İdam geri mi geliyor?


katılıyorum. cinayetin çocuğu ergeni, reşiti ,yetişkini olmaz. 7 yaşındakinede yapılan cinayettir 17 27 37.
17 yaşında öldürülen kızın yada erkeğin annesi napsın. onun çocuğuna yapılan farklımı.
 
Son düzenleme:
İdam, bir insanı öldürmektir.
Toplumdaki insanların "kötü" işlerine karşıysak, idama da karşı olmalıyız. Normal bir insanın diğerini öldürmesi kötüyse, devletin birisini öldürmesini nasıl kabullenebiliriz? Kaldı ki idam geldiğinde, bir suçlu üç suçsuz gidecek, Erdal Eren gibi.
Kanımca bu ağır suçları işleyen insanların bu hale gelmemesi için önlem alınmalı. Erkek üstünlüğünü dayatan düşünce yapısı değişmelidir.
 

Erdal Eren 17'sinde bir fidan.
''çoktandır idam olmadı, birilerini asmak lazım'' gibi iğrenç bir düşünceyle idam edilmiş bir çocuk.
12- Eylül'ün ülkemizin kara lekesinin, kirli bir sonucudur Erdal Eren'in idamı.
Yani asla bir değildir Gizem'in 25 yaşındaki katiliyle.
 

Okuduklarınızı anlar mısınız lütfen?

Erdal Eren'le Gizem'in katilini kıyaslayan mı oldu?

İdam geri geldiğinde, devlete öldürme yetkisi vereceksiniz. O yetkiyi halk değil devlet kullanacak. Şunu öldürelim mi diye size sormayacak ve Erdal Eren gibi suçsuzları da öldürecek. Sonra siz gelip Erdal Eren'in öldürülmesi 12 Eylül döneminin kara lekesiydi, deyince Erdal Eren dirilmeyecek.

Kaldı ki, Gizem'in katilini öldürmek de Gizem'i geri getirmeyecek. Önemli olan Gizem'in katilinin zihniyetini önlemek, diyorum. Bu toplum yapısında bu tip adamların üremesini önlemekten bahsediyorum.

Hayır yazılanları nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ki!
 


Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama sanırım ben kendimi yanlış ifade ettim.
Çok fazla önyargı ile cevap vermişsiniz bana üzüldüm doğrusu.
 
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama sanırım ben kendimi yanlış ifade ettim.
Çok fazla önyargı ile cevap vermişsiniz bana üzüldüm doğrusu.

yok üzülmeyin ben gayet sakin cevapladım kelimelerde yüz ifademiz olmadığı için okuyunca sert gelebilir. sadece derdimi anlattım. :)

Gizem olayı gibi infial yaratan olaylar olunca çoğu insan çaresizlikten ya da öfkeden idam diye bağırmaya başlıyor. bu çok yanlış, bunu vurgulamak istedim sadece.

Sizi üzdüysem özür dilerim.
 
Idamin tekrar gelecegini zannetmiyorum, cezalarin oldukca agirlastirilacagini düsünüyorum.
 
AB uyum surecine tersmis idam.bunun icin geri gelecegini sanmiyorm.keske söz hakki halka verilse referandum yapilsa ki halk idami ister.yapilmazsa bile en azndan hadim cezasi olsa..
 
ADANA’da evinin önünde oynarken kaçırılıp, öldürülen 6 yaşındaki Gizem Akdeniz’in katil zanlısı 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz’in idam edilmesini isteyen 3 bin kişi yürüyüş yaptı.

17 Nisan’da ortadan kaybolan ve 36 saat sonra cesedi bulunan Gizem Akdeniz’in evinin bulunduğu Tellidere Mahallesi’nde toplanan grup, geniş güvenlik önlemi altında yürüyüşe geçti. Gizem Akdeniz’in yakınlarının sık sık, ’taşkınlık yapmayalım’ diyerek uyardığı grup Alparslan Türkeş Bulvarı’nı takip ederek Uğur Mumcu Meydanı’na ulaştı. Ellerinde ’Gizem’in katili idam edilsin’, ’Süleyman Akdeniz idam edilsin’, ’Kürkçüler mahkumu asılsın’ yazılı dövizler taşıyan gruba yoldan geçen araçlar korna çalarak, binalardaki vatandaşlar ise alkışlarla destek verdi.
ANNE SLOGANLARA EŞLİK ETTİ
Kefene benzettikleri çarşafın üzerine ’Gizeme uzanan eller kırılsın’ ve ’İdam istiyoruz’ yazıp giyen iki genç kız, grubun önünde yürüdü. Ayakta duramadığı için bir aracın içinde yürüyen grubun yanında hareket eden anne Hatice Akdeniz, kızının katilinin idam edilmesini isteyerek sloganlara eşlik etti.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26346496.asp
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…