Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Mrblar.ben 9 yillik öğretmenim.eşim branşçi 2 yil önce memleketimize 40 km uzakta bir okula sirayla geldik.Müdurümüz geliş gidiş yapan öğretmenlere hep yanli davraniyor.okulumuzda yaklaşık 30ugeçik personel var 4 hademesi ve memuruyla birlikte.Kendi köylüleri olan öğrermenlerden 2 tanesi hiç nobet tutmaz.Ama hiç.Onlara hiç birşey demez ve yapmaz.Teog günleeinde 2 gün gelmwdi bir tanesi.ekdersi falan full yatti.Hizmetlileri bahçede 3 kere sigara içerken uyardim.Memur birinde odasinin penceresinden sigara içti aşağıya firlatti teneffüsteyken.bunlari dile getirdiğimizde hiç bir şey yapmiyor.Konu bizle alalali birşey olunca üstüm\ze geliyor.Seviyeyi düşuruyor.Mesela hizmetli kaloriferi hep geç yakar.gwçen yil hicam çocuklar üşüyor ders işleyemiyoruz etkinliğinibitiren kalorifwre yapişiyor ben bilw kaloriferden ayeilamiyorum yazdim watsap grubuna.Kendi fotosunu koymus kalorifere yaslanarak.Isi yeterli ben ısınıorum Beğenmeyen tayim istesin yazmiş.karda arabamizi kaydirdik birinde.8 aylik hamileydim.Fotofrafini çekip watsupa attim.bir geçmişsun bile demeden akilliolun yavaş sürün ya da çaliştiğiniz yerden ev tutun yazmiş.ki çokkar yağmişti.kendi koyluleri teşref edipokula bile gelmwdi.raporsuz sevksiz.daha neler neler.Daha bir suru şey.yeri geldikçe anlatir~m.Ha bu arada ben ve birkaç arkadaşimiz o şunuyapiyobu yapmiyo diye kimseyi baz almiyoruz.Dera giriş çıkişimiza dikkat wdiyoruz.Nöbetlerimizi tutuyoruz.Öğrencilerimizle ilgileniyoruz.Yalakalık yapmadığimiz ve geliş gidiş yaptığımız için birnumuzdan aliyor.bizle gelip gidwn bi arkadaşa arkasindan çok konuştu.Ben ona göstercem.ben onuşoyle yapcam diye.olulla ilgisizlikle itham etti goreve başladiği andan itibaren.ki en az benim kadar ilgiliydioğrencilerine.Hamile bor oğretmen için beden eğitimonde arabasina oturuypr.diye uğrasılsa uğrasılir gerekirse çocuğubile duşürülür dedi.daha neler neler.Ben şimdibu mudurle nw yapabilirim Şimdiliknöbet turmayanlaeı veya istiklal marşina gelmsyenleri veya mudurunmeaaidwn önce okulu terk etmesini tutanakliyorum.Bana.fikir verebilir misiniz.O okulu oralı olan kişilerin çiftlik gibi kullanmalar~na dayanamıyorum.
