İdrar yolları enfeksiyonu- Doktor değişimi

we_ra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
417
3
Herkese merhaba (oldukça uzun bir yazı oldu ama ibret verici olabilir)

Gebeliğimin başından beri idrarımda lökosit değerlerim yüksek ve idrar kültüründe de üreme çıkıyordu.( Escherichia coli ) Doktorum bunun normal olduğunu, bol sıvı tüketmem gerektiğini söyledi. Günde 3,5-4 litre su içmeme rağmen değerlerimde bir değişiklik olmadı. Doktoruma bir üroloji uzmanına görünmemi önerir misiniz diye sordum gerek olmadığını söyledi. Bir ay sonra monurol kullandım. Ancak bir gün (bayram tatilinde, şehir dışında) ateşlendim. 2 gün ateşim 37,5 larda seyretti. doktorumuzu aradığımızda parol kullanmamızı söylediği için, ateş yükseldikçe parol içtim. 3. gün sonunda biraz daha iyiydim. İyileşmiş sayılırdım.

Aradan bir hafta geçti. Tekrar ateş ve halsizlik şikayetim başladı. Yine parol ile ateşi düşürmeye başladık. Ancak ateşim ilaçtan sonra düşse de bir kaç saat sonra tekrar yükseliyodu. Böyle 2 gün geçirince yine doktorumuzu aradık. Bir dahiliye uzmanına gitmemizi söyledi. Pazar günü olduğu için acile gitmek durumundaydık. Eşim Medical Park Göztepe'yi aradı.Dahiliye uzmanı olup olmadığını sordu. Olduğunu öğrenince gittik. 10 dakika civarı bekledikten sonra muayene etti doktor. Ateşim 37,8 idi. Tahlil istedi. Kan ve idrar örneği verdik. Beklemeye başladık. 1,5 saat bekledik. Dipnot olarak belirteyim hastanenin acil servisi tam bir rezaletti. Kimse bilgi vermiyor. Sormazsak sonuçların çıktığını öğrenemeyecektik bile. Başka hastaların da odadan odaya sürüklendiğine tanık olduk.

Sonuçlar çıktıktan sonra doktor idrar yolları enfeksiyonumun aşikar olduğunu ama jinekolojik muayene için kadın-doğum uzmanının görmesini istediğini (akıntım olduğunu belirtmiştim) söyledi. Ben de ertesi günü kendi doktorumda randevum olduğunu jinekolojik muayene gerekirse doktorumun yapmasını tercih edeceğimi, bir dahiliyeci olarak kendisinin yorum ve önerisini öğrenmek istediğimi söyledim. Çok istiyorsam(!) bir ilaç yazacağını söyledi ve augmentine yazdı. Muayene esnasındaki tavırları ve kaşeyi başka birinden istemesi kendisinin asistan olduğunu anlamamıza yetmişti tabi..

Augmentine kullanmadan ertesi gün doktoruma gittim. O gün hiç ateşim çıkmamıştı ama halsizliğim sürüyordu. Doktoruma çıkan tahlilleri de götürdüm. Ateşim olup olmadığını sordu, gün içinde hiç çıkmadığını söyledim. İlacı sorduğumda kullanmaya gerek görmedi. İdrar yolları enfeksiyonunun böyle hırpalamayacağını bunun viral bir enfeksiyon olduğunu söyledi. İyileşme aşamasında olduğumu, ateşim çıkarsa tekrar bir dahiliye uzmanına gitmemi önerdi. Ateşim çıkmazsa diye sordum. O zaman gerek yok sadece idrar kültürünü yaptırırsın dedi. Gerçekten 2-3 gün ateşim çıkmadı. Ama 3. günün sonunda gece şiddetli bir şekilde ateşlendim. 38.8 lere çıktı, tir tir titriyordum. Yerimden kalkacak durumum yoktu. Parol ve eşimin çabalarıyla 2 saat sonra ateşimi düşürdük.

