• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları İdrar Yolu ENFEKSİYONU

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

D-GABBANA

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
3.312
34
318
İzmir
kızım son 1,5 ayda sadece 200 gr almış.doktor da c.tesi günü kontrolde ıdrar tahlili istedi.idrar yıollarında enfeksiyon varsa kilo alımın etkilermiş.bugun netıceyı aldık ve varmış.o kadar da dıkket edıyorum alt temızliğine.allah başka det vermesın ama keyfim kaçtı tabı.kendımı sorumlu tutuyorum.sizin başınızdan geçti mi?yarın gen görüşüp dr la ilaç tedavisine başlıycaz.bir de ultrason çekilecekmiş.:gitme:

geçmiş olsun
fakat kendini boşuna suçluyorsun bence. hepimizin bebişinin başına gelebilir.
üşütmüşte olabilir. peki bebeğinin sıkıntıları var mıydı ne bileyim idrar yaparken yanma gibi?

kızım son 1,5 ayda sadece 200 gr almış.doktor da c.tesi günü kontrolde ıdrar tahlili istedi.idrar yıollarında enfeksiyon varsa kilo alımın etkilermiş.bugun netıceyı aldık ve varmış.o kadar da dıkket edıyorum alt temızliğine.allah başka det vermesın ama keyfim kaçtı tabı.kendımı sorumlu tutuyorum.sizin başınızdan geçti mi?yarın gen görüşüp dr la ilaç tedavisine başlıycaz.bir de ultrason çekilecekmiş.:gitme:

heray idrar yolu enfeksiyonu için kültür veren bir anneyim bende kendimi suçölardım doktorum çokkızdı çünkü enfeksiyonun bezden kaynaklandıgını ve kızımınbez kullanmaması gerektigini fakat 6.5aylık oldugundan bunun mümkün olmayacagını idrar torbasının beze alerjisi oldugunu söyledi hangi marka kullanırsan kulln yapar israr torbası hassas dedi sonuç ben alıştım benlik bişi değilmiş bu durum

iştahsız olur huzursuz olur aglar bebek ve çişini yaptıgında çok rhaatsız olur yanmadn bizde bunlar olunc aanında hastanede oulyoduk şülkür 2aydır yokk

suçlamayın kendinizi bize doktorumuz bundan kaçarı yok her bebek genelde olur dedi kendiside eşide doktor olan çocukçumuz kendi kızınınd aolduğunu söyledi.bu bizim elimizde değil genede biz dikkatli olucaz okadar

sağolun kızlar.insanın elinde değil işte.1 yıl ızın aldım sırf kendım bakayım dıye layıkıyla yapmak istıyor tabı ınsan.allah beterınden saklasın.
bız de kılo almama dışında hiç bi belirti olmadı.hatta çok iştahlı ve güzel yıyen bır bebek.buna rağmen kılo almayınca şüphelendi doktorumuz onun dışında bı belirti vermedi.

bu arada bızım dr da bezden de kaynaklanabilir dedi.bi de ultrason istedi onu çektiricez.allah korusun baZen mesaneden böbreklere idrar kaçabiliyomuş reflü bi çeşit.inşallah öyle bişey çıkmaz.

Erkek çocuklarda en az 1 kez, kız çocuklarda en az 2 kez görülen ıYE sonrasında mutlaka sondalı ultrason isteniyor. Benim oğlumda reflü çıktı malesef. :( Dikkat edin kızlar ve mutlaka takibe alın, ultrasonu falan ihmal etmeyin. Çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun canım.büyük kızım benimde 6 aylıkken birde 9 aylıkken olmuşdu.
ne yapsanki kız çocuklarında malesef oluyor idrar yollarında enfeksiyon..

Erkek çocuklarda en az 1 kez, kız çocuklarda en az 2 kez görülen İYE sonrasında mutlaka sondalı ultrason isteniyor. Benim oğlumda reflü çıktı malesef. :( Dikkat edin kızlar ve mutlaka takibe alın, ultrasonu falan ihmal etmeyin. Çok geçmiş olsun.

sağol canım bizim de yarın 2.30 da rand.var ultrason için.bugun de antibiyotiğe başladık.inşallah sondalıya gerek kalmaz:(:Saruboceq:

Kızım 6 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu olmuştu.Neler çektik ya..Yavrum mahvoldu.Zayıfladı,yüzü hastalık karası oldu resmen..Antibiyotik tedavisi de geçirmemişti.Tedavi bitiminde temiz çıkıyordu,10 gün sonra tekrarlıyordu.1 yaşına kadar uğraştık.En sonunda antibiyotik iğne vuruldu 10 tane,sabah akşam.Öyle geçti.Çok zor oluyor gerçekten.ınşallah hafif atlatırsınız.Geçmiş olsun.

canım çok sağol.ay ne beter şeymiş bu meğer.inşallah gerek kalmaz onlara ama 1 kerede atlatan yok gibi bu meleti.insan kıyamıyo bı damlacık bebişlere.

Back