Mrblar.ben 9 yillik öğretmenim.eşim branşçi 2 yil önce memleketimize 40 km uzakta bir okula sirayla geldik.Müdurümüz geliş gidiş yapan öğretmenlere hep yanli davraniyor.okulumuzda yaklaşık 30ugeçik personel var 4 hademesi ve memuruyla birlikte.Kendi köylüleri olan öğrermenlerden 2 tanesi hiç nobet tutmaz.Ama hiç.Onlara hiç birşey demez ve yapmaz.Teog günleeinde 2 gün gelmwdi bir tanesi.ekdersi falan full yatti.Hizmetlileri bahçede 3 kere sigara içerken uyardim.Memur birinde odasinin penceresinden sigara içti aşağıya firlatti teneffüsteyken.bunlari dile getirdiğimizde hiç bir şey yapmiyor.Konu bizle alalali birşey olunca üstüm\ze geliyor.Seviyeyi düşuruyor.Mesela hizmetli kaloriferi hep geç yakar.gwçen yil hicam çocuklar üşüyor ders işleyemiyoruz etkinliğinibitiren kalorifwre yapişiyor ben bilw kaloriferden ayeilamiyorum yazdim watsap grubuna.Kendi fotosunu koymus kalorifere yaslanarak.Isi yeterli ben ısınıorum Beğenmeyen tayim istesin yazmiş.karda arabamizi kaydirdik birinde.8 aylik hamileydim.Fotofrafini çekip watsupa attim.bir geçmişsun bile demeden akilliolun yavaş sürün ya da çaliştiğiniz yerden ev tutun yazmiş.ki çokkar yağmişti.kendi koyluleri teşref edipokula bile gelmwdi.raporsuz sevksiz.daha neler neler.Daha bir suru şey.yeri geldikçe anlatir~m.Ha bu arada ben ve birkaç arkadaşimiz o şunuyapiyobu yapmiyo diye kimseyi baz almiyoruz.Dera giriş çıkişimiza dikkat wdiyoruz.Nöbetlerimizi tutuyoruz.Öğrencilerimizle ilgileniyoruz.Yalakalık yapmadığimiz ve geliş gidiş yaptığımız için birnumuzdan aliyor.bizle gelip gidwn bi arkadaşa arkasindan çok konuştu.Ben ona göstercem.ben onuşoyle yapcam diye.olulla ilgisizlikle itham etti goreve başladiği andan itibaren.ki en az benim kadar ilgiliydioğrencilerine.Hamile bor oğretmen için beden eğitimonde arabasina oturuypr.diye uğrasılsa uğrasılir gerekirse çocuğubile duşürülür dedi.daha neler neler.Ben şimdibu mudurle nw yapabilirim Şimdiliknöbet turmayanlaeı veya istiklal marşina gelmsyenleri veya mudurunmeaaidwn önce okulu terk etmesini tutanakliyorum.Bana.fikir verebilir misiniz.O okulu oralı olan kişilerin çiftlik gibi kullanmalar~na dayanamıyorum.
Mudurle ayni sendikadaydık.okula tayinle gelenler başka sendikadan bile olsalar gelince bu sendikaya geçiyordu.biz buraya gelmeden önce bu sendikadaydik.Surekli dile getiriyordu.Okulumuz falanca sendikanin kalesi diye.Biz de bu tavirlardan rahatsiz olduk ve 3 kişi istifa dilekçemizi verdik.Sırf mudur bizim uzerimizden ahkam kesmesin diye.Bu arada biz bu okula gelmeden onceden beri bu sendikadaydik.Şu an sendikamiz yok ama bir sendikaya geçebiliriz.Okulda herkes arkasindan konuşuyor.Kurul toplantilarinda da dile getiriyoruz fakat ağiz hovardaliğiyla sindiriyor.Mesela okulin parası var var diyor.Ortaokullarin bilgisayari yok oğretmenler odasinda Yazıcılari is görmüyor.Bu sene tam iki ay dotokopi kağıdi koymDi oğrermenler odasina.Bir gun vali gelwcek oldu.3er koli koydurdu nobetçi oğrenciye.Odasina stor perde yaptirdi.Tv koydurdu.Benim sinifimda projeksiyon tv yoktu geldiğimde.diğer siniflar velilerle almişlar.benim velilerim bu 2. Çocuğumuz ya da e. Çocuğumuz hepsi için ayrı ayei mi tv alacağiz dediler.almak istamadiler.Ben de muduru çağirdim toplantiya bir çozum bulalim diya.Konferans salonunda 2 tane peojeksiyon olduğunu birini verebilecwğini soyledi.soz verdi.Yanina her gidişimde bir tane veli gelecek monte etme işini yapacak dedi dedi oyaladi.Aralık ayinda da projeksiyonu istayan koylusu olan öğretmene ben falan hocaya verecektim fakat oralı olmuyor sen al demiş.Bir günilçe milli eğitim mudurü geldi.Ayril~rkwn hocam var mi bir ihtiyac~n~z dedi.Ben de müdürun gozun\niçine bakarak projeksiyonum yok hocam dedim.İlçe milli eğitim müdurunün yanınd da söz verdi.Halledeceğim ben o konuyu dedi.Halbuki bir sene önce 3 şube mezun olmuştu.Alttan 2 şube 1. Sinıf geldi.O tvyi vermedi.odasina koydu.Destekçi arkadaslara gelince hiç sevwni yok.fakat iş ciddiyete binse kimse destek çikmaz.kimsw başıni belaya sokmak istemez.Adim gibi eminim.
