İdrar Yolu Enfeksiyonu Geçirenler...

saltas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
203
1
46
Diyarbakır
Kızlar 17 haftalıkken idrar tahlilinde lökosit +++ çıktı. purinol diye suda eriyen bir ilaç kullandım. Sonra tekrar tahlil yaptırdım. Geçmiş dedi dr. 24. haftaya girmişken yeniden yaptrıdım tahlil yine enfeksiyon çıktı. Bu sefer antibiyotik başldı. Erken doğumu tetikler enfeksiyon şimdiden böyleyse dedi. Çok korktum. Böyle sıkıntılar yaşayan ve geçiren var mı?

Kızlar 17 haftalıkken idrar tahlilinde lökosit +++ çıktı. purinol diye suda eriyen bir ilaç kullandım. Sonra tekrar tahlil yaptırdım. Geçmiş dedi dr. 24. haftaya girmişken yeniden yaptrıdım tahlil yine enfeksiyon çıktı. Bu sefer antibiyotik başldı. Erken doğumu tetikler enfeksiyon şimdiden böyleyse dedi. Çok korktum. Böyle sıkıntılar yaşayan ve geçiren var mı?

benim dr.um enfeksiyon için hiç tahlil felan istemiyor bugün devlet hastanesine gittiğimde ordaki dr. istedi enfeksiyon oluşmuş dedi ve tek kullanımlık uroday die bi ilaç verdi bu gece kullanacağım enfeksiyonun hamilelikte önemli olduğunu biliyorum ama önlemini aldıktan sonra içini rahat tut ama sık sık da tahlilini yenilet cnm allah sağlıklıca bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin..

Çok geçmiş olsun.
Bende sizin haftalarınızda enfeksiyon geçirmiştim.
Monurol (yanlış olmasın) tek seferlik ilaç kullandım..Testten sonra az bakteri vs gene çıkmıştı bol su iç dendi ki en az 3 en fazla 4 litre içiyorum.
Şimdi gene enfeksiyon olmuş,gene monurol kullandım ve purinol..
Bakalım ne olacak.Sizin kullandığınız antibiyotiğin adı neydi acaba?

Son düzenleme:
benimde ilk yaptırdıgım teste( 8haftayken) lökosıt falan çıkmıştı doktor agrı kaşıntı falan yoksa bol su iç dedi bende bol su içmeye çalışıyorum en az 2 litre içmeye çalışıyorum çamaşırımı sık degiştiriyorum. bugun yine yaptırdım idrar testi. bu kez erikrosit diye bişeyde yazıyordu. oyüzden monudol diye eritilip içilen tek seferlik ilaç verdi. benim hala yanma falan gibi sıkıntım yok. akıntı çok ama. lökosit falan hamılelıkte artan akıntının idrara karışmasından olurmuş. bir yerde okudumdu. erikrosit denilen daha zararlı herhaalde. geçen tatlılde o çıkmamış. herkese saglıklı günler...

idrar yolu enfeksiyonu yüzünden suyum erken geldi ve erken doğum yaptım geçen yıl bebeklerimi kaybettim bence önemli ciddi bir sorun dikkatli olmak lazım doktorun sık tahlil yapmasında fayda var:31:

Antibiyotiği mutlaka iç. DDediği doğru dr nin. ben sürekli her wc de yarım litre suya 5-6 damla elma sirkesi damlatıp vajinal temizliğimi yapıyorum durulamadan... maden suyuna yarım limon, kızılcık şerbeti de iyi gelirmiş...

arkadaşlar bende geçen hafta doktora gittim testleri yaptır 20 gün sonra gel dedi ben test sonuçlarını aile hekimliğine gösterdim idrar yollarında enfeksiyon var dedi uroday diye bir kullanımlık ilaç verdi ama pratisyen doktor olduğu için güvenemedim bugun yine doktora gidip göstercem bakalım

