İbs ve telkin

apostrof

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
58
1
298
Diğer
merhaba, Bende ibs ve buna bağlı olarak da gaz sorunu var.Dokto doktor gezdim ama kolonoskopiye(ve burdan okuduğum kadarıyla daha birçok test de yapılıyormuş) bile ihtiyaç görmeden herşey normal dediler.Bol su iç,yediklerine dikkat et dendi.Yazılan ilaçlar tuvalet sorunuma çare oldu ama gaz sorunumu çözemedi.Kendi kendime neler yapabilirim diye araştırdım.Bireysel farkındalık üzerine denemeler:yeşil zeytin mucizesi sayfasında yer alan diyetle fayda görmüş olanlar varmış ancak o diyeti uygulayamadım çünkü her şey yasaktı.geriye ne yemem gerektiğini anlamadım.Bugün tekrar bakarken Atakan Sönmez'in Asabi Bağırsak telkinini buldum.işe yarar umuduyla çok heyecanlandım.Fiyatı 50 tl.Doktorlara verdiğim parayı düşününce önemsemiyorum.Ama hemen ümitlenmek istemiyorum.Akıl danışmak istedim.Kullanan bilen var mı?İşe yarar mı acaba?

Apostrof arkadaşım,bence ibs hastalığı karmaşık bir hastalık.Sadece telkin değil,hareket,yiyecek de önemli.Bireysel farkındalık sayfasını üç ay sıkı bir şekilde uygulayarak ben iyileştim.İlk denememde olmamıştı.Senin dediğin gibi yemek bulamayınca pes etmiştim.Sonra çektiğim sıkıntıları düşündüm ve bir de iyileşen bir arkadaşım cennet11 miydi ismi hatırlamıyorum tam, o kendisinin iyileştiğini söyleyip beni hep yüreklendirdi.Onun sayesinde şimdi iyiyim,çok şükür.Şimdi hiç diyet yapmıyorum,sorunum sadece diyet yapmazsam göbekli gezmek,biraz şişiyorum ama gaz sıkıntım falan kalmadı,çok şükür.Diyet yaparsam yani et ve yumurtayı bırakırsam rahatlıyorum.Seni zorlu bir süreç bekliyor ama değiyor.Bir kere eve tam buğday unları çavdar falan alıyorsun.Her gün hemen hemen protein içeren besinleri eksik etmiyorsun çünkü et ve yumurta yemiyorsun.tam buğday ununu mayasız su tuzla biraz da zeytinyağıyla yoğur fırına ver.Bu kara kuru ekmekle diyete başlıyoruz.Ben lavman yapmadım iyileştim,acıçehre tohumu yazıldığı miktarda kullandım.Mercimeği yeşil kırmızı eksik etmedim,çorbasını yapıp içtim protein için gerekli.Kuruyemiş,muz her türlü sebze yemekleri,yoğurt ilk bir iki haftadan sonra yedim.Kendimi mutlu etmek için yürüyüşlere çıktım çocukluğumdaki yaşama sevincini yakalamaya çalıştım.Yoga akademi sayfasından yoga yaptım.Her türlü meyveyi yiyebilirsin.Kremalı çikolatalı pastalara,tatlılara eğilim ibs hastalığının vazgeçilmezi ama bunlara bir süre ara vermek gerekli.Evi yiyebileceğim bir sürü şeyle dolduruyordum ama dediğin gibi yine yiyecek bir şey bulamıyordum,zeytinyağlılara alışkanlığımız yok ki.Yap kerevizi, pırasayı,lahanayı,bezelyeyi,fasulyeyi....yeter ki iste her şeyi başarabilirsin,o sayfayı iyi takip et.

çok teşekkür ederim cevabın için.o kadar çaresizim ki telkin dahil ne olursa yapmaya hazırım.Doktorlardan ümidi kestiğim için her akşam bilgisayar başında bunu araştırıyorum.Ama kafam çok karıştı.Ben de kabızlık da var.ama esas sıkıntım gaz.Mesela Lifli,kepekli gıdalar kabızlığa iyi gelir deniyor ama gaz yapıyormuş.pırasa,ıspanak,mercimek,lahana,bezelye gaz yapar deniyor.karbonhidratlar için de gaz yapar deniyor.ne yiyeceğimi şaşırdım.Bireysel farkındalıktaki diyeti ilk yapmaya karar verdiğim sabah kalktım kahvaltıda ne yiyeceğimi bulamadım.peynir yok,yumurta yok,içinde şeker olan hiçbirşey yenmeyecek dediği için pekmez,balı da eledim.geriye bir tek zeytin kaldı.Kahvaltıda ne yemeliyim mesela.ve orda bahsedilen zeytini bulamadım ben.yoga akademi sayfasında yoga videoları da bulamadım acaba kaldırılmış mı yoksa ben mi bulamadım bilmiyorum.