ne berbat bir ortammış ya. Allah sabır versin. bayağı mobbing de var işin içinde. peşini bırakmayın bu olayın. kanıt biriktirin. gerekirse dava açın. ama bu sürede siz asla açık vermeyin. tüm resmi işleri halledin okulda.
Açik vermemeye çalişiyorum.Ama tabi mutlaka oluyordur eksiğimiz.Fakat o ortamda o kusurlarimdan dolayi hiçbirşey yapamaz.Çunku ben yapamad~klarimin hesabini verebilirim.Fakat ben karşi atağa geçersem onun bayaa kafasi ağrir
Annem de aynı şeyleri yaşadı, bir okul tüm hocalar o kasabadan ve çoğu öğretmenlik mezunu bile değildi. Sınıfını alıp başkasına verdiler, imza topladılar dövüyor diye ama rapor mapor yok, şahit yok, öğrenciler ağlıyor gitmesin diye ama rahmetli babam çok kafalı adamdı açtı yönetmeliği norm kadro sebebiyle sınıfı geri aldı sadece bir dilekçeyle. Bunu yapan da komşumuz, geçen kocası kalp ameliyatı olmuş annem ekmek almaya çıkamaz diye ekmek götürmüş, cavır kadın insanları utandırmayı çok sever Sonuç olarak ama emekli oldu, siz de tayin isteyin, branş fazla bu tarz sorun yaşamaz ama sınıf öğretmeni o köyden değilse vay haline.
Gidecek yerim yok.Sınıfçıyim.Ancak torpille gidebilirim.O da bana ters.Allahim kul hakkı yedirtmesin bu yaştan sonra.Ekmeğimize haram kariştirtmas~n inş.En az ama en az 10 yıl daha kendimi bu okulda düşünüyorum.
Gidecek yerim yok.Sınıfçıyim.Ancak torpille gidebilirim.O da bana ters.Allahim kul hakkı yedirtmesin bu yaştan sonra.Ekmeğimize haram kariştirtmas~n inş.En az ama en az 10 yıl daha kendimi bu okulda düşünüyorum.
Neden 10 yıl oraya bağlanıyorsunuz ki. İl içinden tayin isteyin. Ben böyle müdürle çoktan mahkemelik olmuştum. Hangi sendikadan ayrıldığınızı tahmin edebiliyorum, önce o sendikanın il temsilciliğine; oradan olumlu cevap alamazsanız da farklı bir sendikaya gidip anlatın bunları. Çekilecek dert değil Allah yardımcınız olsun
Ygmur35 çunkü bul8nduğum il tıklik tıklım dolu.yerimden kıpırdamam o yuzden zor.şu an il dişi da yapmak istemiyorum.çünkü burada artık düzen tuttuk. sendika olarak da yetkili sendika değil istifa dilekçesi verdiğim yer.Sendika değiştirmek istemiyorun şu an.Ama eger zor durumda kalirsam değiştirebilirim.Evet yoğun mobbinge maruz kalıyoruz.Fakat böyle bir soruşturma açılsa eminim birçok kişi arkamda durmaz bana dokunmayan yilan bin yıl yaşasin misali.ucu bana da dokunabilir misali.