İdrar Kesesi Sarkması – Sistosel Onarımı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

OpDr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
57
25
3
42
Vajinal yoldan spinal anestezi veya genel anestezi ile yapılır. İdrar Torbası üzerinde sarkmış olan fazla vagen kısımları serbestleştirilerek eksize edilir. Yırtılmış olan veziko-vajinal fasya tamir edilir ve vajinal mukozal doku bütünlüğü sağlanır. Stres tip idrar kaçırması eş zamanlı var ise TOT operasyonu da sistosel onarımına eklenir. Lokal anestezi altında 20 dakika gibi kısa bir sürede yapılan bir ameliyat olan sistosel onarımı ameliyatı istenirse genel anestezide de uygulanır. Kan tutan ya da korkan hastalarda genel anesteziye başvurmak çok daha konforlu olacaktır. Hastane ortamında yapılacak bu cerrahi ameliyat için 1 gece kalmanız istenecektir. Eriyen dikişlerle yapılan ameliyatınızda uzun süreli yatışlara gerek olmayacaktır. İşlem adet sonrası yapılmalıdır. Çünkü, enfeksiyona açık hale gelen vajene adet sırasında cerrahi müdahale yapmak çok mantıklı olmayacaktır. Vajinal bölgede herhangi bir his kaybı olmayacaktır.

Sistosel Onarımı Ameliyatı Sonrası Neler Yapmalı?

Sistosel onarımı ameliyatı sonrasında ameliyata göre doktorunuz yapmamız gerekenleri ya da yapmamanız gerekenleri belirtecektir. Taburcu olduktan sonra tekrar dikiş aldırmaya gitmeye gerek yok zira dikişler ise 10 günde kendiliğinden düşecektir.

Tuvalet temizliğine dikkat edilmesi gerekir ve bu tuvalet temizliğinde asla arkadan öne silinme olmamalıdır.

30 gün boyunca küvette yatmanız yasaklanır ve o bölgede enfeksiyona neden olabilecek derecede duş almak yani kısacası ıslanmak da engellenmelidir.

İlk birkaç gün sıcak su ile temastan kaçınılmalıdır.

Hamam havuz gibi alanlar ise 30 gün boyunca katiyen kullanılmamalıdır. Nemlenmenin olduğu bu alanlarda ise enfeksiyon kapma olasılığınız yüksek olacağı için uzun bir süre bu alanlara girmemeniz önerilir.

Ameliyat sonrasında kanama yine olabilir ancak bu kanamayı kesmek için ilaç almamalısınız. Doktorunuzun verdiği ilaçlar haricinde asla bir ilaca başvurmamalısınız.

Lazerle idrar kaçırma sorunu tedavisi

Günümüzde uygun hastalarda, ameliyatsız, lazerle idrar kaçırma tedavileri de yapılabilmektedir. Bu işlem sırasında mesane boynundaki kolajen doku da güçlenmekte ve idrar kaçırma sorunu giderilebilmektedir. Ancak burada önemli olan kişinin yapılan jinekolojik muayenesinde idrar torbası, barsak veya rahim sarkması olmamalıdır. Eğer bu tür bir pelvik organ sarkması varsa en uygun tedavi yöntemi cerrahidir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…