmızılıklar var küçük küçük ama çok. Muhtemelen aynı tarzda izler bunlar göbekte popoda göğüste böyle oluyor yüzden ziyade. Ben geçer diye bekliyorum ama burdan okuduklarıma göre çok çok yavaş geciyorlar. 3 hafta oldu fito krem sürmeye calisiyorum sürekli ama gecmiyor biraz hafifledi. Yakasi acik bir sey giyemez oldum onceden kıl yüzünden giyemiyordum şimdi lekeler yüzünden. Yapan kişi sağ olsun cok yukarılara çıktı incecik tüyleri bile almaya çalıştı dolayisiyla dekolteyi gectim cok hafif yakasi acik bir sey bile giyemiyorum. Siz ne önerirsiniz cay agaci yaginin faydali oldugunu okudum ama size de sormak istedim. He bir de en iyi ihtimalle ne zaman iyilesir ya da iyilesir mi yoksa sadece hafifler mi

Merak etmeyin geçiyo hepsi :) ister 1 hafta ister 1 yıl olsun. Benim ilk karın seansımda öyle olmuştu, haftalarca bekledim geçsin diye, 6 ay sonra geçmeye başladı. 1 yıl oldu şimdi hiçbişey kalmamış. Sarı kantaron yağıda sürebilirsiniz, iyi geliyo ama çok yoğun kullanmayın.

Teşekkürler cevabınız için. Bir yıl epey uzun bir süre ama yapacak bir şey yok artık. Şimdiki aklım olsa kesinlikle yapmazdim zaten incelerdi ama maalesef. Peki bende yok deneyemiyorum ama bb kremler kapatir mi acaba ya da basit kapaticilarla kapanir mi. Cunku gercekten kiyafetim kalmadi giymeye

Kabuklu mu? Yoksa kabuk sonrası izler mi? Tam anlayamadım sorunu. Kabuk zaten maksimum 1 ay sürer.

Kabuklu mu? Yoksa kabuk sonrası izler mi? Tam anlayamadım sorunu. Kabuk zaten maksimum 1 ay sürer.
yok kabuk değil böyle nokta nokta kırmızı hafif kahverengi izler. Kapatıcıyla kapatmayı düşnüyorum artık. Bir de fito krem sürüyorum sürekli kantaron yağı da bulabilirsem deneyeceğim. Bu kremler yağlar da yine bölgedeki tüyleri besler mi acaba tek seans gittim bir daha da gitmem ama yağlar filan tüylenme yaparsa elde var sıfır olacak hatta boşu boşuna lekelenme yaşamış olacağım.

Kırmızılıklar ve hafif güneş lekesi gibi kahverengi izler geçici merak etmeyin. Kimisinde 2 ayda geçiyo, bende göbeğimin üstü 6 ayda geçti. Hatta ben iğneli yanığı sandım, o derece kahverengiydi yani :) çok müdahele edip, cildin kendi iyileşme süresine etki etmeyin derim. Az müdaheleyle cilt kendi nefes alsın ve toparlasın.

Merhaba, ben de lekelerden şikayetçiyim. Yanak kısmına çok yoğun çalıştık. Çok iyi baktım. Su değdirmedim. Pudra ve Güneş kremini ihmal etmedim. Ama şuan nokta nokta kırmızı ve kahve lekeler var . Ne sürmem lazım. Lütfen yardım edin. 2 ay oldu. Geçmeyecek diye çok korkuyorum :’( korkumdan bir daha yaptırmadım ama orada çıkmayan kıllar da çıktı. Şuan hem kıllı hem lekeliyim Birşey söyleyin ne yapmalıyım

Benim lekelenme olmadı çok fazla, olanlar da çabuk gitti , ama epilasyondan sonra asla güneşe çıkmadım , hep akşam saatlerinde yaptırdım ,sürekli güneş kremi kullandım. Onun da etkisi olabilir.

Korkmayın burda da bunları sormayın bence herkes kendi hikayesini doğru sanıyor. Bende de lekelerime 6 ay içinde geçmezse kalıcı dediler, yüz bölgemde 1 senede geçti hepsi. Hatta koltuk altımda yanık gibi bişey oldu doktor bile geçmez dedi 7-8 ayda geçti tamamen. Bende ilk başladığımda buraya yazdım soru sordum, baktım insanlar hep kalıcı geçmez diye moralimiz bozdular anladım ki iğnelide herkesin serüveni farklıymış :) yüz bölgemle bacağımın iyileşme süreci bile farklı, başkasıyla nasıl olsun :)
Madecassol kullanın, cildi yeniliyo. Bu izler 6-7 ay gibi bi sürede geçiyo merak etmeyin :)

Çok teşekkür ederim biraz rahatladım. Minik mink nokta şeklinde çukurlar oldu onlar da geçer mi peki? Bir de bu süreçte yaptırmaya devam edeyim mi sizce? Korkumdan devam edemiyorum ağda yapsam iğnelide okdr emeği acıyı boşuna mı çektim diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…