• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğne yürümesi

Sosyalkelebek2109

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2017
19
1
1
30
Herkese merhaba umarım konuyu doğru yere açmışımdır :) Benim bir sorum var 3 gün önce devlet hastanesinde kan aldırdım, alan kişi çok gençti ve alırken damarım kaydığı için iğneyi içeride çok az oynattı ama bu beni çok tedirgin etti. Sonrasında şişlik veya morluk yok ama, 3 gün oldu ama hala bastırınca sızısını hissedebiliyorum. Acaba kan alırken iğne damarımda kırılmış olabilir mi? Kırılsa hemşire anlar mıydı ya da ben hisseder miydim aranızda hemşire arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim, kafama taktım bunu biraz büyütüyorum sanırım ama vücutta iğne yürümesi diye bir şey varmış onu okuyunca çok tedirgin oldum...

İğnenin kırılması mümkün değil.
Velev ki kırıldı diyelim kırılan parça damarı tıkardı ve bu durumda kolunuzun kanlanması bozulacağı için kolunuz komple morarır, ısısı düşür ve kangren gelişirdi.
İçiniz rahat olsun, damar yolu açılan yerde sızı hissetmeniz normal.

İğnenin kırılması mümkün değil.
Velev ki kırıldı diyelim kırılan parça damarı tıkardı ve bu durumda kolunuzun kanlanması bozulacağı için kolunuz komple morarır, ısısı düşür ve kangren gelişirdi.
İçiniz rahat olsun, damar yolu açılan yerde sızı hissetmeniz normal.

Teşekkür ederim cevabınız için. Bunu araştırırken bir haber okudum da serum iğnesi bir kadının damarına kaçmış kırılıp 8 gün sonra anca bulup çıkarabilmişler. Öyle olunca çok tedirgin oldum ama sanırım kan alınırken o an öyle bir şey olsa hemşire fark edebilirdi... :(

Back