• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları idrar yolu reflüsü

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

didemdemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2007
104
1
96
İstanbul
kızımda 2.derece idrar yolu reflüsü varmış.1 sene kadar her gece bir kaşık antibiyotik kullanması gerekiyormuş.Sizin çocuğunuzdada bu tarz şeyler varsa beni aydınlatın nolur.Kafayı yemek üzereyim.Böbrekde sorun yokmuş.ama 1 sene hergün antibiyotik alırsa o böbrek ne olur ki

canım öncelikle geçmiş olsun.ıdrar yolunda reflü bobreklerden ıdrar kanalına süzülen idrarın mesaneye gelirken ya da geldikten sonra bir kısmının yukarı yani böbreklere geri donuşu ile olur.b kaçış tek ya da çift taraflı olabilir.reflünün 1.2.3. ve 4. dereceleri var.şimdi gelelim senin bebeişine 2. derece reflü panik yapılacak bir durum degil.(gerçi hiç birinde panik yapmamak lazım çünkü artık 4.derece bile cerrahi müdahele ile duzeltılebılıyor.)antibiyotiği kullanmak zorundasın çunku antıbıyotık bebegını ureter enfeksıyonlardan koruyacak,eger kullanmassan bebegının ıdrar yolu enf.nuna yakalanma rıskı var ve her enfeksıyon bebegının bobregınde hasar bırakabılır.yanı sandıgın gibi antibiyotiği kullanmak değil kullanmamak zarar verir.bunun yanı sıra bebegının hergun çişini en az 4-5 sefer yapıp yapmadıgını kontrol et,bol bol sıvı tuketsın,ayda bır kere muhakkak ıdrar tahlılı ve kültürü yaptır.perıyoık olarakta ultrasonla bobreklerıne baktır.korkulacak bırsey yok.kontrol altında oldugun surece sorun yok.tekrar geçmiş olsun.

didem mrb. benim 2.5 aylık oğlum multikistik displastik böbrek hastası.yani sağ böbreği çalışmıyor. bizde şu an idrar reflüsü yok ama idrar yolu enfeksiyonunu önlemek ve sağlam böbreği kaybetmemek için biz de hergün antibiyotik kullanıyoruz. buna mecburuz daha kötü bir durumla karşılaşmaktansa antibiyotik kullanıyoruz.cananın söylediklerine katılıyorum. çok çok geçmiş olsun.

canim bizde kullandik benim mesajlarima bak istersen oglumla ilgili konu acmistim,gecmis olsun

:( Benim 1 buçuk aylık oğlumda da 2. derece reflü çıktı.Üstelik sol böbrek sağa göre daha küçükmüş. Çalışıyor ama en az %40 olması gerekirken % 37 imiş. Şimdilik ameliyatlık bir durum yokmuş. Biz de koruyucu antibiyotik kullanmaya başladık. Sürekli kontrole gideceğiz. 1 ay sonra sünnet ettireceğiz.Doktora gitme nedenimiz gaz sancısıydı. Doktor idrar tahlil ve kültürü isteyince ıYE olduğunu gördü ve bunun üzerine yapılan tetkikler sonucu reflü olduğu çıktı. Doktor reflünün gerileyebileceğini söyledi. ınşaallah öyle olur. Allah hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin inşaallah. Hepimize geçmiş olsun.

Back