Çocuk Hastalıkları idrar kültüründe e.colisi yüksek çıkan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kayra0620

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
205
1
96
Aydın
5 aylık oğlum kaç gecedir anlamsız yoğun ağlamalarla boğuşuyordu başka hiç bir sıkıntı yoktu.ne ateş ne kusma ne ishal ....idar tahlilinde bakteri çıktı kültür yaptırdık ondanda e.coli 100.000 çıktı ..aranızda hiç bu durumu alatıp geçiren varmı çok tedirginimmmm.

Canım benim oğlunda çıkan e.coli bakterisi oğlunun mikrobik bir idrar yolu enf.geçirdiğini anlatıyor lütfen bunu göz ardı etme bebeklerde ve çocuklarda bu böbrek hastalığı sinyali olabilir.lütfen bir çovuk hastanesine gidip çocuk nrfrolojisine görün geç kalmaki pişman olmayasın.özellikle tekrarlayan durumlardan korkmalısın.enf.belirtileri genellikle şiddetli kusma ateş iştah kaybı ve kötü kokulu idrardır.çok geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsunbenim oğlum 6 buçuk aylık 2 aylıkken bizde geçirmiştik 100 bin e coli üredi o zamandan beri gece dozu antibiyotik kullanıyoruz çocuk nefrolojisinede gittik sintigrafi çekildi.kesin bi şey denmedi.mutlaka takibe al sende herşey olabilir hiçbirşeyde.

kendi dr 10 günlük antibiyotik uygulamsı başladı ilk hastalığımız bizimde
moonlight_10 siizn belirtiler nelerdi ?

Erkek çocuklarda 1 kez geçirilen enfeksiyondan sonra mutlaka böbrek sintigrafisi ve sondalı ultrason çekiliyor. Benim oğlum da 25 günlükken gittiğimizde kültüründe bakteri çıktı, hiçbir belirti de yoktu, gaz sorunu için gitmiştik, doktor enfeksiyon var dedi. Daha sonra sondalı ultrasonda böbreğe idrar kaçışı(böbrek reflüsü) olduğu görüldü. Şu an 3 aylık ve koruyucu antibiyotik kullanıyoruz her gün. Ayrıca enfeksiyon riskini azaltmak için geçen hafta sünnet ettirdik. Çünkü enfeksiyon geçirirse böbrek hasar görebilir. Bizimkinin derecsi 2. derece. Doktor kendiliğinden geçebileceğini söyledi. En çok 5 derece oluyormuş. En kötü ihtimal ameliyatmış. Mutlaka üzerinde durun. Çok önemli. Umarım öneml bir durum yoktur. Geçmiş olsun.

arkadaşlar sizlein ecolisi kaç çıkmıştı

kendi dr 10 günlük antibiyotik uygulamsı başladı ilk hastalığımız bizimde
moonlight_10 siizn belirtiler nelerdi ?

canım bizim aşırı kusma vardı.bebeklerde böyle belirti gösteriyormuş bide acılı ağlıyordu e.colisi 100.000 koloni çıkmıştı.doktor en az 8 buçuk aya kadar antibiyotik kullanacaksınız dedi sen ne kullanıyorsun antibiyotilk

biz cefaks kullanıyoruz kültür sonucuna göre direnç durumuna göre verdi.haftaya tekrar tahlil ve kültür vereceğiz daha bişey demedi sen ne kullıyosun

moonlight 10 aklım çok karışık ve korkuyorum...

canım daha ne hastalıklar var inanırmısın bizimki çok önemli değil inan .daha kötüleri olmaz inşallah biz kefsid 125 mg şuruptan 3.25 veriyorum her gece bu ay yine fakülteye randevumuz var bakalım nolacak.biz sintigrafi usg yaptırdık 4 ay kadar önce şimdilik önemli bişey bulamadılar.ben bazen veremiyordum şurubu bi kaç kez vermed,im 2 ay önce tekrar iye oldu şimdi daha önemsiyorum.ama en güvenli idrar tahliili sondalı olan ama onu yapmadılar bize.sizin orda yapıorlarsa daha garanti

