• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçinden çıkamadığım bu durum karşısında ne yapmalıyım?

simgeeeeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Öncelikle merhaba;İçime atmaktan yorulduğum bir çok sorun içinde boğuluyorum..4 yıla yakın bir ilişkim var ve erkek arkadaşım çok ilgisiz sorun sadece ilgisizlik değil ayrıca işin içinde sürekli kendini haklı çıkartma çabaları,bitmek tükenmeyen kavgalar,suçlamalar,kötü sözler ve küfürler var.
İlk başlarda hiç böyle değildi.ilk 2 yılımız rüya gibiydi.Bir anda böyle ilgisiz,alakasız kötü bir erkek oldu. sorunu kendimde ayarıp birlikteliğimi sürdürdüm aşkın gözü kördür bilirsiniz. benimde gözlerim kördü ta ki 2 hafta öncesine kadar..
Yine önemsiz bir kavga,yine kötü sözler tüm olumsuz şeylerin tekrarı işte..
Sonuç olarak ayrıldım.Hep aradı,bırakmadı ama suçunuda kabul etmedi özür dilememi istedi çok direndim ama 4 yılın hatrına bir şans verdim belki değişir umuduyla..
Ama gördüm ki bıraktığım kişi bıraktığım haliyle karşımda üstelik yine bana tüm suçu yükleme çabasında ben na yapacağımı şaşırmış durumdayım. ayrıldım tamamen diyelim nasıl unutabilirim nede olsa 4 yılımı geçirdim unutmak için bir çare varmıdır?
Bana nasıl önerilerde bulunabilirsiniz?
(Not:Ben erkek arkadaşımı mutlu etmek adına elimden gelen herşeyi yaptım.)

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Küfür,hakaret bunlar seni kaybetme riski varken yaptıkları ya evlendikten sonra düşünemiyorum bile :50:

İlişkiler hakkında ahkam kesmeyi hiç sevmem,ayrıl barış demek çok kolay.Fakat birde görünen köy olayı vardır ki o zaman kayıtsızda kalınamaz.Geleceğini sende çok iyi biliyorsun.

Şimdi 4 yıl için belki 4 ay üzülürsün ya da bilemedin 5 ay sonra hafifler bu acı.Böyle kabul edip onunla devam edersen ve değişmezse bir ömür.

Zor ama ayrılman senin için daha iyi olur :31:

Küfür,hakaret bunlar seni kaybetme riski varken yaptıkları ya evlendikten sonra düşünemiyorum bile :50:

İlişkiler hakkında ahkam kesmeyi hiç sevmem,ayrıl barış demek çok kolay.Fakat birde görünen köy olayı vardır ki o zaman kayıtsızda kalınamaz.Geleceğini sende çok iyi biliyorsun.

Şimdi 4 yıl için belki 4 ay üzülürsün ya da bilemedin 5 ay sonra hafifler bu acı.Böyle kabul edip onunla devam edersen ve değişmezse bir ömür.

Zor ama ayrılman senin için daha iyi olur :31:

Söylediklerinizi çok doğru buluyorum ama o aradıkça karşı koyamıyorum mu ne diyeyim bilmiyorum.. Bir ömür böyle geçmez tabiyki ona karşı bir alışkanlık var.
Ben bu alışkanlığı nasıl yeneceğimi hiç bilmiyorum..

Söylediklerinizi çok doğru buluyorum ama o aradıkça karşı koyamıyorum mu ne diyeyim bilmiyorum.. Bir ömür böyle geçmez tabiyki ona karşı bir alışkanlık var.

Aynı durum bizde de vardı. Tek fark 1 yıl olması ve benim de aynılarını ona yapmam. Çok büyük güven problemlerimiz vardı. Biz de barıştık, şimdilik her şey çok sakin ve güzel gidiyor ama açıkçası ilişkide bazı şeyler bozulduktan sonra düzelmiyor sanki ya :( Çok zor yani, bilemiyorum, senin gibi beklemedeyim bir sonraki patlamayı...

