içlerinden hangi meslek iyi?

hangi mühendislikte iş imkanı fazla (bayan olma açısından da düşünün)

• Ankete Katılan
    28
ben de okumak için geldim istanbula. 18 yaşıma kadar ilçede yaşadım. minibüs bile kullanmadım. istanbulda da kimsem yoktu. bavulumu alıp yalnız başıma istanbula gelişimi hatırlıyorum da deli cesaretmiş. tam kezbandım yaa yol bilmem iz bilmem. :hulya: kaydirigubbakcemile3
ama zamanla hepsine alışılıyor. güzel bir arkadaş çevren olursa hayat çok güzel oluyor. yalnız istanbul diğer şehirlere göre oldukça pahalı. eğer tek maaşla geçiniyorsanız durumunuz iyi değilse tekrar düşün derim. istanbuldaki devlet yurtları pek iyi değil ama birçok üniversitenin kendi yurdu var sonra yüksek ücretli yurt adıyla geçen ama aslında hiç de yüksek olmayan yurtlar var.)kyk dan başvuruluyor) istanbul üni avcılar kampüsünde var bundan. bir de ytü davutpaşa kampüsüne bu yıl bu yurttan açılacakmış büyük olay oldu bunu da burdan duyurayım ha bi de özel yurtlar çok pahalı parana yazık ben bi sene kaldım yurt çıkmayınca mecburen. hiç memur çocuğu işi değil... yurt parasıyla kalsa iyi yemekler de pahalı lanet olsun özel yurda verdiğim paralara... ev kiraları da fazla. gezilecek eğlenilecek yer çok. bi sürü outlet falan var ucuza kıyafet bulursun. birçok semte de metro tramvay hattı yapıldı artık. ben ulaşımda çok sorun çekmiyorum. çünkü genelde metro kullanıyorum. ama bazı yerler hala kitleniyor. trafiğe takılıp kaldığım ders oldu. hatta bi kere sınava yetişmek için barbarosta yokuş yukarı koştuğumu bilirim. bilen bilir manyak bi yokuştur anamdan emdiğim süt burnumdan geldiydi

ben ytü de okuyorum. bu sene hazırlık ingilizce konularında bazı kararlar alındı ilk hazırlığı kaldırdık dediler sonra bazı bölümler %30 ingilizce oldu falan. zorunlu ingilizce derslerin yerine aynısının türkçesini de koydular seçmeli. yazarsan bi araştır önce şuan ben de bilmiyorum son durum ne. genel olarak tavsiye ederim. sosyal imkanları fazla yoktur mesela medikosunda pek bi nane yok birkaç doktor dişçi var. şenlikleri güzel değildir falan ama önemli olan eğitimi bence. yeni kampüs de çok gelişti özellikle kızlar için yurt imkanı fazla. kalan arkadaşlar memnunlar fiyatlar da iyi. tercihlerinin arasına almanı tavsiye ederim kesinlikle itü ve ytü yü.

ha bu arada biyomühendisliği de bakabilirsin. türkiyede sadece ege de vardı. sonra 2007 de ytü ilk öğrencilerini aldı. bi sene sonra da itü de açıldı. puan sıralamasını bilmiyorum ama eğer çok yükselmediyse tutması lazım. benim etle kanla ölü hayvanla sorunum var et bile elleyemiyorum o yüzden çok ilgili ve bilgili olmama rağmen biyolojiye yönelemedim. midem kaldırmıyor. böyle bir sorunun yoksa mutlaka bakmanı tavsiye ederim. biyomedikali de tabiki.

huzunapla normalde çok konuşkan ve girişken biri misin? acaba ben de senin gibi kolay alışabilir miyim yurt hayatına :uhm:

hiç tanımadığım kişilerle çok konuşmam. hatta dışarıdan bakınca sert soğuk göründüğümü söylerler. yurtta da süper bir arkadaş çevrem yoktu. hatta oda arkadaşımın biri manyağın tekiydi. hala daha da yakın arkadaşım sayılıdır. ama insanları idare etmesini iyi bilirim. yurtta tabiki sorunlar olacak benim çevremdeki herkes sorun yaşadı yurtta odasını değiştirdi ev arkadaşını değiştirdi. bunlara ben de dahilim. ama sonunda bi şekilde rayına oturuyor korkma bence. zaten oda arkadaşını yurt çalışanları belirliyor. odaya gelince tanışacaksınız. çok bi beklentin olmasın. yemekhaneye gider yemek yersiniz, tv odasında dizi seyredersiniz falan. baktın pek sevmedin onunla aynı zamanda yemeğe gitmezsin. odada otururken kulaklıkla müzik dinlersin çok muhattap olmazsın. ciddi anlaşmazlık olursa da yurt müdürüyle falan konuşup başka odaya geçersin. sen kimseyi rahatsız etmemeye çalış, herkese karşı mesafeli ama nazik ol. insanlar hakkında kötü bir şey düşünemesin. bir de özel şeylerini hemen ortaya dökme. bazı karılar çok dedikoducu oluyor. kimi de aile baskısından bunalmış başka şehre gidince kabak çiçeği gibi açılıyor. insanları biraz gözlemle kimin ne mal olduğu anlaşılıyor zaten.

okulda ve yurtta ilk başta hemen bi gruba dahil olmaya çalışma herkesle tanış sabahları günaydın de güler yüzlü ol iyi bir imaj çiz ama çok samimi olma. birkaç gün uzaktan bak ki daha iyi tanıyasın. bi sürü arkadaşın olacak diye bir kural da yok.

ne okursan oku ama mezun olduktan sonra kpss gibi sinavlara girme zorunlulugun olmayacak, ya da girsen de atama zorlugu olmayan bir meslek sec. yoksa yillarca kafa patlatir ama bisey olamadim diye uzulursun. oyle bir meslek olsun ki 4 yil sonra piyasanin o alandaki is gucune ihtiyaci artmis olsun. sektorun sadece devletle sinirli olmasin. ogretmenlik fln iyi hos da atanamadiktan sonra ne yapayim.. husrana ugratiyor insani bunlar. bilgisayar vs gibi bilisimle ilgili mesleklerin alani teknolojiyle birlikte her gecen gun genisliyor. bence bunlari dusunun. kadin meslegi erkek meslegi gibi seylere takilmayin. siz iyi olduktan sonra kimse cinsiyetinize takilmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…