İdam geri mi geliyor?

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, çocuk cinayetlerinin ardından gündeme gelen 'idam' talepleri için, ‘Vicdanları sızlatan suçlar için idamın geri getirilmesi tartışılabilir’ dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adana'da 6 yaşındaki Gizem'in vahşice katledilmesi ile yeniden gündeme gelen "idam" tartışmalarını değerlendirdi. TBMM'de gazetecilerle sohbet eden Müezzinoğlu şunları söyledi: Altı yaşındaki bir çocuğu önce bıçaklayıp, ardından benzin dökerek daha canlıyken yakan bir caniden söz ediyoruz. Hayata insanlıktan uzak bir açıdan bakan, yüreğinde zerre kadar vicdan taşımayan bir kimlikten, işlediği suçun muhakemesini yapmasını beklememeliyiz.

Batıda daha yaygın

Bu tür suçları işleyenlerin insani değerlerini yitirmiş, kişilik sorunu olan karekterler olduğunu belirten Müezzinoğlu, benzer olayların başta ABD olmak üzere batılı ülkelerde daha fazla yaşandığını belirtti. 'Yaşananlar toplumsal kültürümüzde kaybettiklerimizin maliyetidir' diyen Müezzinoğlu, 'Benim kişisel görüşüm vicdanları sızlatan bu tür suçları işleyen en uçtaki kişiler için, idamın geri getirilmesi tartışmaya açılabilir" dedi. (AKŞAM)

Destekliyorum.......pedofili tedavi edilemez bir hastalık

Kesinlikle idam geri gelsin!... Afdan yararlanıp tekrar hapisten çıkıyorlar insan müsveddeleri...

Ozellikle de tecavuzlere gelmeli. Turkiyede kadin olmak zor. Rahat rahat disariya cikamiyoruz. Korkmalari gerek. Yapmamalari gerek. Bu yuzden getirilmeli.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kesinlikle çocuk istismari çocuk cinayetlerinin cezasi idam olmali...

idam evet gerekli ama cok tehlikeli. belli kategori (planli cinayet, cocuk istismari vs) harici asla olmamali.

idam evet gerekli ama cok tehlikeli. belli kategori (planli cinayet, cocuk istismari vs) harici asla olmamali.

Kesinlikle alani kisitlanmali yoksa düşünemiyorum adam birakmazlar asmaktan...

Çocuklara dokunanlarin sonu idam olmali...

Zaten büyük suçlara gelmeli, diğer suçları işleyenler içinde caydırıcı olur belki...

Kesinlikle bence de geri gelmeli...
Fakat çok keskin kuralları olmalı, çocuk cinayetleri için gerekli
Son zamanlarda birbirinden güç alıp yapmaya başladılar bunu

Son düzenleme:
bence idam geri gelmemeli
bu tarz şeyler yapanları desteklemiyorum elbet ama idam geri gelirse bu defa olayı abartmalarından korkuyorum
yani suçsuz günahsız insanları sırf kendi çıkarları için idam etmelerinden korkuyorum açıkçası :26::26:
ki bunu da yaparlar bence

Evet özellikle çocuk istismarcıları için idam geri gelmeli.
Erdoğan da bir açıklama yapmış konuyla ilgili bu konuda destekliyorum kendilerini ancak AB uyum yasası kapsamında düşünmesini de yadırgadım ayrıca.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26339440.asp

Evet idam geri gelirse gerçekten adaletli bir şekilde uygulanır mı bende de endişe uyandırıyor ama Gizemin katili gibi adamlar yaşamasın ya mümkünse.

Evet idam geri gelirse gerçekten adaletli bir şekilde uygulanır mı bende de endişe uyandırıyor ama Gizemin katili gibi adamlar yaşamasın ya mümkünse.

canım merak etme ailesi olmayanlar hapse girdikten sonra göz önünde olmadıkları ve arayıp soracak kimseleri olmadıkları için icaplarına bakıyorlar
ben açıkçası idamdan taraftar değilim.çünkü idam gelirse şimdi olmasa bile mısırdaki gibi suçu olmayan insanların da canı gidecek ve çok kötü bi ülke haline gelecek.idam gelince kimse bunun önüne geçemeyecek.

Beni de bu korkutuyor böyle bir yasanın hiçbir boşluğu bulunması lazım sınırları kesin hatlarla çizilmeli idam geri dönüşü olmayan bi ceza sonuçta ve ülkede ''yargının bağımsızlığı'' her kesim için şüpheliyken uygulanması konusu şüpheye düşürüyor insanı...

ben açıkçası idamın bu suçlular için getirildiği kanısında değilim
yaptıkları onca şeyden sonra kimse üzülüp bak ben bu suçluların cezasını veriyorum deyip de saman altından su yürütmedikleri ne malum :44::44:
artık yaptıkları şeyleri gördükten sonra hiç mi hiç inanmıyorum böyle vicdan yapmalarına.
mutlaka kendi düşündükleri bi şey var ki bunu gündeme getirmişler.
eskiden suç mu işledin hadi hapseee.sonra milletin gözünü boyamak için affettim çıkabilirsin de.
örnek ergenekon davası.hepsi ömür boyu hapisti.hani şimdi noldu hepsi dışarda.
suçsuz yere onca sene yattılar.idam olsaydı ne olacaktı?tabiki idam edilecekti.5 sene sonra da ya pardon biz yanlışlıkla idam etmişiz diye ailesine açıklama yapacaklardı.

Evet geri gelmeli,ilk önce mertin katilinden başlanmalı sonrada gizemin katili idam edilmeli...

Evet geri gelmeli,ilk önce mertin katilinden başlanmalı sonrada gizemin katili idam edilmeli...

Maalesef şuan kanun ciksa bile ne mertin ne gizemin katili bundan etkilenmeyecek...

Ama belki gelecekte ki vicdansizlari düşündürür...

İdam cezası kalkmadan önce kaç tane çocuk tecavüzcüsü ve katili asıldı? Bence buna bakmak lazım. Olur da çıkarsa, Münevver'in katili gibi zengin çocukları yine her türlü yırtar.

Haklı olabilirsin ama Gizemin katili yakalandığında polisler tarafından korundu başına bir iş gelmesin diye, ayrıca da şimdi tek kişilik bir hücredeymiş
bir kaç sene sonra af çıkar hakkında zaten başka gizemlerin de canı yanar sonra.
İdam olmasa bile hadım edilmeli ve ömür boyu hapis olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…