Son düzenleme:
ilişkide saygı çok önemli canım huylu huyunndan vazgeçmez malesef evlilik karşılıkklı fedakarlıkla yürütülecek bi müessese.bence bitirmelisin bi ömür gitmez böyle unutursun insan neleri unutmuyorki rabbim yardımcın olsun

Alışkanlık çok zor anlıyorum hem de çok iyi anlıyorum aslında...
Ama şöyle düşünsen...
Onun varlığına nasıl alıştıysan yokluğuna da alışırsın.
Elbet hemen olmaz,kolay olmaz ama kendi mutluluğun için mecbursun buna.
Tabii eğer onsuz olmak istiyorsan.
Biz kadınlar çok güçlüyüz aslında yeter ki o gücü kullanmayı bilelim.

direkt sana haklısın ya da karşındakine haksız deme gibi bir şeyin zor olduğunu düşünüyorum. burada yazan herkes ve her konu için de geçerli bu, en nihayetinde bir taraftan dinliyoruz. o yüzden en ılımlı olarak şunları diyebilirim;

başlarda böyle olmayan bir adam ki o başlar da aslında ilişkinin baya baya ortaları, bir şekilde ya kaprislerden ya bazı olaylardan ötürü sana karşı sabrını tüketmiş olabilir ve daha çabuk daha kontrolsüz parlıyor olabilir. şu anda ya da son dönemde belki sen bir şey yapmıyorsundur ama onun da sabrı belki eskisi kadar kuvvetli değildir. genelde de uzun ilişkilerde böyle oluyor. sabırlı bir taraf en nihayetinde patlıyor ve gerekli gereksiz her mevzuda kırıcı olmaya başlıyor. belki böyle sorunlarınız olduysa bunları bir gözden geçirip ona göre yargılara varabilirsin.

yok ama diyorsan ben böyle şeyler görmüyorum ilişkimiz içerisinde, onu affedeceksen bile uzun bir müddet bunu düşünmüyormuş gibi yapabilirsin kapıları tamamen kapatmadan. bu kapıları tamamen kapatmama kısmı çok önemli, git beni arama gibi şeyler söylersen gerçekten gidebilir ve bu kez tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın ve bir amacı olmaz hareketinin. soğuk, donuk, umurunda değilmiş gibi, ona kızgın değilmiş gibi, bir şeyleri unutuyormuş gibi yapman gerekiyor. sinirli ve büyük laflar onu kaybetmene ve gücün yetmediğinde de sana kötü davranan bir adama yalvarmana sebep olmaktan başka bir şeye yaramaz.

hali hazırda ayrılacaksan da zaten çok keskin tavırlarla ayrılma, yavaş yavaş bitir. birden kesemeyebilirsin. üzüleceğin, pişman olacağın kayıplar olmasın.

Son düzenleme:
direkt sana haklısın ya da karşındakine haksız deme gibi bir şeyin zor olduğunu düşünüyorum. burada yazan herkes ve her konu için de geçerli bu, en nihayetinde bir taraftan dinliyoruz. o yüzden en ılımlı olarak şunları diyebilirim;

başlarda böyle olmayan bir adam ki o başlar da aslında ilişkinin baya baya ortaları, bir şekilde ya kaprislerden ya bazı olaylardan ötürü sana karşı sabrını tüketmiş olabilir ve daha çabuk daha kontrolsüz parlıyor olabilir. şu anda ya da son dönemde belki sen bir şey yapmıyorsundur ama onun da sabrı belki eskisi kadar kuvvetli değildir. genelde de uzun ilişkilerde böyle oluyor. sabırlı bir taraf en nihayetinde patlıyor ve gerekli gereksiz her mevzuda kırıcı olmaya başlıyor. belki böyle sorunlarınız olduysa bunları bir gözden geçirip ona göre yargılara varabilirsin.