öncelikle geçmiş olsun benim şu an 11 yaşındaki oğlum bebekken geçirirdi.tam 10 ay antibiyotik kullandım hergün az miktarda banamısın dememişti.kaçak olabilir denip sondayla bakılmıştı.ama dıoktorum bana sünnet yaptır demedi neyse baktık çare olmuyor başka doktor sünnet dedi ve bebeğim birdaha enfeksiyon geçirmedi.size tavsiyem eğer sünnet oolmadıysa sünnet ettirin yoksa durmadan ilaç içer yavrucak.benim yaptığım hatayı yapmayın.

merhaba benim oğlumunda e.colisi 100 çıkmıştı ilaç içti 50 oldu daha sonra kaçak var mı die kontrol edildi yani içerde çiş kaçırıyomu die voiding sistoğrafi diye bi tahlil sonuç ii çıktı sonrada düzeldi ama korkma bu aşamalarda korkulcak hiç bişey yok zaten doktoru yönlendirir

hepinize destekleriniz için teşekkür ederim
surup antibiyotik fayda vemeyince iğneyi denedik kültür sonucunu almadık daha...ama dr yönlendimesi ile önce ultrason çektiridk bunda sol böbrek kanalında hafif 1 derece denilen genişleme tespit edilince hemen çocuk nefroloğu prof randevu alıp götürüdm .ateşlenmeden yakaladığımız için erkek çocuğu olduğu için hemen tahlilleri yapalım dedi.voiding,sintigrafi ve en son tekrar ulratson .bişey çıkabilirde çıkmaya bilirde dedi.koruyucu dozu tedbir amaçlı başladıa
Şimdi meak ettiğim voiding ve sintigrafi aşamaları zor mu canı yanıyormu?

canım biz iki tan sintigrafi çektirdik.ilki uyuttuk yarım saat falan sürdü problem olmadı.ama ikincisinde uyumadı 1 saate yakın sürdü .son 5 dakika çok ağladı.çünkü ikisindede kıpırdaman yatması gerekiyor.yanına mutlaka sevdiği bişey al yalamak için.filmden önce damar yolu açılıyor ilaç veriliyor ama benimki pek ağlamadı.damaryolu iğneleri çok ince.bide radyo aktif madde verildiği için filmden sonra bol bol altını değiştir.idrarla atacak ilacı.1 günde başka çocuklarla temas etmesin.bir günü buluyor ilacı atması.yarın bizimde fakültede kontrolümüz var bakalım ne diyecekler

inşallah kimsenin başına gelmez ama bilgi olsun diye yazıyorum
voıding çektirdik gerçektnede saolun korkuğum gibi değilmiş sadece sonda takılırken biraz ağladı voiding için ise sadece hafifice kolalrından bacaklarından tutmamız yetti ben şarkı söyledim o zmana sessizce beni izlediği için fazla kıpırdamadı ve şükürki sonucumuz temzi çıktı böbrek reflüsü yoktu böbrekteki genişlik doğuştan 3 ayda bir kontrol yapılacak ultrasonla oda 1 yaşına kadar geçer çok küçük dediler.
erken farettiğimiz ve ateşli geçirmediği için sintigrafiye şimdilik gerek görmediler voiding filmleri temiz çıktığı için
hepinize sonsuz teşekkürler

gittiklerimiz hep prof du ve çocuk nefrolojsi proflarıydı.1 yaşına kadar organlarını gelişmekte olduğu için 1 yaşına kadar olan süreçte eğer enfeksiyon geçirirlerse erkek çocuklarında ilk enfeksiyonda kız çocuklarında 2.enfeksiyonda mutlaka bu takipler yapılmalı gelecekte büyük hastalıklar olmasın diye dediler.şimdi biz sadece sünnet yaptırcaz mutlaka yaptır dedi.denize girmesin ve ıslak kuma oturmasın dedi birde bol köpüklü banyo ve banyo suyu içinde olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…