içime dert oldu.

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
selam herkese.
bugün çok zor durumda kaldım.
ben yurtdışında yaşıyorum öğretmenim.
ben 10"dan 16 yaşa kadar olan çocuklarla çalışıyorum.
öğretmen arkadaşlarım bilir çocuklarla çalışmak ne kadar zor birşey diye.soruları bitmiyor,istekleri bitmiyor,yaramazlıkları bitmiyor ama bunlar sorun değil.allaha şükür hepsiyle anlaştım.bütün sınıflarımı diyemem ama bazı sınıflarla çok daha iyi anlaşıyorum seviyorlar beni.
zaten yaşadığım yerde okulların kapanmasına sayılı günler kaldı.okulun son günleri olduğu için artık çocuklar sınıflara sığmıyorlar derslerde oturmak istemiyorlar.neyse çok konuştum hemen olaya geçeyim.

bugun bir dersteyim.bir baktım çocuğun biri elinde telefon oyun oynuyor.diğer sırada oturan bir çocuğunda elinde telefon.bunlar dalmış gitmişler resmen telefona.ne beni dinliyorlar ne arkadaşlarını görüyorlar falan.
bende sinirlendim ve ikisinin elinden aldım telefonlarını ve direk öğretmenler odasına gittim ve telefonları müdür yardımcısına verdim.çocuklarada benimle gelmelerini söyledim ve işte gittik telefonları verdim müdür yardımcısına çocukları orda bıraktım ve sınıfa geçtim tekrar.
şimdi dert bunun neresinde diyorsanız hemen geçeyim.
işte eve geldiğimden beri iyi değilim.kötü mü yaptım iyi mi yaptım bilemiyorum işte.keşke almasamıydım telefonlarını?
çocuğun suratı hala gözlerimin önünde.yalvarış dolu,korku dolu, "nolur öğretmenim telefonumu verin velilerim duymasın,okula çağıracaklar yoksa"gibi sözleri hala kulaklarımda çınlıyor.
kendi kendime teselli veriyorum deminden beri çocuk derste telefonla niye oynuyor diye.
off bilemiyorum.acaba benden sonra çok kızmışlarmıdır onlara.gerçi tekrar geri verecekler telefonları.mesela bugün aldılarsa yarın verirler herhalde.
ha bu arada aynı çocuk resmen bir telefon hastası.bundan birkaç gün öncede derste telefonu kurcalıyordu gözlermin içine bakarak.o seferde almıştım ama ders bittiğinde geri vermiştim tekrar.
içim bir tuhaf oldu. göz yumsamıydım ki tekrardan?
siz olsanız bu durumda ne yapardız.öğrencilerinizin elinde tel gördüğünüzde tepkiniz ne olurdu?
yaptığım kötü mü olmuş iyi mi? gerçi olan oldu artık.
çok uzun oldu k.bakmayın.

İyi yapmışsınız. Telefonu almasaydınız bu şekilde devam ederlerdi , oraya birşeyler öğrenmeye geliyorlar sonuçta ve sizin sorumluluğunuzda. Almasaydınız belki aileleri tepki gösterirdi bizden habersiz telefon götürüyorlar öğretmenin umrunda değil diye.

Ben de aynen senin yaptığını yapardım.Bazen hayatta iyi şeyler,kötü tecrübelerle öğrenilir.

Daha önce almışsınız ders sonunda geri vermişsiniz yakalansam ne olacak nasılsa geri verecek diye düşünmüştür. Bence iyi yapmışsınız.

kötü birşey yapmamışsınız...içiniz rahat olsun..yarın gidip öğrenirsiniz neler olduğunu...ama keşke eve gitmeseydinizde orada neler olduğuna baksaydınız..

Bence en iyisini yapmissiniz. Senin göreviniz, bu cocuklara ders nlatmak ve dinlemelerini saglamak.
Eger oda annesinden babasindan bu kadar korkuyorsa cikarmasaydi o cep telefonunu, zaten uyarmisiniz.
Simdi tabiki size kizgin ola bilirler. Ileride anlarlar neden yaptiginizi.