6. aydan itibaren enfeksiyonum her tahlilde var
yüksek tansiyonum çıktı
3 haftaönce de gebelik diyabeti çıktı
artık deli gibi korkuyorum herşeyden
hayırlısıyla bebeğimi alsaydım kucağıma ikimize de bşey olmadan
tek istediğim sağlıklı bir doğum yapıp sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek

rengi koyu olmayan normal akıntım devam ediyor, fazlasıyla akıntım var, sık çamaşır değiştirmek zorunda kalıyorum, her çamaşır değiştirdiğimde sanki koku hissediyorum, doktorum urodal vermiş fakar prospektüsünü okuyunca korktum, içmeye cesaret edemedim, prospektüsünde anneye olan yararı fetüse olan zararından fazla ise kullanılmalıdır diyor, bebğime zarar verecekse eğer içmeme kararı aldım ama içim hiç rahat değil, bunun yanında bir de gyno loksin diye bir fitil vermiş, bunu da mecbur kalmadıkça kullanmayın diyor ama onu kullandım ancak o da aşırı akıntı yaptı ve şuan kaşınıyorum, tekfin krem kullanayım dedim, kullanacağım krem de hamilelerin kullanımına uygun değildir diyor, delireceğim, ne yapacağımı şaşırdım:37:

rengi koyu olmayan normal akıntım devam ediyor, fazlasıyla akıntım var, sık çamaşır değiştirmek zorunda kalıyorum, her çamaşır değiştirdiğimde sanki koku hissediyorum, doktorum urodal vermiş fakar prospektüsünü okuyunca korktum, içmeye cesaret edemedim, prospektüsünde anneye olan yararı fetüse olan zararından fazla ise kullanılmalıdır diyor, bebğime zarar verecekse eğer içmeme kararı aldım ama içim hiç rahat değil, bunun yanında bir de gyno loksin diye bir fitil vermiş, bunu da mecbur kalmadıkça kullanmayın diyor ama onu kullandım ancak o da aşırı akıntı yaptı ve şuan kaşınıyorum, tekfin krem kullanayım dedim, kullanacağım krem de hamilelerin kullanımına uygun değildir diyor, delireceğim, ne yapacağımı şaşırdım:37:

evet anneye yararı fetusa olan zarardan fazla; çünkü idrar yolu iltihabı gebelik kesesinin delinmesine bile sebep olabilir.
bütün ilaç prospektüslerinde o cümle geçer. hiçbir ilaçta hamileler gönül rahatlığıyla kullansın yazmaz. ilaç firmaları sorumluluk almaz.

bunu doktorunuz sizin ve bebeğinizin iyiliği için vermiş; idrar yolu iltihabı olduğu kesinse hemen kullanın. ve tabi bol su için.
ben MONUROL kullanmıştım

evet anneye yararı fetusa olan zarardan fazla; çünkü idrar yolu iltihabı gebelik kesesinin delinmesine bile sebep olabilir.
bütün ilaç prospektüslerinde o cümle geçer. hiçbir ilaçta hamileler gönül rahatlığıyla kullansın yazmaz. ilaç firmaları sorumluluk almaz.

bunu doktorunuz sizin ve bebeğinizin iyiliği için vermiş; idrar yolu iltihabı olduğu kesinse hemen kullanın. ve tabi bol su için.
ben MONUROL kullanmıştım

teşekkür ederim, kullanmamıştım, aradan nerdeyse bir ay geçti, verdiği fitili kullandım, gerçekten akıntım da koku da birden kesildi, tam oohh rahatldım derken 2 gündür akıntı ve koku yeniden başldı, urodalı saklamıştım, bebişimin organ gelişimi tamamlansın, gerekirse sonra kullanırım diyordum, ama sanırım beklemek riski artırıyor, bu gece içeceğim

Merhaba 2 gündür ozellikle idrar sonrası temizlenmeme rağmen bi muddet sonra lekeler oluşuyor iç camaşırımda renk ise açik kahve ...kan kırmızısi değil.. açılmaya baktılar yok kalp atışı normal...neyden olabilir...???neyle alakalı 28.hafta ?

Benim de gebeligimin son aylarinda sık sık enfeksiyon oluştu, bebeğim sadece 1 gün erken doğdu. Bildiğim kadarıyla gebelikte enfeksiyon daha çabuk oluşur

Back
X