İdam tartışıladursun bir taciz sanığı daha ‘saygın tutum’uyla cezasız kaldı!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

Kadına şiddetin geldiği boyutun simgesine dönüşen Özgecan Aslan’ın ardından idam cezası yeniden tartışılırken, bu tür davalarda yargılananların ‘iyi hal, tahrik’ gibi sebeplerle aldığı indirimlerle cezasız kalmasının son örneği Diyarbakır’da yaşandı.

Muş karayolunda 2011 yılında aracına aldığı 21 yaşındaki Japon turiste cinsel saldırıdan tutuksuz yargılanan 19 yaşındaki İ.K., sadece bir yıl sekiz ay hapis cezasına mahkum oldu, bu ceza da ertelendi.

Minibüste saldırmıştı
Japon turist A.İ., 2011 yılında Diyarbakır’dan Bitlis’e gitmek için bindiği minibüsün sürücüsünün cinsel saldırısına uğradığı şikayetiyle Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

İfadesinde, Diyarbakır’da bir süre gezip minibüse bindiğini belirten A.İ., “Diyarbakır-Muş karayolunda aracı yan yolda park ederek, bulunduğum yere geldi. Aşırı direnç gösterince bana tokat atıp saçlarımdan tutarak cinsel istismarda bulundu. Sonra yol kenarında beni atarak gitti” dedi.

Turistin şikayeti üzerine soruşturma başlatan savcılık dosyayı Muş Savcılığı’na gönderdi. Muş savcısı da yetkisizlik kararı verip dosyayı Diyarbakır’ın Lice Savcılığı’na gönderdi.

İfadesi alınıp serbest bırakıldı
İ.K. ifadesinde suçlamaları reddederek, “Mağdurun bahsettiği kişi benim. Olay günü mağduru alıp yola çıktım. Yolda bir konu hakkında tartıştık. Bunun üzerine Diyarbakır’da indirdim. Sonra da kendisini hiç görmedim” dedi.

Tutuksuz yargılanmasına karar verilen İ.K. hakkında savcılık 12 yıla kadar hapis cezası istedi.

Hakimin gözünde gerekçe ‘saygın duruşu’
2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya tutuksuz sanık İ.K. katılmazken, avukatı hazır bulundu. Savcı cinsel saldırıdan bu kez yedi yıla kadar hapis cezası isterken, sanık avukatı Hanifi Dündar, müvekkilinin beraatini talep etti.

Mahkeme sanık İ.K.’nın ‘cinsel saldırı’ suçundan iki yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ancak sanığın duruşmadaki‘saygın tutum’unu dikkate alan mahkeme cezayı bir yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırdı. Bununla da yetinmeyen mahkeme sanığın‘yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate varıp’ cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

http://www.diken.com.tr/idam-tartis...saygin-tutumunun-da-katkisiyla-cezasiz-kaldi/

bu böyle devam eder. saygın tutrum iyi hal çıkarlar. hakime 2 yalakalık biraz egosunu yükselte,ceketi illijle. olay bitmiştir. bu ülkede adalet hakimin egosunda

bu hakimler iyi hal indirimini hangi kafayla veriyorlar. "bizi taciz etmediğin için teşekkür ederiz sayın sapık" mı demek oluyor bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…