İğneli Epilasyon İğneli Epi. sonrası izler?

Tenebre

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
22
Puanlar
98
Yer
İzmir
Merhaba bayanlar, çok büyükk bir sorunum var.. İğneli epilasyonum güzel gidiyor fakat bir gün igneli epilasyon sonrası bir süre güneşe maruz kaldım ve kahverengiye döndü, çukur çukur oldu(dudak üstü). Limon yağı kullandım 1 ay kadar, şimdi kahverengiler pembe/kırmızıya,renkleri biraz açıldı ama çukurluklarla ne yapacağım? Çok belli oluyor kurtarın beni :KK43: !

Başka bir başlığa bu yorumu yapmıştım ama sizin için de faydalı olabilir.

İz ihtimali iyi çalışan bir uzmanda dahi binde bir olabilir ama çukur asla ! Çukur oluşturabilmek için ciddi derecede niteliksiz ve özensiz yani acemi olmak gerekiyor. Çukur ; iğnenin gereğinden fazla veya az girmesi ve fazla akım verilerek deri çevresinin yakılmasıdır. Yani folikül dediğimiz kısma yeterli girilememiş veya fazla girilip akımın verilmemesi gereken yere fazla akım verilmesi ile oluşur. Bunu becerebilen biri için uzman denilemez. Çünkü artık akım ayarları manuel olabildiği gibi otomatik de olabiliyor, kıla foliküle giriş için el alışkanlığı ile beraber artık izole iğnelerin izolesi kısımlarının seviyeleri de belirleyici oluyor, a izolesiz iğne kullanan yerlere DİKKAT edin. İzolesiz iğne kullanımı iz riskini arttırır. İzoleli iğnenin özelliği ; akım sadece iğnenin ucundadır. İğnenin tümünde değildir , ve sadece foliküle akım ulaşır. Yani bu teknik bilgilerden yola çıkarak çukur iz nasıl oluşur bir düşünceye sahip olabilirsiniz.

Ne yapabilirim sorunuza gelince ; madecassol hametan gibi kremler kullanabilirsiniz, cilt yenileyici özelliği var. Güneşe korumasız çıkmayın uyarısını dikkate alın. Çünkü güneş uygulama yapılmayan ciltler için bile riskler taşıyor.

Epilasyoncumu değiştirdim şimdi çok memnunum ve dediklerini kullanıcam cnm çok teşekkür ederim bilg için :)

Merhabalar. Bende iğne izinden korkuyodum baya. Geçen sene kasımda fark ettim, bi çok yere sorduğumda kalıcı dediler, kimisi 2-3 ayda geçmezse kalıcı dedi.
Hesaba katmadığımız bişey var, cilt yapımız. 7-8 ay sonrasında geçti, gitti o çukurlar. Hassas bi cildim olduğunu biliyodum ama geçmicek sanmıştım bende.
Göbeğime deneme seansı yaptırdığımda geçen yıl kahverengi lekeler oldu, kalıcı sandım 6 ay sonrasında pürüzsüz oldu. O yüzden cilt yapınla da alakalı iyileşme süresi. Biraz zaman ver cildinin toparlanması için. Ki bi çok kişi buna 1-2 hafta der lakin iğneli epilasyonu tamamen bitmiş olan kişiler ancak 1 ya da 2 yıl sonrasında eski cilt yapısına döndüğünü yazmış hep forumda.
Kendini rahatlatmak için istersen bi doktora git, gittiğin yerlede görüş bu konuyu. :) kolay gelsin.

Başka bir başlığa bu yorumu yapmıştım ama sizin için de faydalı olabilir.

İz ihtimali iyi çalışan bir uzmanda dahi binde bir olabilir ama çukur asla ! Çukur oluşturabilmek için ciddi derecede niteliksiz ve özensiz yani acemi olmak gerekiyor. Çukur ; iğnenin gereğinden fazla veya az girmesi ve fazla akım verilerek deri çevresinin yakılmasıdır. Yani folikül dediğimiz kısma yeterli girilememiş veya fazla girilip akımın verilmemesi gereken yere fazla akım verilmesi ile oluşur. Bunu becerebilen biri için uzman denilemez. Çünkü artık akım ayarları manuel olabildiği gibi otomatik de olabiliyor, kıla foliküle giriş için el alışkanlığı ile beraber artık izole iğnelerin izolesi kısımlarının seviyeleri de belirleyici oluyor, a izolesiz iğne kullanan yerlere DİKKAT edin. İzolesiz iğne kullanımı iz riskini arttırır. İzoleli iğnenin özelliği ; akım sadece iğnenin ucundadır. İğnenin tümünde değildir , ve sadece foliküle akım ulaşır. Yani bu teknik bilgilerden yola çıkarak çukur iz nasıl oluşur bir düşünceye sahip olabilirsiniz.

Ne yapabilirim sorunuza gelince ; madecassol hametan gibi kremler kullanabilirsiniz, cilt yenileyici özelliği var. Güneşe korumasız çıkmayın uyarısını dikkate alın. Çünkü güneş uygulama yapılmayan ciltler için bile riskler taşıyor.
hayır tek sebeb uzman olmammak deği bu şahıs dolandırıcıya denk gelmiş "gelen müşteriler sonuç alamasın gitsin gelsin seans başı para kıralım" niyeti ile yüzdeki tüyler yakılmak yerine müşterinin bile isteye cildi yakılıyor şikayetçi olsun buna hukukta niyeti dolanma deniliyor gerçi bir haber okudum o hberdede savcı taksirli yaralamadan dava açmış yani gidin şikayet etsin o kişi epilasyonu yapan kişi epilasyon yapıyormuş gibi görünmek için,istenmeyen tüyleri yakmak , yerine cildinizi yakmış asla epilasyon yapmamış aynısını ben 13 sene yaşadım çok iyi biliyorum

Back