İdamın sadece 'tecavüz' gibi vakalarla sınırlı olacağına nasıl inanacağız?
Zaman gelecek düşünce suçluları adı altında da idam olacak...
Sonra kendilerine karşı gelenleri idam edecekler ve liste uzayıp gidecek.
Kesinlikle desteklemiyorum.
Ona devlet değil ailesi bakıyor yalnız. Daha önce de yazmıştım, zenginler bu tür şeylerden fazla etkilenmez. Her türlü imkanı sağlıyorlardır ona.Yine de psikolojik olarak ağır bir süreç hapiste olmak. Girip çıkmış insanlara bakarsanız asla eskisi gibi olamazlar. Yani öyle tatil gibi bir şey değil, hele bir de müebbetse. Açıkçası ben hapis cezasının insanoğlunun kullandığı en yerinde ceza olduğunu düşünüyorum. Tabi adil olduğu müddetçe.
İnanamayacağız, her daim kıllanacağız
İşte bunlar hep hukuksuzluktan, kanun boşluklarından olan şeyler.
Tık bakalım penceresi olmayan, tek göz bir odaya ömür boyu..Lütuf mu oluyor yoksa suçu karşılığını mı buluyor.
Ailesi zengin olmayan bir suçluya da devlet bakıyor netice de.
Yemeği suyu sağlanıyor açlığa mahkum edilmiyorlar.
Ben bu konuda çok hassasım özellikle çocuklar konusunda onlara bunu yapanların gerçekten ölmesini istiyorum yaşamasın hiç birisi.
ama sizlerinde dediği gibi idam Türkiye de serbest olursa suçu olmayan insanlarında canı yanabilir, adil uygulanmaz bu yönden endişeliyim ama bu insanların hakkettikleri ceza idamdır o anlamda içim çok rahat.
Sadece Akp açısından da bakmamak lazım her gelen iktidar idam cezasını kendine göre orasından burasından çekiştirirse ucunu alamayız bu işin
Benim içim hiçbirşekilde soğumuyor bu insanlara med.
istersen ömür boyu gün ışığının olmadığı bir yerde farelerle yaşasınlar nefes alıyor oluşları midemi bulandiriyor.
(bak buda iyi bir cezaymış ama kabul ediyorum.)
Bu konuda farklı düşünüyoruz belli ki.Ben de hassasım tabi ki böyle bir konuda kim duyarsız kalabilir? Ama ben sizin gibi hapis olayını "beslemek" olarak görmüyorum, benim açımdan ömür boyu hapsedilmek ölümden daha kötü. Mahkumlar da böyle düşünüyor olmalı ki bir çoğu intiharı tercih ediyor. Her neyse umarım bir an önce gerekli yasal tedbirler alınır da bu olaylar daha fazla yaşanmaz ve biz de verilecek cezaları konuşmayız.
Sizin hassasiyetinizden bir şüphem yok yanlış anlamayın tabikide hepimiz hassasız hepimizin içi yanıyor, hepimiz öfkeleniyoruz bu tür haberlere
İllede idam olmalıdır demiyorum tabiki ama yinede en azından gerçekten cezalarını çektiğini düşündürtülecek bir sistemin gelmesi gerekiyor.
(Allahım sen beni kine yöneltme. Aslında insanları çok severim sadece insan oldukları için değer veririm yani bayada hümanist biriyimdir ama nasıl böyle oluyorum anlamıyorum bende :)
Öyle pingum..Öyle ama..aması var işte..Zerre kadar güvenim yok bu hükümete benim.
Doğru diyorsun pelin..İç soğuyacak yaratıklar değil..Lakin şu dönemde bu gazla getirilen idamın sonuçlarını hiç birimiz kestiremeyiz.
Böyleleri hümanistlik mi bırakıyor.
valla öyleiçim sıkılıyor çok kafama takıyorum.
Ben çocuk sahibi olmak istemiyorum bu olayları gördükçe.
Geriye dönük olmuyor değilmi ,oysaki ne büyük haksızlıkNeden beklendi bu kadar diye insan kendine sormadan edemiyor..Belkide böyle bir yasa çıkana kadar daha kaç gizemler mertler kaybedeceğiz Üstelik çıkacağı bile belli değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?