İffetsiz komşu hakkında... Ne yapmalıyım?

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.273
48.209
Apartmanımızda çapraz dairede evli gibi görünen ama gerçekte metres hayatı yaşayan 30 yaşında bir bayan var. Bu bayan hemşire ama işyerine çok defa içkili gittiği için işten atılmış, fakat etraftakilere kocam çok kıskanç olduğu için işten çıktım diyor. Sürekli gözleri etrafta, bir genç görse hemen dikkat çekmek için anlamsızca kahkaha atmaya başlıyor. Metresi olduğu adam yaşlı olduğu için gözü gençlerde. Komşulardan birinin askerden izine gelmiş yeğenine açık saçık pozlarını yollamış. Çocuk sen evli değilmisin dediğinde ise "o adamın benim üzerime galerisi ve fırını var evrak işi için geliyor, yoksa benim yaşlı başlı adamla ne işim olur" demiş. Bunun gibi bir sürü olay var. Geceleri içki içip nağralar atıyor, gece yarısı onun sesiyle zıplıyorum. Ayrıca çok dedikodu ve iftira yapıyor, birinin hakkında akla hayale gelmeyecek şeyler uyduruyor.

Şimdi, buraya kadar banane... Bunları anlatmadaki amacım nasıl biri olduğunu anlamanız. Benim sorunum şu. İçki içerken boş içmiyor, son ses meyhane şarkıları çalıyor. Sabah 8 de meyhane şarkılarıyla uyanıyorum. Sürekli balkonda komşularla bağrışıyor ve sakin bir anı yok resmen... 26 yaşında bir kardeşim var. Arabayla beni eve bıraktığı zaman balkonda dikkatini çekmek için türlü hareketler yapıyor. Eğer erkek misafirim varsa balkona çıkıp dikkat çekmek için aşağıdaki insanlarla bağıra çağıra muhabbet ediyor. Konu da kendisi. "Bu gün de güzelliğim üstümde canım" gibi... Ayrıca son derece kültürsüz, basit bir ricaya kavgayla, bağıra çağıra karşılık veriyor, konuşmak mümkün değil. Diğer komşulardan da rahatsız olanlar var ama o kadar kavgacı biri ki kimse bulaşmıyor.

Yalnız şöyle bir durum var. Sevgili olduğu adam burada yaşamadığı için durumu bilmiyor, onun evinde hanım hanımcık oturduğunu sanıyor. Ve arkadaşlar ondan kurtulmak istiyorum. Bunları sevgilisine bir şekilde söylesem onu evden atar diye düşünüyorum. Sevgilisi ev sahibimin arkadaşı. Ev sahibine bile söylesem adamın kulağına gider. Ama bir yanım diyor ki bulaşma. Eşim bu olanları bilse bu apartmanda kalmaz daha, başka yere taşınırız ama taşınmak için maddi durumlar pek iyi değil. Üstelik güzel bir evde uygun kirayla oturuyoruz ve bu evlendiğim evim. Bütün eşyalarım buraya göre.

Şimdi size sorum şu: Hiçbirşey yapmadan durumun düzelmesini mi beklemeliyim, başka yere taşınmalı mıyım (bu kadar iyi bir ev bulamam), yoksa onunla uğraşayım mı?

çok gürültü yaptığı zamanlarda polisi çağırabilirsin. biz çağırdık geldiler. ama diğer konularda ne yapılabilir bilmiyorum.

Böylesi insanlar hep bir cikis yolu bulur.
Bir söz vardir, sözüm meclisten disari " itle dalasmaktansa, caliyi doslamak".
Sizde birakin bosverin, eger cok cok imkansiz degilse baska bir eve tasinin.
Yok suan tasinanmam diyorsaniz ve verdigi rahatsizligada artik tahammül edemiyorsaniz, sevgilisinin kulagina gitmesini saglayin ama bunu yapanin siz oldugu anlasilmayacak sekilde, ne bileyim imzasiz bir mektupla falan.

Son düzenleme:

apartmanda bir sen mi rahatsız oluyorsun? diğerleri olmuyormu bence hiç kişilerle polemiğe girme gürültü duydugunda polisi ara en dogrusu

Şikayetin sizden geldiğini bilmeyecek şekilde şikayet edin bencede en gürültülü anlarda.

Bu diğer saydığınız özellikleri görmemezlikten gelebilirsiniz..

Sevgili evli mi ?

çok gürültü yaptığı zamanlarda polisi çağırabilirsin. biz çağırdık geldiler. ama diğer konularda ne yapılabilir bilmiyorum.

Ben iki kere çağırdım. Polislere ben de memurum hemşireyim yabancı değiliz, birbirimizi tutalım gibi şeylerle oyalayıp gönderiyor. Onlarda bir daha yapma deyip gidiyor.

apartmanda bir sen mi rahatsız oluyorsun? diğerleri olmuyormu bence hiç kişilerle polemiğe girme gürültü duydugunda polisi ara en dogrusu

Diğerleri oluyor ama dediğim gibi çok kavgacı. Bulaşmak istemiyorlar.

Şikayetin sizden geldiğini bilmeyecek şekilde şikayet edin bencede en gürültülü anlarda.

Bu diğer saydığınız özellikleri görmemezlikten gelebilirsiniz..

Sevgili evli mi ?

Evet evli. Belki torunu bile vardır. 50 yaşlarında evli barklı adam.

