idrar yolu enfeksiyonu geçiren varmı??

guney1983

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
171
1
21 haftalık hamıleyim ....idrar testinde enfeksiyon cıktı...ya ne demek sımdı bu...melegimi 7 yıl sonra buldum...cok korkuyorum...sizlerde bunu yasayan varmı?????

bende de var.doktorum günde 3 litre su iç demişti.faydasını gördüm.sorun olacağını sanmıyorum.doktorunla konuş rahatlatsın seni.belki ilaç da verir.geçmiş olsun.

bana bir içimlik toz halinde suya karıştırılan hamilelerde sakıncası olmayan bi ilaç verdi antibiyotik mor bi kabı vardı içtim benim yanma şikayetim vardı onu içince geçti boll su iç günde 2buçuk litre dedi

ben tiroit hastası olduğum için ayda bir kez endokronoloğa gidiyorum orada yapılan tüm idrar tahlilinde enfeksiyon çıkıyor. kadın doğumcum ise idar tahlili değil önemli olan idrar kültüründe enfeksiyon çıkması diyor. bizim için önemli olan kültürde enfeksiyon çıkması. kültür sonuçlarım hep temiz çıkıyor. hatta ben ikna olmadım başka bir kadın doğumcuya daha gittim bu idrar tahlili için oda aynı şeyi söyledi. o yüzden içim rahatladı. sizde idrar kültürü yaptırın onda birşey çıkarsa ilaç tedavisine başalayabilir doktorunuz.

canım hamileliğimin 9.haftasında bende olmuştum. doktor 2 ilaç verdi biri toz diğeri tablet şeklinde. ben tozu içmedim tabletden 2 gün kullandım bol su içtim ve hemen geçti. işin sırrı bol su içmek. geçmiş olsun

korkma canım dr.un ne dediyse onu uygula bide 3lt.su iç ewet çok sıkıcı ama malesef etkili
26.haftada geçirmiştim i.y.enfeksiyonunu bide 33.haftada. ikisindede hastaneye yatırdılar antibiyotik tedavisi gördüm .korkma ama önlemini al takip ettir.2.si günde 3lt.su içmeme rağmen oldu garip ama ...
geçmiş olsun dikkatli ol sen kendini takip et bi anormallik hissettiğin an koş dr.a
sağlıkla kal

canım bu sorunu en çok yaşayan benimdir heralde lokosit değerim 71 lere kadar çıkıyordu normalde 2-3 olması gerekirken ama idrar kültüründe üreme olmuyordu yani normal doktorum 12 bardak su içmemi önerdi ve tek kullanımlık bi saşe ilaç yazdı aynı hafta tekrar test verdim 21 e düştü değerim yine yüksekti dr um bunun akıtıtdan da kaynaklanabileceğini test vermeden önce özel bölgemi sirkeli suyla yıkayıp durulayıp öyle vermemi önerdi hastaneye sirkeli su görütdüm ve gerçekten testte 2-3 lokosit çıktı her şey normal şuanda 29 haftalık hamileyim bunlar 14. haftada falan başıma geldi.

merhaba arkadaslar
ya yaklasık 6 haftalık hamıleyım :) ama hamıle kalmadan oncede su andada mantar ve ıdrar yolu enfeksıyonu gecırıyorum fakat hala bı çare ulamadım agrıdan dayanılmaz acılar hale gelıorum su bahsetıgınız saseler tek ıcımlık olandan bende ıctım ama sureklı tekrarlıyor ufaklıga bısey olcak dıe cok korkuyorum ama es tedavısınden fala bahsetınız eşım dr a gımk ıstmıyo bana onerılerınız varmııı

merhaba arkadaslar
ya yaklasık 6 haftalık hamıleyım :) ama hamıle kalmadan oncede su andada mantar ve ıdrar yolu enfeksıyonu gecırıyorum fakat hala bı çare ulamadım agrıdan dayanılmaz acılar hale gelıorum su bahsetıgınız saseler tek ıcımlık olandan bende ıctım ama sureklı tekrarlıyor ufaklıga bısey olcak dıe cok korkuyorum ama es tedavısınden fala bahsetınız eşım dr a gımk ıstmıyo bana onerılerınız varmııı

canım ben de yeni hamileyim bende de idrar yolu enf. var ben de karın ağrısı bel ağrısı bir de sol yumurtalığım da ağrı var olur mu böle şikayetler

merhaba arkadaslar

korkulacak bişey yok,aynı sorun bendede var ama öyle kafadan ilaç kullanmak olmaz ki canım doktora danışman şart.başkasının kullandığı ilaç sana uyarmı hiç,herkesin durumu farklı farklı.ağrıdan duramıyorum diyorsun o zaman doktora gitmek zorundasın.hamilelikte hiçbirşey ihmale gelmez,allah korusun sonra çok üzülürsün.

X