• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

idrar yolu enfeksiyonu biktimm

puffuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
698
494
53
slm bayanlar yahu ben bezdim surekli idrar yolu enfeksiyonuna kapip duruyorum sebebini cozemiyorum dr a gidiyorum antibiyotik kullaniyorum geciyor bir kac ay sonra tekrar esime de test yaptirdik belki ondan geciyordur diye yok onda da birsey yok bi hafta once smear testi oldum bisey yok bugun yine tekrarladi calisiyordum mecbur eczaneye gittim toz olan ilaclardan aldim cok sukur rahatladim benim gibi olan bu durumdan korunmayi bilen hanimlar bi tuyo verin bana nedir neden olur nasil engellenir

İç çamaşırı ütüleyin. .
Hijyen e dikkat edin. .
Sık sık duş alın . .
Eşinizde aynı şekilde. .
Doktorunuza danışın. .

Keske birileri cvp yazsaydi..
Öncelikle geçmiş olsun arkadaşımm.Senin gibi olmadım yada başıma hiç gelmedi ancak gelen arkadaşlar oldu.Bu rahatsızlık büyük ölçüde ayaklarını üşütme klimalı ortamda fazla kalma ( meselâ gece sabaha kadar ) ve hijyensiz tuvalet veya klozetlerdeki hassasiyetin azlığı diye biliyorum.
Kendini üşütmemeye ayaklarını bilhassa ve hijyene lütfen dikkat et benim bildiğim bundan ibaret..
Tekrar geçmiş olsun...

camasirlarimi utuluyorum hijyene cok dikkat ediyorum afedersiniz iliskiden once kesinlikle esim dus aliyo ama klima muhabbetini dusunememistim olabilir aksama kadar klima altindayim tesekkur ederim buna da dikkat etcem de bu sicakta zooor

İç çamaşırı ütüleyin. .
Hijyen e dikkat edin. .
Sık sık duş alın . .
Eşinizde aynı şekilde. .
Doktorunuza danışın. .

inanin oldum olasi buna dikkat ederim temizlik konusuna yani dr lar antibiyotik toz tablet falan veriyolar geciyo hoop tekrar

camasirlarimi utuluyorum hijyene cok dikkat ediyorum afedersiniz iliskiden once kesinlikle esim dus aliyo ama klima muhabbetini dusunememistim olabilir aksama kadar klima altindayim tesekkur ederim buna da dikkat etcem de bu sicakta zooor
Klima hem üşütüyor iltihaplandırıyor hemde mikrop saçıyor unutmayın ...

Klima hem üşütüyor iltihaplandırıyor hemde mikrop saçıyor unutmayın ...
klimayı ilk kez duydum gerçekten okadar etki eder mi? bende daha önce pekçok kez gittim doktora ama hep toz içecek verip gönderdi oda günde 1 kez içiliyor gece hep aynı ilaç siz neler kullandınız tedavide acaba

klimayı ilk kez duydum gerçekten okadar etki eder mi? bende daha önce pekçok kez gittim doktora ama hep toz içecek verip gönderdi oda günde 1 kez içiliyor gece hep aynı ilaç siz neler kullandınız tedavide acaba
Klima içindeki filtreler sık temizlenmediği takdirde bakteri üretiyor; ikinci şık ise soğuk hava akımına fazla maruz kalındığı takdirde idrar yollarının üşütütüp iltihaplanmasına yol açıyor.

slm bayanlar yahu ben bezdim surekli idrar yolu enfeksiyonuna kapip duruyorum sebebini cozemiyorum dr a gidiyorum antibiyotik kullaniyorum geciyor bir kac ay sonra tekrar esime de test yaptirdik belki ondan geciyordur diye yok onda da birsey yok bi hafta once smear testi oldum bisey yok bugun yine tekrarladi calisiyordum mecbur eczaneye gittim toz olan ilaclardan aldim cok sukur rahatladim benim gibi olan bu durumdan korunmayi bilen hanimlar bi tuyo verin bana nedir neden olur nasil engellenir

Arkadaslar merhaba
Tam 15 ay sistit yani idrar yolu enfeksiyonu agrisi cektim Deli gibi doktordan doktora kostum Üroloğum düşüğun bundan kaynaklanmadigini soylese de ben maalesef belki de bu sebepten dusuk yaptim
Baska bir kadin doguma gittim idrar testi yaptilar kültür testi yaptilar yok bir sey cikmadi alt batin icin ultrasyona girdim yine bir sey çıkmadı Doktor cildirdi
Ürologa gittim o da idrar torbasinin icine bakalim dedi Adini hatirlamiyorum tedavinin korktum yaptirmadim Artik doktorlara da guvenim kalmadi dusukten sonra maalesef
Durmadan arastirdim ve sonunda buldum Sizinle paylasmaya karar verdim.
1. Ayagini sicak tutacaksin mutlaka (yaz kis corapla yatiyorum yeterki gecsin diye)
2. 1.5 litre suya 2 cay kaşığı karbonat karistirip gunluk bunu tuketeceksin

