İğneada aşığı hayatını kaybetti

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
hurriyet.com.tr 23 Şubat 2010
9957208.jpg

ığneada’daki tabiat güzelliklerini önce Türkiye’ye daha sonra tüm dünyaya tanıtan Orhan Uyanık hayatını kaybetti.

Hayatını Kırklareli’nin ığneada ilçesine adayan ığneada Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Orhan Uyanık (57) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Yaptığı çalışmalarla ığneada’daki tabiat güzelliklerini önce Türkiye’ye daha sonra tüm dünyaya tanıtan Orhan Uyanık ıstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde böbrek ameliyatı oldu.

Hastaneye yattığında kalbinde 3 stent vardı. ameliyat bittiğinde normal odaya alınan fakat ağrısı olduğu için iğne yapılan Uyanık, iğneden sonra fenalaştı. Eşi Ferhan Hanım yardım çağırmak için gittiğinde asistanlar tarafından itildiğini ve bağırıldığını iddia ediyor. Doktoru çağırdığı halde doktorun gelmediğini ve elinde elektro şok cihazıyla hasta bakıcının geldiğini söylüyor. Hasta bakıcının eşi Orhan Uyanık'a hareket etmemesi için bağırdığını belirtiyor. Aynı zamanda cihazın bozuk çıktığı ve bir işe yaramadığı da iddia ediliyor. Bu olaylardan sonra "Benim Cennetim ığneada" kitabının yazarı Orhan Uyanık hayata veda ediyor.

Acılı eşi Ferhan Hanım hastanede yaşadıkları nedeniyle şikayetçi olurken ığneada bir aşığını kaybetmenin hüznünü yaşıyor.

Orhan Uyanık aynı zamanda ığneada Doğal Ekosistemi Koruma Derneği Başkanı'ydı. Don Kişot gibi, yıllarca o doğa harikasını korumak için savaştı.ıstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de, Başbakan'ın açılışını yaptığı çimento fabrikasına da tek başına karşı koydu.
ığneada'nın zarar görmesini engelledi.

Allah rahmet eğlesin.. yakınlarıda da sabır versin

Back