İdrar Yolu Enfeksiyonu ve Gebelik Planlaması

Numi Nata

Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2022
492
191
29
Merhabalar,
Yaklaşık 1 haftadır ovülasyon testi yapıyorum ve yumurtlama günüme 2 gün falan kaldı. Bugün ovülasyon testini yaparken idrarımda aşırı yanma hissi aldım ve sık sık idrara çıkma isteği geliyor. Sanırım idrar yolu enfeksiyonu oldum..
Sizce bu durum gebeliğe engel mi yani korunmasız ilişkiye devam edebilir miyim
Bir de doktora gitmek istiyorum ama çekiniyorum. Enfeksiyon için verdiği ilaçlar hamile kalmaya çalıştığım bu süreçte olumsuz etki yaratır mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Enfeksiyonu neden hafife alıyorsun ??
Enfeksiyonu varsa ilişki sırasında rahatsız hissedersin ayrıca erkek kisiside bundan etkilenebilir. Sağlıklı değil ilişki.
Ayrıca Enfeksiyon varlığı gebeliğe engel olur yada tedavi edilmezse gebelik halinde daha farklı sorunlar yaşayabilirsin. Kayıp gibi..
Önce doktora git cekinecek bi sey yok. Sonra ilaçları kullan ilişkiye ara ver ve başka ay sağlıklı bi şekilde gebelik planı yap.

Aynı durumdayım seninle çözüm buldunmu

Aynı durumdayım seninle çözüm buldunmu
Merhaba, idrar yolu enfeksiyonu için doktora gittim ilaç vs kullandım. Bir de kadın doğuma gitmiştim o da fitil vs verdi malesef enfeksiyon birkaç gün sürdüğü için yumurtlama dönemimi es geçtim. Gerçekten çok önemliymiş doktora gidin mutlaka ve erteleyin 1 ay

Kesinlikle önce enfeksiyonu çözün. 2,5 yıllık evliyim 35 haftalık hamileyim. Evlendiğimden bu yana idrar yolu enfeksiyonuyla uğraşıyorum kullanmadığım antibiyotik kalmadı. İdrar kültüründe Üreme görünmemesine rağmen sürekli tekrarlıyor. Geçtiği dönem hamile kaldım ama hamileyken 2 kere antibiyotik içmek zorunda kaldım yine de şuanda var acıdan kıvrandırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…