İftar davet menüsü

Beyti kebap ve bulgur pilavı yapabilirsin.

Ben direkt hazır lavaşa , hazır köfte seriyor ve börek gibi sarıyorum. Sonra dilim dilim kesip fırına veriyorum.
Piştikten sonra sunum esnasında üstüne domates sos döküyorum.
İstersen dilimleri çöp şişe de geçirebilirsin pişirmeden. El becerin varsa köfteyi kendin yapabilirsin.

Gerçekten aşırı pratik ama sunumu çok güzel, çok zahmetli gibi duruyor

Yufka ile de yapanlar var ama yufka biraz kuru olabiliyor fırında. O yüzden lavaş öneririm.

(RESİM ALINTIDIR.)

Yoğurtlu mezelerle güzel gider.
Öncesinde mercimek çorbası yakışıyor
Ekstradan ara yemekler ve salatalar sana kalmış artık

Püreli köfteyi (Hasanpaşa diye de geçiyor galiba) ben çok yakıştırıyorum böyle sofralara. Yanına şehriyeli pilav, ortaya bir iki meze (humus, atom olabilir) bir de çorba (benim fix çorbam sütlü domates çorbasıdır) güzel bir menü olur.

tavuklu patates yemegi firinda yada tencerede yaninada pirinc pilav ve kaşık salata... yada kuru fasulye pilav ve pilavin uzerine haslanmis tavuk eti kaşık salata... lavas... neye karar verdin yaz bizede

Ben köfteli patlıcan sarma, perde pilavı ( iç pilav gibi yapılıp kek kalıbı içinde yufkaya konulup fırına atılandan bahsediyorum), güzel hafif acılı bir mercimek çorbası, yoğurtlu kereviz salatası, normal bir salata, havuç tarator ve saray lokumu yaptım ( tepsinin dibine Hindistan cevizi serpilip pişirilen muhallebiyi üstüne seriyorsun sonra isteğe göre ceviz ya da fıstık koyup soğuyunca sarıyorsun) yaptım en son misafir ağırladığımda. Ramazan değildi tabi. Ve bu tarz menüleri yakıştırıyorum misafir ağırlamaya.

masAllah

Yani nasıl bir menü istediğinizden bahsetmemişsiniz kolay mı zor mu bilemem ama genelde herkesin sevebileceği şeylerden oluşan bir menü yazayım.

Mercimek çorbası (herkes sever genelde, tarhananız varsa tarhana olur)
Ortaya bir yoğurtlu meze güzel olur, yoğurtlu havuç kabak tarator ya da yoğurtlu kereviz gibi.
Salata mutlaka olsun.
Ortaya bir zeytinyağlı (taze fasulye, enginar olabilir)
Börek falan yapmayın yenmiyor ve ağır geliyor.

Ana yemek olarak gösterişli bir şey seçmenizi öneririm. Fırında domates soslu köfte olabilir yanına patates püresi. Ya da islim kebabı, yanında elma dilim patatesle ya da pilavla. Sultan kebabı yine güzel bir ana yemek.

Tatlı olarak sütlü serin bir şeyler öneririm. Güllaç olabilir, muhallebili tatlılar olabilir.

Mericmek corbası, tepsi kebabı cok basit. Nohutlu pirinc pilavı. Salata, sarımsaklı patlıcan yogurtlaması.yeter. biz genelde hatayda misafir menusu bu oluyor. Öncesinde corbsyı degiştirebilrsin biz boreniye corbası yapıyoruz ıspanaklı etli efso olıyor. ...

Ne pisirsem bilemedim bulamıyorum
Cuma günü annemler ve kayınvalidemleri çağırdım iftara

Tarhana çorbası
Etli nohut yemeği
Tepsi kebabı üzerine patates de dizeceğim
Buzluk böreği yaptım koydum bugün
Sarma sardım zeytinyağlı buzlukta :)
Pilav
Yoğurtlu mor lahana salatası
Çoban salata
Revani kısmetse onu da bu akşam yapıp koyacağım:) yarına hazırlık.

sarmali buzluktan cikarip pisirince ya dagiliyo ya sisiyo degisik oluyo kotu oluyo sizinki nasil oluyo merak ettim de

sarmali buzluktan cikarip pisirince ya dagiliyo ya sisiyo degisik oluyo kotu oluyo sizinki nasil oluyo merak ettim de
Valla canım bende merak ediyorum dur bakalım ilk kez yaptım yarın pişirince haber veririm olmaz mı ? Zeytinyağlı içi kavurdum birsz normalde iç harca su koyup hafifte pişiriyorum onu yapmadım dağılmasın diye o şekilde attım bakalım

tamam habet et banada ins guzel olur

tamam habet et banada ins guzel olur
Sarma çok güzel olmuştu hiç
Dağılmadı ve taze yapıldığı Gibiydi benim buzlukta 2 gece bekledi belki ondan bilemiyorum Bir de çok kontrollü pişirdim azar azar su koydum hep pişirirken haber vermek istedim

Benimde bugün misafir var
mercimek çorbası
tas kebabı
Pirinç pilavı
Sarma sardım
Mor lahana salatası
Yoğurtlu kereviz
ıslak kek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…