• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Idrar yolu enfeksiyonu :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

YAMAN

* ben bir anneyim *
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.168
11
158
38
1 yaşında kızım var
geçen ay ateşlendi karnı şiş duruyordu ve çok kasmaya başladı kendini doktora götürdük
yapılan tahliller sonucunda idrar yolu enf. çıktı lökosit ve bakteri bulundu
antibiyotik kullandık geçmemiş
bu ay yine bakıldı tekrar antibiyotiğe başladık
umarım bu sefer geçer
kaliteli bez kullanıyorum
altını ıslak mendiller değil ılık su ve pamukla temizliyorum
sıcak tutmaya özen gösteriyorum
bezini uzun süre üzerinde tutmam ama yinede enfeksiyon oldu
ne yapmam gerek yaşayan anneler varsa lütfen banada tavsiyede bulunurmusunuz.

Nekadar özen gösterirsen göster kardeşim yinede engel olamıyor insan.. kız çocuklarında en sık görülen hastalıktır idrar yolu enfeksiyonu ..çevremde tanıdığım bütün arkadaşlarımın kız çocukları idrar yolu enfeksiyonu olmuştur mutlaka.. sizin dikkat etmeniz gereken şeylere zaten dikkat ediyorsunuz okuduğum kadarıyla. inşallah çok sık enfeksiyon olmaz çünkü bu hastalık ateşle birlikte olursa böbreklere zarar verebiliyor .. Çok geçmiş olsun umurım kısa zamanda iyileşir bebişiniz..

Nekadar özen gösterirsen göster kardeşim yinede engel olamıyor insan.. kız çocuklarında en sık görülen hastalıktır idrar yolu enfeksiyonu ..çevremde tanıdığım bütün arkadaşlarımın kız çocukları idrar yolu enfeksiyonu olmuştur mutlaka.. sizin dikkat etmeniz gereken şeylere zaten dikkat ediyorsunuz okuduğum kadarıyla. inşallah çok sık enfeksiyon olmaz çünkü bu hastalık ateşle birlikte olursa böbreklere zarar verebiliyor .. Çok geçmiş olsun umurım kısa zamanda iyileşir bebişiniz..

teşekkür ederim
haklısınız ne kadar dikkat etsekte oluyor
benim çevremdede çok var böyle geçiren
inşallah biran önce düzelir

Çok geçmiş olsun,idrar yolu enfeksiyonu çocuğun potansiyeline göre değişiyor,
ikizlerim var,aynı şekilde bakıp temizliyorum,
buna rağmen biri hep daha sık tıtıluyor bu hastalıpa yavrum,çok zor bir süreç,hastalığın kendisi de ,tedavisi de,
buna göre dikkat etmenizi tavsiye edeceğim bişey kız çocuklarının kakasını arkadan öne doğru değil,önden arkaya doğru silmek geretiği,

çünkü kaka yapınca bakterileri aynnı yol üzerindeki idrar yoluna taşıması çok kolay oluyor,
illaki kaka bulaşması değil,gözle görülmeyen bakterilerin taşınması bile bu yolla olabiliyor,

tekrar geçmiş olsun..

Çok geçmiş olsun,idrar yolu enfeksiyonu çocuğun potansiyeline göre değişiyor,
ikizlerim var,aynı şekilde bakıp temizliyorum,
buna rağmen biri hep daha sık tıtıluyor bu hastalıpa yavrum,çok zor bir süreç,hastalığın kendisi de ,tedavisi de,
buna göre dikkat etmenizi tavsiye edeceğim bişey kız çocuklarının kakasını arkadan öne doğru değil,önden arkaya doğru silmek geretiği,

çünkü kaka yapınca bakterileri aynnı yol üzerindeki idrar yoluna taşıması çok kolay oluyor,
illaki kaka bulaşması değil,gözle görülmeyen bakterilerin taşınması bile bu yolla olabiliyor,

tekrar geçmiş olsun..

haklısınız bu ayrıntıyıda gözardı etmemeye çalışıyorum ama arada karışıyo olabilir

canım bebeğin kız ya da erkek farketmez bebeklere ıslak mendil kullanmayın dedı doktor kesınlıkle pamuk en hijjenık olanıymıs benım kızım ıslak mendılden oldu prima kullandım ama ne fayda

5 aylık oldu ama hala geçmedi bakteri 30000 düşün sürekli idrar kültürü yapıorum bugünde verdi salı günü sonuç alıcam birde beklemesi geçmiş olsun sizedei birde bnm bebegimin tek böbrek kitlerle dolu çalışmıyo :( saglam böbregi korumaya çalışıyoruz.

bizden de idrar tahlili istedi doktorumuz, ateşi çıkmıştı ve grip gibi görünürde bir hastalığı falan da olmadığı ve kan tahlilinde de bir şey çıkmadığı için bir idrarına bakalım demişti doktor. ama bir aydan fazla oluyor, daha yeni alıp da tahlile verebildik idrarını. ne kadar zormuş o idrarı torbaya doldurabilmek. olmayınca stres de yaptım. neyse ki dün verdik de sonucunu bekliyoruz. öğrendiğime göre idrar yolu enfeksiyonunun tedavisi de zormuş. Rabbim acil şifalar versin olanlara.

cnm benımde kızımda vardı antıbıyoıkle gectı cnm cok kusuyodu o bıle gectı cnm
pudra kullanıyomsun tatlım benım onunda bu yönde zararı varmış

benim kızımda da oldu ateş şikayetiyle gittik kulakta boğazda bişey yoktu kan ve idrar tahlili istedi dr kanda da birşey çıkmadı idrar yolu enfeksyonu çıktı en sonunda 10 günlük tedavi verdi antibiyotik olarak suprax verdi ama şurupla geçmeyince iğne verdi 10 tane çok şükür iğneler kesin çözüm oldu şuan birşey yok umarım tekrarlamaz

oldukça zorlayan bir şeymiş, öyle duydum hep, yani geç geçiyor. Rabbim kolaylığını versin

Back