• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'İdam ve hadımı doğru bulmuyorum'

biz zaten sadece ve sadece gerçekten idam edilmeyi hakeden insanlar idam edilecek şekilde idam getirilmesini istiyoruz.siz de haklısınız tabi bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi olmuyor ki bu da olması gerektiği gibi olsun...ama yine de fikrimizi belirtiyoruz, bu zaten bizim isteğimizle olacak bir şey değil.sinirimizi belli ediyoruz yani.
Sizin ne istediginizi biliyorum hanimefendi ve sinirinizi anliyorum elbette, hepimizin asabi bozuldu kac gundur. Ama siz de soylemissiniz zaten, ulkede ne duzgun ki idam cezalari duzgun olsun... Idam cezasi gelir bu kez tecavuzcuden baska herkese uygulanir. Bunu uygulayanlar da ''ee siz idam istediniz buyrun verdik'' der cikar isin icinden. Her sey ilmek ilmek hesaplaniyor birileri tarafindan zaten.
Hepsini gectim...bu tip serefsizler icin idam sadece kurtulus olur. Her gun olmek isteyip olememesi en buyuk arzum.

memlekette 3-4 sene yatar çıkarım mantığı var. inanamazsınız bir mahkumun haklarını kanunları falan nasıl bildiğine. kısa kısa içeri her girişinde tecrübeli! mahkumlardan ders alıp öyle çıkıyor. gardiyana kafa tutuyor bana bunu diyemezsin bana bunu yapamazsın benim şu haklarım var diye. devlet mahkuma suçluya, memurundan daha çok hak tanıyor değer veriyor çünkü. mesela bi mahkum gardiyandan dilediği gibi şikayetci olabilirken gardiyan mahkumdan şikayetçi olamıyor. ...

caydırıcı cezalar olmadığı sürece katlanarak artacak ve gün gelecek yolda yürüyemez hale geleceğiz.

Duka sana yine her zamanki gibi katiliyorum.
Arkadaslar kizmissiniz ama adam hakli bence. Ulkemize idam cezasi gelse, bu ceza tecavuzculerden katillerden baska herkese uygulanir. Yine asilacak kesim belli yani. Siz boyle idam idam dedikce ''heh simdi pasa pasa kabul ettiniz idami'' diyecek birileri var, pusuda bekliyorlar, gormuyor musunuz?

Nancy aynen öyle. Anayasayı takan falan olmadığı için ülkede başta düşünce suçluları tek tek asılır. İdam normalleşir, vinçleri falan devreye sokmaya başlarlar.

biz zaten sadece ve sadece gerçekten idam edilmeyi hakeden insanlar idam edilecek şekilde idam getirilmesini istiyoruz.siz de haklısınız tabi bu ülkede hiçbir şey olması gerektiği gibi olmuyor ki bu da olması gerektiği gibi olsun...ama yine de fikrimizi belirtiyoruz, bu zaten bizim isteğimizle olacak bir şey değil.sinirimizi belli ediyoruz yani.

İdamı gerçekten hak edenlerin sınırını nasıl çizeceğiz peki? Tecavüz ve cinayet suçluları mı örneğin idam cezasına çarptırılmalı? Peki o zaman örneğin çocukları tecavüze uğramamış ama işkenceyle öldürülmüş bir aile de ben de idam isterim demez mi? Ya da bir yanlışlık olduğunu düşünün, suçsuz yere hapis yatan birini tahliye edebilirsiniz ama hayata geri döndürebilir misiniz?

Ben bu duygusal tepkileri anlıyorum. Kızcağıza bu vahşeti yaşatanlar aynı acıları çeksin istiyoruz hepimiz ama idam, bir anlık reaksiyonla yasalaşması ve uygulanması talep edilecek kadar basit bir konu değil, yararından çok zararı dokunacak bir şey.

Nancy aynen öyle. Anayasayı takan falan olmadığı için ülkede başta düşünce suçluları tek tek asılır. İdam normalleşir, vinçleri falan devreye sokmaya başlarlar.

İdamı gerçekten hak edenlerin sınırını nasıl çizeceğiz peki? Tecavüz ve cinayet suçluları mı örneğin idam cezasına çarptırılmalı? Peki o zaman örneğin çocukları tecavüze uğramamış ama işkenceyle öldürülmüş bir aile de ben de idam isterim demez mi? Ya da bir yanlışlık olduğunu düşünün, suçsuz yere hapis yatan birini tahliye edebilirsiniz ama hayata geri döndürebilir misiniz?

Ben bu duygusal tepkileri anlıyorum. Kızcağıza bu vahşeti yaşatanlar aynı acıları çeksin istiyoruz hepimiz ama idam, bir anlık reaksiyonla yasalaşması ve uygulanması talep edilecek kadar basit bir konu değil, yararından çok zararı dokunacak bir şey.
benim orada idamı gerçekten hakedenler diyerek neyi kastettiğimi bu başlıktaki ilk mesajımı yani alıntıladığınız mesajımdan bir önceki yazdığımı okuyarak anlayabilirsiniz zaten, "kendini savunmak için, kendi hayatını kurtarmak için öldürenler haricindeki katiller" için söyledim bunu.ve "bir yanlışlık olduğunu düşünün..." diye başlayan cümlenize gelirsek, tabii ki de eğer biri idam edilecekse kesin kanıtlar olmalı böyle yanlışlar olmaması için, ben o kadar da cani ve vicdansız bir insan değilim hanımefendi, bunları ben de düşünüyorum.insanların böyle bir yanlışlığa kurban gitmelerini ben de istemem.mesela özgecan aslan cinayeti, her şey ortada.idam getirilse yarardan çok zararı olacağının ben de farkındayım ama benim gözümde nefsi müdafaa için öldürenler haricinde birilerini öldüren insanlar, masum insanların canını alan insanlar yaşamayı hakeden insanlar değiller.sadece nefsi müsafaa için değil de saçma sapan sebeplerden masum insanların canına kıyanlardan bahsediyorum ben.özgecan'ın katili veya onun gibi öbür cani insanlar dışarı çıktığında yine aynı şeyleri yapmayacakları ne malum?bakın üstüne basa basa söylüyorum, ben sadece ve sadece geçerli bir sebepleri yokken masum insanları öldürenler(kesin kanıtlar da varsa) idam edilecek şekilde idam gelirse gelmesini isterim.sizin de dediğiniz gibi benim istediğim şeylerin olması mümkün değil, bunun farkındayım.bunlar sadece benim hayallerim.

Son düzenleme:
İdam doğru değil bana göre.Çağı falan da yok bunun.
İdamın geri dönüşü yok.Masum bir insanı astın mı sen de katilsindir.
Bizim ülkemizde doğru düzgün ceza verilmiyor siz idamı tartışıyorsunuz.Herkes tutturmuş ''idam istiyoruz''.Bu ülkede mevcut sistem bile oturmamış katil,tecavüzcü herkes elini kolunu sallayarak geziyor siz mevcut olanı değiştirmek yerine başkasını getirme çabasındasınız.Biz elimizdekini kullanamıyoruz yenisini nasıl kullanacağız ?

Back
X