hocalara pek kulak asma sanki her sektörün kurdu olmuşlar her bölümde her üniversitede okumuşlar gibi bilmiş bilmiş konuşuyorlar.
gebze yüksek tekn. enstitüsü özel değil. üniversite değil enstitü, yani üniversite diploması veriyor ama adı üniversite değil açıklamak biraz güç. ama eğitimi konusunda şüphen olmasın.
ben de mühendislik okuyorum endüstricilere hep gıcık oldum, bize(kimya mühendisi) göre çok kolay bir bölüm. ben gecenin körüne kadar ödev yaparken onlar geziyor
makine dersleri de var işletme benzeri dersleri de. ne işe yaradıklarını hala anlayabilmiş değilim ama iş buluyorlar
elektronik bilgisayar ve türevleri konusunda pek bilgim yok ama benim ve yasemin in dediği gibi haberleşme(telekomünikasyon) bölümü kesinlikle iyi. iş garantin var diyebilirim. gsm şirketleri türk telekom vb. yerlerde işe girebilirsin. ama her şehirde iş imkanı olmadığını da belirtmek isterim. yanı yarın öbürgün eşinin mesleği gereki anadoluda bir yere gidersen işini yapamayabilirsin. tabi bu pek çok mühendislik için geçerli.
sağlık sektörü ilgini çekiyorsa biyomühendislik biyomedikal müh. gibi bölümler var onlara da bakabilirsin.
bir de itü de imalat mühendisliği var o sıralamayla gelmez herhalde.
ingilizce bölüm okuma fikrini tekrar gözden geçirmeni şiddetle tavsiye ederim. ingilizce bölüm yüzünden tekrar sınava girip başka üni ye giden tanıdıklarım var. itü ve ytü tavsiye ederim. bazı bölümler %30 ingilizce oldu. aynı şey istanbul üni ve egede de geçerli. zaten ingilizce bilmeden mezun olamıyorsun ders kitaplarının çoğu ingilizce falan bir de bölüm ingilizce olunca iyice zorlanacaksın ama karar senin. bence bazı derslerin ingilizce olması yeterli.
böyle sürekli yazıp kafanı şişirmiyorum inşallah. puanın güzel yazık olmasını istemem. ama şu da var şimdi sen ne kadar düşünsen de emin olamıycaksın. 18 yaşındayken haa evet bu mesleği yapabilirim diyorsun ama birkaç yıl sonra ulan böyle bir meslek varmış keşke onu yazsaydım diyebiliyorsun. sen de pişman olacaksın hepimiz zaman zaman pişman oluyoruz. önemli olan bir şekilde meslek sahibi olup hayata bi yerlerden başlamak. bana 18 yaşımda makine yaz deseler aaayyy hiç anlamam hiç bana göre değil derdim. şimdi bakıyorum da en çok makine derslerini seviyorum. ya da kendi mesleğimden örnek vereyim. üretimde çalışmak istiyordum ama bunun için genelde erkek mühendisler tercih ediliyormuş bunu da çok geç öğrendim. sen ne yaparsan yap hayat sana bi yerden çelmeyi çakıyor yani hakkında hayırlısı...