Ben de kabızlık ve gaz için uyguladım bu diyeti sevgili apostrof.Evet sabahları pek bir şey bulamazsın,yeşil çizik zeytin ve salata yanında da kendi yaptığım içine zeytinyağı,çörekotu,çamfıstığı,çekirdek içi,az tuz,kepekli un,su koyduğum fırında pişirdiğim ekmek var.Mercimek çorbası hiç eksik etme.O kadar hafifleyecek ki vücudun,yogayı da yap.Yoga akademi sayfasını aç,sağda videolar bölümü var film şeridi resmine tıkla,solda yoga seansları var.15'ten başlıyor istediğini aç.Ben 3 seans çalışıyorum her gün.Eve sebze meyve yiyebileceğin şeyleri almadan bu diyete başlarsan yiyecek hiçbir şey bulamazsın.Çizik zeytin alıyorum ben,türü farketmez zeytinyağını içine koy biraz da kekik ve limon.Salatayı bolca ye,bana bir zararı olmuyordu.Yani her şeyi de haşlamadım öyle ben.Şeker yok.Bal yiyordum ben arada.Kuruyemiş hiç eksik etmedim.Kuru kayısı,incir,dut kurusu bunları rahatlıkla yiyebilirsin.Sebze yemekleri,kabızlığını yendiğini göreceksin.Bütün yemeklerde zeytinyağı kullan.Sebze,meyve,tahıl yiyebilirsin.Bu diyette kuru fasulyenin,barbunyanın,karnabaharın,brokolinin sana pek zararı olmadığını göreceksin.Senin alerjin ete,yumurtaya,şekere,mayaya,beyaz una.3 ay sabret ve stresi at üzerinden.İnşallah iyileşeceksin.Gayret et.Mercimek çorbasını eksik etme,protein gerekli.O sayfayı iyi takip et.

bugün diyetimin 5. günü.nerdeyse aç geziyorum ama yine de gaz oluyor bende.tuvalete çıktıktan sonra bir kaç saat rahatım ama sonra ne oluyor da birden gaz yapıyor bağırsaklarım anlamıyorum.umudumu yitirmek istemiyorum ama bu hastalıktan hiç kurtulunmazmış gibi geliyor bana.

Canım diyettesin diye gaz olmayacak zannetme.Bu diyet tamamen iyileşene kadar gaza engel olmaz.Kendine üç ay vermen gerekir ama orda yazılanları gerçekten uygulayarak.Şu anda anladığım kadarıyla büyük bir stres altındasın.Keşke bu diyete başladığında izine de ayrılabilsen.Çünkü kendini rahat hissetmen de bir o kadar önemli.Diğer başlıkta yazdıklarını okudum.Aynı şeylerin alasını ben de yaşadım.Hatta bunu dile getirdiler ve iş yerimde rezil oldum.Çıktım karşılarına'' ben hastayım''dedim.Üstelik de hep aç geziyordum.Canımla savaşarak çalışmaya çalışıyordum.Neler çektiğimi ben bilirim.Sonra rapor aldım,gittim psikiyatriste anlattım ne hallere düştüğümü.Bana ilaç verdi.epeyce kullandım.Evde olunca uzun süre beynim rahatladı.Bireysel farkındalığı buldum okudum,uyguladım,zor geldi vazgeçtim,tekrar başladım bu kez savaştım ve baktım yavaş yavaş iyileştiriyor.Beynimi rahatlatmak da işe yaradı tabi,işe gitmeyerek.Yani şerefimiz de,gururumuz da yerlerde olsa da hiç takılma.Hastalık bu.O sayfayı iyi oku arkadaşım.Şimdi gezmelerde,ulaşım araçlarında çok rahatım.Sen de olacaksın inşallah,takılma bir şeye,üzülme,aynı şeyleri kaç kez yaşadım ben de.

bugün doktora gittim ve helikobakter pilori varmış bende.bakteri temizlenirse gaz sorunum da çözülür diye çok umutlandım.1 hafta ilaç kullanıp tekrar gidicem doktora.umarım geçer..

gerçekten ibs tanısı konduysa bu hastalıktan iyileştiğim için etrafıma da faydalı olmaya çalışıyorum size de faydam dokunabilir tekrar yazıyorum eğer ibs ise doktorlar aksini söylese de bu hastalığın tedavisi vardır canlı örneği benim

pazartesi genel cerraha gideceğim ve çok korkuyorum
bir sürü test kan alımı Mr lar ultrasonlar düşündükçe karnıma kramplar giriyor inceden ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…