Ertesi gün Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne dahiliye uzmanına gittik. Bizi enfeksiyon hastalıkları uzmanına yönlendirdi. Bu arada testlerimi acilen istedi ve augmentine almamı söyledi. Testlerimi yaptırıp, 1 günde 3 doz augmentine içip ertesi gün enfeksiyon hastalıkları uzmanına gittik. Enfeksiyonumun çok ilerlediğini, normalde gebelerde idrarda görülen bir üremenin hemen tedavi edilmesi gerektiğini, doktorumun bu durumu hafife aldığını belirtti. İdrar kültürü sonuçlarını beklediğimizden augmentine için devam etmemi önerdi. Bir sonraki sabah enfeksiyon hastalıkları uzmanının kendisi beni aradı. Augmentine'in enfeksiyonumu tedavi etmediğini sadece baskıladığını, başka bir antibiyotik almam gerektiğini, bu da damar yoluyla verilen bir ilaç olduğu için hastaneye yatmamın uygun olacağını söyledi. Bunun üzerine tabi çok üzülerek eşimi aradım ve birlikte hastaneye gittik. Doktorla görüştük. Aslında bu ilacın tek dozluk halinin olduğunu ama kurum ödemesinin olmadığını öğrendik. Yani 8 saatte bir damar yoluyla verdiği için hastaneye yatmam gerekiyordu. İlacı kendimiz ödemek üzere tek dozluk enjeksiyon haliyle, hastaneye yatmadan tedaviye başladık. İnvanz adlı bir antibiyotik. 14 doz karar verildi ve bugün 11. dozumu yaptırdım çok şükür..

Sonuç olarak; doktoruma olan güvenim sarsıldı. Başından beni yönlendirmesini geçtim, kendisini bu süreç içinde aramalarımızda önemli anlarda telefonlarımıza çıkmadı ve geri dönmedi. Telefona çıktığında ise ilgisizliği sürdü. İlk 16 haftamı sorunsuz geçirmişken sonrasında 1 ayı geçkin süre hırpalandım yok yere.. Şimdi Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde Güldeniz Hanım'a gidiyorum. Çok memnunum şükür. Umarım sizin başınıza bu tip şeyler gelmez. Herkese sorunsuz gebelik diliyorum :)

merhaba we ra öncelikle geçmiş olsun büyük tehlike atlatmışsın .ilk başta medical parka hangi kadın doğumcuya gidiyurdun ?

İlk doktorum Medical Park'tan değildi. Acile oraya gittik sadece.. Doç. Dr. Aktuğ Ertekin'e gidiyordum. Özel muayenehanesine.. Zeynep Kamil'in doktorlarından kendisi..

Geçmiş olsun canım. Benim de idrar yollarımda yanma ve ağrı oldu. İdrarımı yaparken zorlanıyodum. Ama kültür sonuçları iyi çıktı.ama yanma var. bilemedim.

Teşekkür ederim narin.. Kültür sonuçların iyi çıktıysa sorun yok bence.. Kaç haftalık gebesin? Sonuçta gebelikte idrar yolları sorunları aşikar..

Son düzenleme:
12 hafta bitti . Kültür sonuçları iyi ama zorlanıyorum. Senin de inşallah bundan sonra sorunsuz geçer ..

Bol bol su iç.. Maydonoz ye.. İnşallah sorunsuz geçer dediğin gibi..

gecmis olsun, bende hic iltihap olmamisti gecen persembe doktorum kültür yapti hersey normaldi ertesi gün yemyesil bi akinti geldi hemen hastaneye gittik iltihap var dedi hastanedeki doktor bi günde olacak bisey degil doktorun nasil görmedi dün dedi....simdi her gece vajinadan bi ilac kullanmam gerekiyo insallah gecer yakinda bende günde 3,5 l su iciyorum herseye dikkat ediyorum ama geldi basima

Geçmiş olsun mimix,

Senin durumun sanki biraz farklı.. Vajinal bir mantar vs. olabilir. İdrar kültüründe bir şey çıkmıyorsa enfeksiyon hastalıkları uzmanı bile dikkate almıyor. Jinekolojik muayene de gebelikte yapılmadığı için (gerekmediği sürece) doktorun gözünden kaçmış olabilir. Vajinadan fitil kullanmıştım ben mantar yüzünden gebelik öncesi.. Tekrar geçmiş olsun..

geçmiş olsun, bundan sonrası için İnşallah sağlıklı ve sorunsuz günler sizinle olsun.
Benim de sürekli idrar yollarımda yanma,sızı oluyor. Monurolu kullandım, etkisini görmediğimi doktoruma belirttim tekrardan bir daha verdi ,içmedim ama içeyim mi kararsızım.Bol su iç diyor , su içmeyi sevmeyen biri olarak günde 2 lt ye yakın içmeye çalışıyorum, bu seferde kum döküyorum herhalde sızlama da ordan oluyor ( önceden döktüğüm için, 5 mm lik taş vardı)ateş, bel ağrısı, kasıklarımda ağrı, böbreklerimde ağrı bunu çekiyorum. 16 hafta +4 günlük hamileyim İnşallah sorunsuz hamileliğimiz devam eder. Allah hepimizi tamamına erdirsin.Amiiiin.Hayırlı günler.