Tabiki sadece anlattıklarına göre yorum yapıyorum olayı bilmiyorum.
Ama sanki bana sen çok abartıyorsun gibi geldi.
Eğer anlattığın gibi davranışlarda bulunuyor olsaydı tüm apartman gerekeni yapardı bence.
Çünkü bizde iyi kötü biliyoruz bu tarz durumlarda genelde insanlar birlik olup o kişiye karşı cephe alır.
Ama sizde böyle bir durum yok sen uğraşayımmı diyorsun.
Kaldı ki birlikte olduğu adama bunu söylemen hiç yakışık olmaz ve adam da zaten sanmıyorum ki dikkate alsın.
Çok rahatsız oluyorsan gürültü yaparken polis çağır gerekeni yapsınlar.

Apartman bir kere toplantı yaptı, onun gürültüsü için. Diğer şeyleri kimse bilmiyor, söylemiyorum. Apartmandan atılacaktı ki son bir şans verelim dediler. O toplantıda olanların bir çoğu taşındı ve en büyük sebep bu bahsettiğim kişi. Ben kaç kere dedim madem rahatsız oluyorsunuz toplanalım diye. "Kızım şimdi içer içer bişey yapar benim genç oğlum/torunum var belaya bulaşırlar" gibi şeylerle toplanmıyorlar. Zaten çoğu yaşlı ve duruma alışmışlar. Ben alışkın değilim. Özellikle de evsahibim aile apartmanı diye verdi bize burayı. Gece saat 2 de ben polisi arayıp geldiklerinde yine polisi yolladı, arkadan bütün kapılara tek tek vurdu siz mi şikayet ettiniz diye. Allah tan beni evde yok sanıyordu

Size o adamın eşi olduğu söylendi.Siz adamı eşi biliyorsunuz.
Adamla konuşan birisi söyleyebilir : Eşiniz bazen çok gürültü yapıyor,komşular rahatsız oluyor,acaba biraz daha dikkatli olabilir mi diye....

Bunu yapmak istemiyorum çünkü ses yapmasına adam çok kızıyor. Bir defa birisi şikayet etmiş karınız çok ses yapıyor diye. Adam bağrıştılar, kavga ettiler. Birazda hırpaladı sanırım kadını. Ben böyle olsun istemiyorum.

Laftan sözden anlamayan bir kadınsa,en iyi o adamı dinler,ondan çekinir diye düşünmüştüm aslında.
Ne de olsa adam hesap sorar,ne yapıyorsun da herkes şikayet ediyor diye...

Laftan sözden anlamayan bir kadınsa,en iyi o adamı dinler,ondan çekinir diye düşünmüştüm aslında.
Ne de olsa adam hesap sorar,ne yapıyorsun da herkes şikayet ediyor diye...

Adam hesap soruyor ama ben şiddet uygular diye çekiniyorum. Her kim olursa olsun kimsenin şiddet görmesini istemem.

Ev sahibinize durumu anlatın.. "bize burayı aile apartmanı diye tanıttığınız ama böyle böyle olaylar oluyor, bıktık artık" vb. cümlelerle ev sahibinizle konuşun ve bu durumu arkadaşına anlatmasını sağlayın.. Kadının icabına en iyi sevgilisi bakar, diye düşünüyorum..

Not: Başlığı görünce size kızmak için girdim topiğe, bu nasıl başlık diye ama anlattıklarınızdan sonra hak verdim doğrusu...

anlattıklarına göre kadın çok çirkef biri böylesinden her türlü kötülük gelebilirhiç uğraşma derim
ben olsam o evden çıkardım zaten kiracıymışsın huzursuz olacağına daha nezih bir yere taşın daha iyi

Ister nikahli yasasin ister nikahsiz, bu sizi ilgilendirmemeli.
Kimsenin namus bekcisi degilsiniz sonucta.
Gürültüden rahatsiz oluyorsaniz polis cagirirsiniz, onun haricinde kardesinizde dahil olmak üzere
etrafinizdaki insanlar yetiskin. Bahsi gecen kadin dikkat cekmek icin bir cok sey yapsa bile
kendilerini koruyabilirler!
Kadinlar iffetli olmali evet, ama erkeklerde ayni derecede iffetli olmali.

Sizi kirmak istemem, ama bu kadar bilgiyi topladiginiza göre sizde dedikoduyu seviyorsunuz.

İçip içip yüksek sesle şarkılar söyleyip sağa sola hakaretler yağdırıyorsa tam o sırada polisi arayıp şikayet edeceksiniz.

Diğer durumlar için bir şey yapamazsınız.

Herkes kendinden eminse karşı tarafın ne yaptığı önemli değil.

Son düzenleme:

Dedikodu sevsem, bütün apartman kadının yaptıklarını bilir. Kötü niyetli olsam adama şikayet ederim, dayak yermi yemez mi diye de düşünmem.
Zaten diyorum ki beni ilgilendirmiyor. Anlamama ihtimalinizi düşünerek paragraf paragraf yazdım hala mı olmadı? Erkekler mağdur oluyor demedim ki hiç. Rahatsız olan benim ben.

Bu tip insanlardan uzak durmak lazım. Dikkati üzerinize çekecek hiçbir şey yapmayın sakın, her türlü belayı sarabilir başınıza. Bence biraz kafaya takmamaya çalışın. Sorunlu bir hayat yaşıyorsa bu bir yerde patlak verir. Ama siz patlatırsanız o da sizi patlatabilir. O potansiyeli gördüm ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…