Ne agrim var ne sizim var ne yanma var Elhamdulillah 1 aydir hic tekrarlamadi
Ancak midenizde sorun varsa asla onermiyorum belki mide agrisi yapar bilemem.
Ben tum bolumlere gorunup yine de bir care bulamamis hala bu agriyi ceken ve sonunda care bulan biri olarak yazdim bunlari Elbetteki doktorunuza danismadan direkt bu yontemi uygulamanizi tavsiye etmem
Insallah sifa olur sizlere de muck

Arkadaslar merhaba
Tam 15 ay sistit yani idrar yolu enfeksiyonu agrisi cektim Deli gibi doktordan doktora kostum Üroloğum düşüğun bundan kaynaklanmadigini soylese de ben maalesef belki de bu sebepten dusuk yaptim
Baska bir kadin doguma gittim idrar testi yaptilar kültür testi yaptilar yok bir sey cikmadi alt batin icin ultrasyona girdim yine bir sey çıkmadı Doktor cildirdi
Ürologa gittim o da idrar torbasinin icine bakalim dedi Adini hatirlamiyorum tedavinin korktum yaptirmadim Artik doktorlara da guvenim kalmadi dusukten sonra maalesef
Durmadan arastirdim ve sonunda buldum Sizinle paylasmaya karar verdim.
1. Ayagini sicak tutacaksin mutlaka (yaz kis corapla yatiyorum yeterki gecsin diye)
2. 1.5 litre suya 2 cay kaşığı karbonat karistirip gunluk bunu tuketeceksin

Ne agrim var ne sizim var ne yanma var Elhamdulillah 1 aydir hic tekrarlamadi
Ancak midenizde sorun varsa asla onermiyorum belki mide agrisi yapar bilemem.
Ben tum bolumlere gorunup yine de bir care bulamamis hala bu agriyi ceken ve sonunda care bulan biri olarak yazdim bunlari Elbetteki doktorunuza danismadan direkt bu yontemi uygulamanizi tavsiye etmem
Insallah sifa olur sizlere de muck

ise yararsa bende de cok dua edecegim sana deneyeyim yarindan sonra... evlendigimden beri 3 senedir cekiyorum ben de aklima da gelmiyor degil bu yuzden hamile kalamiyor olabilirim ben de senin gibi corap cikarmiyorum korkumdan izmir in o sicaklarin da insanlar gulduler bana corap mi giyiyosun bu hava da diye

benim kızımdada çok oluyordu her ay doktordaydık benim geçirme yöntemim: her gün ılık suya biraz elma sirkesi karıştırıp yıkadım, yatarken veya gündüz ütüyle ısıtılmış bez koyduk, çorabı söylemiyorum o zaten olmalı. iç çamaşırını hergün değiştirdim. bu şekilde antibiyotiklrden ultrasonlardan kurtulduk. birde maydonoz suyu çok iyi, tabi bol bol sıvı. karbonatlı su içmek kanı alkali yaptığı için oda önemli ama yeterince sıvı tüketmiyorsanız karbonatlı su işe yarıyor diye biliyorum

Kızlar kardesimde enfeksiyon kapmıstı Ramazan Bayramı arefesinden beri çekiyor ilaçalrı kullandı bi faydası olmadı bağırsaklara sıçramış dün yine acile gittik.Kendisi 16 yasında enfeksiyona randevu alın dedi doktor ama çocuk enfeksiyona almaya çalıştım vermiyor.Takip gerektiren hastalar alabilir diyor, galiba yönlendirme yapılması gerekiyor. Acaba biz hangi birime alsak direk enfeksiyona alsam bakar mı 18 yasından kucuk ya çocuğa giriyor ya?

Kızlar kardesimde enfeksiyon kapmıstı Ramazan Bayramı arefesinden beri çekiyor ilaçalrı kullandı bi faydası olmadı bağırsaklara sıçramış dün yine acile gittik.Kendisi 16 yasında enfeksiyona randevu alın dedi doktor ama çocuk enfeksiyona almaya çalıştım vermiyor.Takip gerektiren hastalar alabilir diyor, galiba yönlendirme yapılması gerekiyor. Acaba biz hangi birime alsak direk enfeksiyona alsam bakar mı 18 yasından kucuk ya çocuğa giriyor ya?

kadin dogumlarin cocuk bolumleri oluyo ya da urolaga gidebilirsiniz

kadin dogumlarin cocuk bolumleri oluyo ya da urolaga gidebilirsiniz

Canım dediğin gibi kadın doğumların çocuk bölümüne gittik.Orası çocuk nefrolojiye yolladı.Baktı oda enfeksiyona gidin dedi ama çocuk enfeksiyona randevu alamıyorum.Normal enfeksiyona aldım.18 yaşından küçük oldugu için bakmayabilir ama belki o yönlendirir çocuk enfeksiyona bakalım yarına aldım randdevuyu.
Teşekkür ederim canım burada cevap yazdığın için.

Back