Geçmiş olsun hipperaktif,

Benim de sağ tarafımda çok şiddetli ağrım vardı. Böbreklerimde bir şey olduğunu düşünüyordum ama enfeksiyonum üst üriner sisteme yayıldığı içinmiş. Bol sudan kasıt 2 litre değil ne yazık ki.. En az 3-3,5 litre tüketmelisin. Ayrıca idrar kültürü yaptırdın mı? Yaptırmadıysan mutlaka yaptır.

teşekkür ederim we_ra
evet yaptırdım taştan dolayı idrarda kan çıkıyordu, Üroloji doktorunun sözüydü bu.ayın 30 undaki kontrolde tekrar yaptıracam. Hayırlısı,
2 lt yi zorla içiyorum midem bulanıyor suyu hiç sevemedim gitti.3-3,5 u içmeyi inan gözüm kesmiyor ama haklısın sağlık için su için:)

Miden bulanıyorsa su içmen zor tabi.. Maydanoz da idrar söktürücü olduğu için tüketebilirsin. Tekrar geçmiş olsun.

maydanozun gebelikte fazla tüketilmemesi özellikle suyunun içilmemesi gerektiğini biliyorum.az önce emin olmak için bir sitedende baktım ;
Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı ve fetusu irrite edici etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
bazı bitkiler ilaçlardan daha zarar verici olabilir aman dikkat edelim kendimize:2:

Son düzenleme:
arkadaşlar herkese geçmiş olsun...bu hafta benim de tam idrar tahlilimde lökosit değerim 37 çıktı yani olması gerekenden 7 kat fazla...antibiotik kullanmaya başladım haftaya pazar tekrar tahlil yaptırıcam...ama benim kafamı karıştıran şu ki hiç bir şikayetim yoktu...yanma,sancı yada koyu renk bi akıntı olmadı...tahlille ilgili bi hata olabilir mi ya da akşam yattım sabah kalkıp hastaneye gittim 11 de idrar örneği verdim ve o saate kadar hiç su içmedim yani uzun süre su içmemiş olmamın etkisi olabilir mi?

Geçmiş olsun efsa

Benim de başlangıçta hiç şikayetim yoktu. Lökosit değerlerim 20-25 çıkmıştı. Enfeksiyon uzmanı doktoru lökositten de ziyade idrar kültürünün önemli olduğunu söyledi. Şikayetin olup olmaması önemli değilmiş. Yani tam idrar tahlilinin yanında idrar kültürü de yaptır aklına takılmasın. Bir kaç saat su içmemek değerlerini yükseltmez merak etme..

sağol canım...ilacım bu gün bitti...bitiminden 5 gün sonra tahlil yaptır dedi doktor...eğer düşmemiş olursa kültür yaptırcakmışım...

insan başına gelince objektif bakamıyo olaya,mantıklı olsun olmasın tuhaf fikirlere kapılıyo...

Merhaba WeRa. Kendi derdime çare ararken senin paylaşımınla karşılaştım. Ben de şu an 19 haftalık hamileyim ve 9. haftadan itibaren 3 fafklı antibiyotik kullandım. En son yaptırdığım kültürde hiçbir iyileşme çıkmadı. Artık verilevilecek antibiyotik kalmadığından damar yolundan antibiyotik verilmesi gerektiğini söyledi dontorum. Tatmin olmayınca başka bir kadın doğum uzmanınına gittim. Aynı şeyleri dinledim... Yine yetmedi. Bu kez de enf. Hasfalıkları uzmanına yönlendirdi kendi doktorum. Ama bi hoca bul ona git yoksa sen yine tereddüt yaşayacaksın dedi. Bi prof.a gittim ama sonuç değişmedi. Aynı şeyleri o da söyledi. Mutlaka tedavi edilmeli vs. Invanz 1000 mg iğne günde 1 kez damardan ya da kalçadan olacakmışım. İlaçlar yazılalı 1 hafta oldu ama benim iğneye başlamak konusunda bir girişimim olmadı çünkü çok tedirginim. Evet ilaç b grubu ama iğne olması damardan verilmesi gerekiyo olması vs. beni çok tedirgin etti. Siz bu mesajı yazalı oldukça uzun zaman olmuş. Merak ettiğim şu,iğne kullanımı nedeniyle bebeğinizde düşük kilolu doğum gibi herhangi bi tedavi gerektiren durum oluştu mu? Umuyorum ki güzel yavrunuzu sağlıcakla kucağınıza almışsımızdır. Yavrularımızı Allah bize bağışlasın. Sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…