yok ama diyorsan ben böyle şeyler görmüyorum ilişkimiz içerisinde, onu affedeceksen bile uzun bir müddet bunu düşünmüyormuş gibi yapabilirsin kapıları tamamen kapatmadan. bu kapıları tamamen kapatmama kısmı çok önemli, git beni arama gibi şeyler söylersen gerçekten gidebilir ve bu kez tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın ve bir amacı olmaz hareketinin. soğuk, donuk, umurunda değilmiş gibi, ona kızgın değilmiş gibi, bir şeyleri unutuyormuş gibi yapman gerekiyor. sinirli ve büyük laflar onu kaybetmene ve gücün yetmediğinde de sana kötü davranan bir adama yalvarmana sebep olmaktan başka bir şeye yaramaz.

hali hazırda ayrılacaksan da zaten çok keskin tavırlarla ayrılma, yavaş yavaş bitir. birden kesemeyebilirsin. üzüleceğin, pişman olacağın kayıplar olmasın.

Canım fikirlerin için çok teşekkür ederim ama ben tanığım,güvendiğim büyüklerimede tartışmalarımızın sebebini anlatıyorum. bir çok kez dediğin taktikleri uyguladım sonuç farksız ben tabiyki tek taraflı anlatmadım herşeyi tüm yolları deneyip çıkmazda olduğum için bu konuyu açtım hiç bir yol erkek arkadaşımı değiştirmedi işe yaramadı.

nasıl unutacağını değil de böyle bir yapıda ki adamla nasıl ömür gecireceğini düşünsen senin için herşey daha kolay olur. çok klişe olacak ama sevgiliyken böyle ise evlendikten sonra nasıl olur...

Her şey senin elinde. ne olursa olsun şimdi olduğundan daha kötü olamazsın.Ne kadar çok uzatırsan canın o kadar çok yanar.
Aradaki saygı çok çok önemli.Evlendiğinde koşullar değiştiğinde sevgilin değişmediğinde canın çok yanar şimdi olduğundan çok.
Evlilik geri dönüşü zor bir yol o zaman pişman olmamak için şimdi canının yanmasına razı olmalısın.:31:

Canım fikirlerin için çok teşekkür ederim ama ben tanığım,güvendiğim büyüklerimede tartışmalarımızın sebebini anlatıyorum. bir çok kez dediğin taktikleri uyguladım sonuç farksız ben tabiyki tek taraflı anlatmadım herşeyi tüm yolları deneyip çıkmazda olduğum için bu konuyu açtım hiç bir yol erkek arkadaşımı değiştirmedi işe yaramadı.

o zaman sizi meşgul edecek tonla şey bulup, kendinizi yorup mışıl mışıl uyuyup fiziksel de zihinsel de ayrılığı düşünmemeye yarayacak her şeyi yapmaya başlamanız lazım. ayrılık tek çözümse kafa meşguliyeti ve beden yorgunluğu çok işe yarıyor.

düzeleceğini sanma hiçbir zaman düzelmiycek ve yıpranıcaksın.sakın bu insanla evlenmek gibi bir hata yapma ve ayrılmayı başar.alışkanlıklar zor biliyorum ama emin ol unutursun.

Kesinlikle unutuluyor ... yara alırız daha sonra kabuklaşır ama o kabukta en sonunda kopar acıya dair hiçbişey kalmaz tabiki izleri olabilir ama acı cekmezsiniz 4 yıl diye gözünüzde büyütmeyin derim ben :34:

Bence ciddi anlamda bir ara vermeye ihtiyacınız var, en azından iki tarafta oturup kendisini dinlesin gerçekten ne istediğini bunu daha fazla sürdürebilir mi diye düşünsün. Şimdiden böyle davranıyorsa sonra neler yapar çünkü. Ama eğer ona seni kaybetme riskini verirsen belki eski haline dönebilir. O yüzden fazla üstüne gitmeyin bu ilişkinin bırakın her şey ne olacağı varsa ona bağlansın. Sizi kaybetmekten korkmasını sağlayın uzun süre ona yazmayın konuşmayın kendimle yüzleşmem gerek diyin bırakın özlesin sizi belki hatalarının farkına varır da zeytinyağı gibi üste çıkma huyundan vazgeçer. Hakkınızda hayırlısı :31:

Back
X