Geçmiş olsun öncelikle bu ameliyata ihtiyacınız olduğunu kabullenin ve bunu sesli olarak kendinize söyleyin daha sonra size asıl sıkıntı veren şeyleri düşünün ve üzerine gidin neden bunlar bana sıkıntı veriyor, bunları nasıl aşarım diye bir hasar kontrolü yapın kendinizle. Meditasyon deneyin, rahatlatıcı müzikler dinleyin, ailenizle dertleşin emin olun rahatlatacaktır. Şunu unutmayın her insanın zor zamanı olur önemli olan bu zor zamanlarda nasıl dik durduğumuz ve savaştığımızdır, bende ameliyat oldum yakın zamanda 1 ay evde kaldım hiç dışarı çıkmadım cidden zor hele hastanede kalmak ayrı zor ama sabretmekten başka bir şansımız yok bunada şükür deyip dayanıcaz bu dünyada tek sıkıntı çeken biz değiliz tek dertli olan da biz değiliz en iyi örnek her gün bize bir şans veriliyor yaşamak için peki Suriyedeki,Afganistan'daki, Irakdaki, Libya'da ki insanlar napsin hep savaşın içindeler her gün ölüm korkusu yasiyolar açlık yaşıyorlar o yüzden halinize şükredin sizi rahatlatacak şeyler yapın ve derdinizi biriyle paylaşın dua edebilirsiniz bedava :)