Ben de aynen senin yaptığını yapardım.Bazen hayatta iyi şeyler,kötü tecrübelerle öğrenilir.

Siz dogrusunu yapmissiniz ama ben yapamazdim böyle..

Daha önce almışsınız ders sonunda geri vermişsiniz yakalansam ne olacak nasılsa geri verecek diye düşünmüştür. Bence iyi yapmışsınız.

çok sağolun kızlar.rahatlattınız beni valla.yoksa yarına kadar delirirdim herhalde.

kötü birşey yapmamışsınız...içiniz rahat olsun..yarın gidip öğrenirsiniz neler olduğunu...ama keşke eve gitmeseydinizde orada neler olduğuna baksaydınız..

canım bende düşündüm aslında gitmemeyi ama biranda gitmeye karar verdim ve gittim.
sonuçta orda yeni öğretmenim.okulun kuralları nasıldır nedir bilemiyorum.
eğer orda dursaydım ve müdür yardımcımız telefonları benim önümde tekrardan çocuklara geri verseydi ben onca insanın içinde özellikle çocukların önünde rezil olurdum.bunları düşünerek,çocukları orda müdür yardımcısıyla baş başa bırakarak öğretmenler odasını terk ettim.zaten son dersimdi.ben sınıfa kalktığımda zil çalındı.sınıfa kalktım çantamı aldım ve eve geldim.ne oldu ne bitti hiç haberim bile olmadı.yarın öğrenirim artık.

Son düzenleme:
ben yapabilirmiydim bilmiyorum ama iyi yapmışsın

bir önceki günde uyarmadanmı almıştınız?
uyarsanız bıraz sorumlulugu ona atsanız olmazmı?
onun dısında yaptıgınızda ters bısey yok yanlıslarda cocukları pohpohlamamalıyız

müdür yardımcısı ile yalnız bıraktım demişsiniz.çocukları dövme gibi bir durum olmamıştır inşaallah.onun dışında korkmayın

aynen öyle.
işte benim korkumda o.bana kızgın olmaları.kesin kızdılar bana hatta hiç hoşlanmadıkları öğretmenler listesine düştüm bile ama bunu kendileri istediler.daha önce uyarılarıma rağmen devam ettiler ve sonda bende patladım.

bir önceki günde uyarmadanmı almıştınız?
uyarsanız bıraz sorumlulugu ona atsanız olmazmı?
onun dısında yaptıgınızda ters bısey yok yanlıslarda cocukları pohpohlamamalıyız

uyarmaz olurmuyum.uyardım ve aldım elinden.ders bitiminde geri verdim.verdiğimde bile "bir daha bu telefonu elinizde görmeyeyim.gördüğüm an ya direk öğretmenler odasına gideceksiniz yada aldığım gibi kırıcam"dedim.demek ki umurlarında bile olmamış dediklerim yada bunu asla yapamayacağımı düşünmüşler.

Ahhh tatlim benim, senin görevin ama bu! Cocuktur onlar... tabikide kizgin olucaklar :))
benim bi ögretmenim vardi, herseye cok kizardi. Ve her sordugu soruya benden cevap beklerdi, ki biliyordu cevabi bilmiyordum bende yurt disinda yasadigim icin, türk oldugum icin iskence yapiyorbu bana düsünüyordum Bana hep derdi ki, Yagmur benden nefret ede bilirsin suan ve bu benim icin birsey fark etmez. Benim görevim seni egitmek ve ben bunu yapiyorum. cünkü biliyorum ki seni daha cok zorlamaliyim ki daha cok yapasin.....
Cok nefret ederdim ondan Ama bak o üstüme geldikce ben daha cok calistim... ve suan üniversity okuyorum.... BUGÜN BILIYORUM KI ONUN SAYESINDE!!!!!

Ögretmen olmak böyle birsey canimsin. Umarim onlarda seni birgün anliyacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…