İdrar Kaçırma

Gul Ozdemir

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2019
5
2
1
37
2 doğumdan sonra bu ara sıklaşan idrar kaçırmalarım var sizce lazer mi operasyon mu?Yaptıran sonuç alan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Hayır, doğal yöntemle.

1 su bardağı kaynar suya 1 tutam melisa koyarak kısık ateşte 3 dakika demle. 3. dakikadan sonra içine karabaş otu koyarak 3 dakika daha demleyerek iç. Özellikle akşam yatmadan önce içersen daha etkili olur. Bu kürü 21 gün uygula.

Veyahut....

1- Sıkışma tipi idrar kaçırma tedavisi

• Kafeinli içecekler, soda, alkol, baharatlı ve asitli yemeklerden uzak durulması önerilir.
• Mesane jimnastiği: çeşitli teknikler ile idrar torbasında daha fazla miktarda idrarın daha uzun süreli tutulması için çeşitli egzersizler yaptırılır.
• Kabızlığın önlenmesi ve giderilmesine çalışılır
• Yukarıda sayılan genel önlemler ile idrar kaçırma engellenemiyorsa ilaç tedavisi uygulanır

Diğeri ise:

2- Cerrahi Tedavi

Cerrahi tedavi idrar kaçırmada %90 lara varan oranda başarıya sahip olabilmektedir. Çok farklı cerrahi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. En sık kullanılan yöntem askı ameliyatlarıdır. Komplikasyon oranı düşük başarı şansı yüksek olan cerrahi tedavide genel anestezi uygulanarak hastanede kalmayı gerektirmeyen, maksimum 30 dakikada uygulanan operasyonlar bulunabilmektedir.

2 doğumdan sonra bu ara sıklaşan idrar kaçırmalarım var sizce lazer mi operasyon mu?Yaptıran sonuç alan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Lazer ile tedavi olabilirsin 3 doğum ve sonrası için ameliyat öneriliyor.Kime ameliyat olacaksınız ben ankaradayım Esra çabuk cömert'e gittim.2. haftam bitti 1 ayın sonunda daha rahat olacağımı düşünüyorum.Lazerde böyle bir sorun yok 2 3 seansta bu işi çözüyorlar.Ben çok idrar yolu iltihaplanması yaşadım ve merdiven çıkamıyordum durmadan tuvalete koşmak zorunda hissediyordum.Şuan çok çok iyiyim biraz yanmam var ama oda geçicek elbet.İlle de ameliyat düşünürseniz hakkında bilgileri sizinle paylaşabilirim.

Back